30.4.15

Windows 10 donosi video stabilizaciju i druge nove funkcije za kameru

Nokia CameraNa Build 2015 konferenciji je prikazana još jedna odlična funkcija koja će na uređaje doći s Windows 10 sustavom. Kako naslov kaže, uređaji će s Windows 10 sustavom dobiti digitalnu stabilizaciju videa.

 

Novi sustav će donijeti razne mogućnosti za kameru, a jedna od tih mogućnosti je i ova video stabilizacija koja radi jako dobro (barem na videu ispod). Ovakva stabilizacija će vjerojatno doći na jeftine uređaje koji nemaju optičku stabilizaciju slike (OIS), a na flagship uređajima u kombinaciji s OIS sustavom bi mogla ukloniti i najmanje treskanje. Zanimljivo je i to da se stabilizacija vrši za vrijeme snimanja, a ne naknadnom obradom videa. Za potpuni dojam savjetujemo da pogledate video ispod.

 

 

Uz video stabilizaciju objavljeni su još neki noviteti koji će doći s Windows 10 sustavom. Pa će tako novi uređaji dobiti HDR video, glatki zoom, profile kamere i korištenje bljeskalice bez kamere. Na fotografiji ispod se nalazi popis novih funkcija za kameru, a stavke označene zvjezdicom ( * ) će biti dostupne samo na Windows 10 uređajima.

 

image_thumb81

 

izvor: WMPU

7 komentara :

  1. Na fotografiji ispod se nalazi popis novih funkcija za kameru, a stavke označene zvjezdicom ( * ) će biti dostupne samo na Windows 10 uređajima.



    Ovo mi nije jasno, što je točno windows 10 uređaj, je li to znači samo uređaji koji će izaći nakon oficijelnog puštanja w10 i koji će u startu imati w10. Npr. kupim l640xl, koja sad ima w8.1, ali će kasnije biti nadograđena na w10, je li to znači da ona neće imati ove funkcije. Ako je to tako, to je po meni loše i ne znam zbog čega je to tako napravljeno.

    ReplyDelete
  2. Da, to je, vrlo vjerojatno, upravo to. Oni koji tvornički (out of the box) dolaze sa Windows 10.

    ReplyDelete
  3. Dobro ste shvatili, Windows 10 uređaji znači da su uređaji koji će se prodavati s Win 10 OS-om. Meni je ovaj potez sasvim normalan jer kome će prodavati nove uređaje? Da to sve dobijem na L920 nebi je mijenjao barem još godinu dana.

    ReplyDelete
  4. A tko će kupovati sad tek novo izašle uređaje, tako mogu svi reći kako će onda čekati da izađu novi, pa će ih tek onda kupiti.

    ReplyDelete
  5. Pa baš to, mislim da se to moglo iščitat iz mog komentara. Nekako se mora navesti ljude da kupuju nove uređaje, a to se radi tako da se uskrate određene funkcije. Treba uzeti i onaj hardverski dio u obzir, je li uređaj sposban postići određene rezultate dok koristi takve funkcije. Nikome ne treba uređaj koji će se zablokirati ili restartirati kad nešto pokušaš uraditi.

    ReplyDelete
  6. Taj pristup vidimo i kod Lumia Denim ažuriranja, i kod prijašnjih. Sve funkcije dobivaju oni noviji uređaji, ostali samo dio njih ili ništa (puni ili ograničen opseg nadogradnje). Tako će bit i dalje, na HW i SW strani. I to je normalno u poslovanju.

    ReplyDelete
  7. 84nbgd8401 May, 2015

    windows insider ima update...

    ReplyDelete

Ostavite komentar