2.4.15

Novi pogled na Windows 10 za telefone

Windows 10 telefon setup

Danas smo dobili novi pogled na Windows 10 za telefone koji izgleda i djeluje mnogo stabilnije nego prvi bild koji je trenutno dostupan za Windows Insidere. Videozapis koji se pojavio je od WPXAP.com kineske stranice koja je poznata po svojim objavama za Windows Phone sistem. Pogledajte videozapis ispod pa nam recite kako vam se dopada novi prava u kojem ide Windows 10 za telefone.

 

 

Na videozapisu vidimo nove kontakte (na 0:14 sekundi). Slova koja su centrirana možda su samo na kineskom jeziku tako centrirana, nove poruke (0:25), novi birač (dialer – 0:42), Outlook email aplikacija (0:50), integrirani kalendar (1:36), Project Spartan (1:55) sa unosom web adrese na vrhu, ali vidjeli smo već i fotografije sa unosom adresa na dnu kao što je trenutno u IE.

 

Novi bild ne znamo kada će izaći, i ne znamo da li će ove funkcije iz videozapisa biti u narednom bildu ali po izjavi Gabriel Aula „slijedeći bild za telefone donosi dobre nove funkcije“ vrlo je vjerovatno da će i biti dostupne od slijedećeg bilda.

 

Ko želi postati Windows Insider i preuzeti Windows 10 za svoj računar/telefon to možete ovdje. Ako želite za telefon windows 10 uzmite u obzir da je trenutno podržano samo nekoliko telefona Lumia *3* serije. U narednom bildu će biti više podržano.

 

izvor: WC

22 komentara :

  1. Nije lose.Outlook aplikacija mi se svidja,e sad ovo Project Spartan,oce li se on zvat Spartan search?Citao sam da Microsoft jos razmatra o tome. 😊

    ReplyDelete
  2. Svidja mi se.
    Voleo bih kada bi Spartan mogao da ima adress bar i dole. Lakse i logicnije je tako...

    ReplyDelete
  3. U pravu Je ovaj kinez sto kaze ... ;)

    ReplyDelete
  4. meni će biti bolje ako bude tako, nekad u početku je i bilo tako već na WP7 Nodo... Preglednije je

    ReplyDelete
  5. U WP 8.1 postoji opcija da se vidi duzina poziva ( dugi klik na odabrani poziv ). Ja se nadam da ce ubaciti praistorijsku opciju izvestaj o isporuci poruke, a da ne stize nova poruka. ( takva opcija postojala pre 15 godina).

    ReplyDelete
  6. Kako vam se dopada novi UI sa hamburger menijima? Mislim da je krajnje nepotrebno dovoditi (propale) elemente ona dva OS-a na WP.

    ReplyDelete
  7. Leopold Stotch02 April, 2015

    Podržavam ideju o izvjestaju isporuke, volio bi vidjeti da su nesto poduzeli i oko toga da telefon kada zvoni istovremeno i vibrira. Mislim da nisam prezahtjevan 😊

    ReplyDelete
  8. Mitar Bošnjak02 April, 2015

    Hvala Dušane. Koliko se sećam na WP8 nije postojala ova opcija, a u WP8.1 nisam ni proveravao. 😁

    ReplyDelete
  9. Ne dopada....nikako....

    ReplyDelete
  10. Nevezano za temu , stigao je napokon novi firmver za Samsung Ativ S , dvadesetak minuta je trajalo celokupno azuriranje , sta je novo neznam , sinoc sam kasno azirirao , program Hadware test prikazuje da je 25 novih stavki instalirano , i drugu verziju firmvera, pozdrav.

    ReplyDelete
  11. Facebook messenger i whats app imaju azuriranja....

    ReplyDelete
  12. Lumia kameru definitivno....

    ReplyDelete
  13. i meni je isto azurirao nesto al' nemam blage veze sta je tu novo i dalje je neka verzija 8.1 a ne usudim se radit win10 zbig bagova

    ReplyDelete
  14. Treba to provjeriti sta je u pitanju... Ja mislim da je to onaj clanak koji smo objavili nedavno o Samsung Ativ S koji dobija WP8.1 + update 1.

    ReplyDelete
  15. MKD ATIV S03 April, 2015

    Samsung Ativ S je dobio Samsung firmware ota update, sa 2424.14.9.3 na 2424.15.3.2. Samo CSC ATO za sada.

    ReplyDelete
  16. Wp 8.1 Update 1 sam imao od ranije u pitanju je nova verzija firmvera , inace mislim da je za sve korisnike koji imaju free mobitele meni je od pocetka na DBT kodu , jednom samo menjao na Ato i vratio kasnije na DBT, sad napokon mogu da koristim kameru iako je region Srbija sto ranije nije moglo , nova verzija firmvera je u pitanju samo sa 2424.14.9.3 na 2424.15.3.2 .Sto ne napisete jedan clanak o tome .

    ReplyDelete
  17. Sakupljamo informacije o cemu se tacno radi i rado cemo napisati clanak. Konacno da i Samsung uradi nesto za svoje korisnike.samo sto nema nigdje zvanicne izjave Samsunga

    ReplyDelete
  18. da li ima kakvih novosti da bi mogao izaci update na win10 za ativ s,cujem za lijep broj lumia vec ima pa bilo bi fino da daju i za samsung

    ReplyDelete
  19. razmisljao sam o toj verziji preko win insidera ali cujem da zna doci do problema sa pojedininim opcijama na mob

    ReplyDelete
  20. http://m.windowscentral.com/project-spartan-phone-design-not-final

    Sto se toga tice, to jos nije gotova stvar. Jos uvijek je moguce da traka bude dolje, ili cak da se ima izbor gdje ju staviti. Malo vise o tome ( i o mnogo cemu vise ) ima na gornjem linku.

    ReplyDelete
  21. da li je neko na ativu radio preko insidera win 10?

    ReplyDelete
  22. Windows Insider jos nije podrzan na svim uredajima, tako ni Ativ S jos nije podrzan.

    ReplyDelete

Ostavite komentar