28.4.15

\Vindows Novosti slavi treći rođendan

Windows Novosti banner[2]\Vindows Novosti danas slavi svoj treći rođendan i uživo sudjelujemo na Microsoft MSNetWork5 konferenciji koja pruža uvid u nove tehnologije i servise Microsofta koje će korisnici koristiti u budućnosti.

 

WP_20150428_18_26_46_Pro
Budućnost počinje sa Windows 10 oko kojeg se sve vrti i nastavit će se vrtiti. Pored Windowsa Microsoft daje do znanja koliko je bitan Azure, Office365 i online servisi kao OneDrive.


To su takozvani “IoT” (Internet of Things) na koje se Microsoft trenutno pozicionira kao granu zarade. IoT znači i softver koji će raditi svugdje, a razvijačima olakšati posao. O tome je govor na MSNetWork5 koja dođe kao manja verzija BUILD-a koji nam slijedi 29.04. Prijenos BUILD konferencije ćemo pokušati omogućiti ali ako to ne bude moglo, ispratit ćemo svakako svaku važnu vijesti za Windows i Windows Phone korisnike.


Nego, da se vratimo na temu. Na današnji datum, prije tri godine, je ovdje na ovom blogu napisan prvi članak koji za razliku od današnjih članaka nema ni komentar niti share ili slično. Današnja slika je ono što smo željeli i biti zadnje tri godine, a to je da budemo vaš prvi izbor za pouzdane informacije i novosti iz Windows Phone svijeta. Dodali smo u zadnje vrijeme i Windows jer će Windows Phone kao što se trenutno spominje uskoro postati prošlost. Na MSNetWork5 smo saznali da će Windows Phone kao termin prestati da se koristi, nastaje novo doba Windowsa za telefone, računare ili neke druge uređaje.


Mnogo se zahvaljujemo svim čitateljicama i čitateljima koji nas prate i ostavljaju konstruktivne kritike na naš rad, ne trebamo posebno napominjati da su kvalitetne kritike uvijek dobrodošle. Naravno da uvijek može bolje, uvijek nastojimo biti bolji i nikad ne stojimo u mjestu iako se to možda i ne vidi u svakom trenutku u zadnje tri godine. Za kraj ono najvažnije, sretan rođendan našoj \Vindows Novosti stranici!

32 komentara :

  1. Vladimir8728 April, 2015

    Srecan vam rodjendan i zelim vam puno uspeha :D Ziveli!!!!

    ReplyDelete
  2. Srecan rodjendan I puno uspeha u daljnjem radu 😉

    ReplyDelete
  3. Mario Pizent28 April, 2015

    Sve najbolje!!!Samo tako nastavite😃

    ReplyDelete
  4. Samo tako nastavite 😏

    ReplyDelete
  5. Pridruzujem se cestitkama 😊 samo i ja sad imam problem da mi je samo zadnji clanak prikazan kad udjem u app,ako krenem nazad izbaci me skroz iz app,cisto da vas obavijestim 😁

    ReplyDelete
  6. Sretan rodjendan i sve najbolje u daljnjem radu. Najbolji ste i meni najdraze mjesto za WP informacije. Odlican blog, odlicna aplikacija, odlicna zajednica!

    ReplyDelete
  7. Sretan rođendan i nastavite sa odličnim radom ;-)

    ReplyDelete
  8. Sretan rodjendan i od mene...sada je app bas prava a i sadrzaj
    Ovaj saht mi je prvi izbor sto se tice naseg jezika a jos pratim windows central

    ReplyDelete
  9. Bokifireman28 April, 2015

    Srecan rodjendan sve najjjjjjjjj 🎂
    I da samo tako nastavite da budete
    Najbolji

    ReplyDelete
  10. Neka je sa srecom :)

    ReplyDelete
  11. sretan rođendan i od mene.... a pojavile se glasine da uskoro stize lumia 840

    ReplyDelete
  12. Sretan rođendan!!!!!!!
    :))))))))))))

    ReplyDelete
  13. Srećan rođendan " \VN " i puno uspeha u nastavku rada...

    ReplyDelete
  14. Pridruzujem se ceestitkamma I puno uspeha u daljem radu. Sve najbolje.

    ReplyDelete
  15. Cestitke i od mene i puno uspeha u daljem radu

    ReplyDelete
  16. Srecan rodjendan i samo nastavite ovako!

    ReplyDelete
  17. Već malo kasnim, ali evo - Sretan vam rođendan, drago mi je da sam (i) uz vas, puno uspjeha u daljnjem radu, i da trajete dugo, neodređeno dugo! :)

    ReplyDelete
  18. Sretan rodjendan i sve pohvale za aplukaciju i stranicu 🎂🎇🎆🎉🎊🍹✨💖

    ReplyDelete
  19. Srećan rođendan. Ja sam jedan od onih koji samo čitaju vesti, a ne komentarišu, ali bez obzira na to smatram da ste, pored WPCentrala najbolji izvor informacija, a da ne pominjem da ste jedini regionalni izvor. Zato vam želim još mnogo godina uspešnog rada, da se stalno usavršavate kako biste bili najbolji. SREĆAN. 😃

    ReplyDelete
  20. Sretan rodjendan i sve najbolje u daljnjem radu. Samo tako nastavite. 🍻

    ReplyDelete
  21. Neoplantius29 April, 2015

    Sretan rođendan i s' moje strane. Definitivno aplikacija koja mora biti instalirana na Windows telefon, ako ste sa Balkana. Pri tome razvijač ne smatra da je samim postojanjem aplikacije završio posao, već je stalno poboljšava, modernizuje... Samo tako nastavite.

    ReplyDelete
  22. Srecan rodjus!I jedno pitanje:Sta je tacno Azura?

    ReplyDelete
  23. Malo kasnim al...
    Čestitke i od mene,samo tako nastavite

    ReplyDelete
  24. srecan rodjendan sve najbolje u daljem radu....

    ReplyDelete
  25. Srećan rođendan! Šta reći, bravo i cepajte samo, najbolji ste!

    ReplyDelete
  26. Sretan rođendan i puno uspijeha u buducem radu ,zahvaljujuci vama i pojedinim clanovima mnogo stosta sam naucio ovdje ,i sta reci nego veeeeeeliko hvala 😊👍

    ReplyDelete
  27. Bokifireman29 April, 2015

    Zdravo znam da nije tema,za,ovde ali pisao sam na forum i nema nikoga da,mi odgovori pa,trebam pomoc.Imam na pc verziju 10049 ali mi u zadnje vrijeme treba skoro sat vremena da digne sistem.Pokusavam da dignem novi sistem na win 8 ali nece ni on samo stoji Setup is starting duze od dva sata nece,da,ga podigne nikako.Svaka pomoc bi mi dobro dosla.

    ReplyDelete
  28. Sretan rodjendan i sve najbolje :)

    ReplyDelete
  29. Happy birdsday i od mene, nego đe je link od live stream-a najvećeg event-a svake godine u Microsoft svetu, "Microsoft Build 2015"..Odbrojavanje počinje do 17h, a evo i linka:
    http://www.windowscentral.com/microsoft-build-2015-keynote-live-blog

    ReplyDelete
  30. objavit ćemo link kad krene stream, ja još ne vidim njihov link nigdje. Ovo je live chat od WC-a

    ReplyDelete
  31. http://azure.microsoft.com/en-us/overview/what-is-azure/

    ReplyDelete
  32. čestitke za rođendan, dobri ste i promećujem da sam na ovoj stranici često, prešlo mi je u naviku da svratim ovde bez obzira ima li šta novo ili ne...
    svaka čast...pozzzzzzzzz

    ReplyDelete

Ostavite komentar