18.4.15

Microsoft ispravio grešku fleširanja uređaja unazad sa Windows 10 na WP8.1

WPRT wpnovosti

Microsoft je brzo ispravio grešku koja je postojala sa Windows Phone Recovery Tool i omogućila korisnicima da se vrate nazad na Windows Phone 8.1 bezbjedno. Prije dva dana smo napisali članak kako korisnici Lumia 520, 521, 525 i 526 nisu u mogućnosti da vrate sistem na Windows Phone 8.1 nakon što su isprobali Windows 10 Technical Preview. Prilikom vraćanja su „slomili“ telefon i njegov softver i onemogućili dalje korištenje telefona.

 

WPRT ispravljena greska

Microsoft je ispravio tu grešku sa Windows Phone Recovery Tool-om i korisnici bi trebali preuzeti novu verziju 1.2.4. i isprobati ponovno vratiti telefon, ovaj put bi trebalo raditi kako treba. Prije nego neko pomisli „kako su mogli pokvariti moj telefon“, korisnik je odgovoran sam za svoje postupke i piše lijepo i čitljivo u uslovima korištenja Windows 10 Technical Preview da dolazi do ovakvih i većih grešaka, tako da se Microsoft niti bilo ko drugi može kriviti.

 

Preuzmite Windows Phone Recovery Tool ovdje ako ga niste do sada preuzeli, taj program služi za vračanje na oficijelnu verziju sistema koja je provjerena i stabilna.

 

Izvor: Microsoft

40 komentara :

  1. Nece da udje iz app \W novosti na forum, do sad je moglo...! Inace sam pre toga zapamtio link foruma na IE na fonu i odatle pristupam bez greske. Ima li neki problem Dino.?

    ReplyDelete
  2. U aplikaciji je link forum.wpnovosti.com i ako radi na IE trebalo bi iz app isto tako. Da nije greska trenutna?! Jer kod mene radi.

    ReplyDelete
  3. Nenad Bjelic18 April, 2015

    i dalje nmogu sa w10 na w8.1 nece ni sa novim recovery toolom imam lumiu 630

    ReplyDelete
  4. Kada izbaci fotku tvog fona klikni na to i pisace ti dostupni soft i klikni tu i to jr to ....

    ReplyDelete
  5. A da li je ms ponovo dopustio instaliranje desetke jer ju je bio povukao zbog toga?

    ReplyDelete
  6. Nenad Bjelic18 April, 2015

    Uradim sve to I opet nece na kraju pise eror itd

    -----Originalna poruka-----
    Od: "Disqus"
    Poslato: ‎18.‎4.‎2015. 15.56
    Za: "nenadbjelic76@gmail.com"
    Tema: Re: Comment on Windows Novosti: Microsoft ispravio grešku fleširanja uređaja unazad sa Windows 10 na WP8.1
    "Kada izbaci fotku tvog fona klikni na to i pisace ti dostupni soft i klikni tu i to jr to ...." Settings

    A new comment was posted on Windows Novosti



    Zijad
    Kada izbaci fotku tvog fona klikni na to i pisace ti dostupni soft i klikni tu i to jr to .... 9:55 a.m., Saturday April 18 | Other comments by Zijad

    Reply to Zijad




    Zijad ’s comment is in reply to Nenad Bjelic:

    i dalje nmogu sa w10 na w8.1 nece ni sa novim recovery toolom imam lumiu 630 <a href="https://disq.us/url?impression=92b6852e-e5d2-11e4-9e2b-002590f3bbfa&forum=1430301&thread=3691845614&url=https%3A%2F%2Fdisqus.com%2Fhome%2Fdiscussion%2Fwp7novosti%2Fwindows_novosti_microsoft_ispravio_gresku_flesiranja_ureaja_unazad_sa_windows_10_na_wp81%2F%3Futm_source%3Dreply%26utm_medium%3Demail%26utm_content%3Dread_more%23comment-1974230914%3A0TlWLjCaA9Q8kgVQCaCz64BU_Bs&variant=active&experiment=digests&behavior=click&post=1974242370&type=notification.post.registered&event=email" style="color: #49B
    [Čitava originalna poruka je izostavljena.]

    ReplyDelete
  7. Kakav error pise tacno? Kroz taj error se moze naci uzrok ovako je tapkanje u mraku. Ja bi pokusao sa hard resetom u postavkama telefona > info > reset. Sto ce izbrisati sve podatke s telefona i onda sa ovim alatom iz clanka. Tada mora moci.

    ReplyDelete
  8. Microsoft je opet malo zbunjola kao i sa "50" Camera aplikacija tj njenih verzija, te radi za ove modele, te ne radi za one, nego radi ona druga..... Sad mi se ista stvar čini i sa tim Recovery Tool-om. WPRT 1.0.6, WPRT 1.2.4. (Metro-ast dizajn/izgled) i Lumia Software Recovery Tool (LSRT) 5.0.7. Neka mi netko razjasni ako može malo... Ja na kompu imam WPRT 1.2.4 i LSRT 5.0.7... Vjerujem da će to MS u nekom trenutku objedinit u 1 alat, ali evo zasad je malo zbunjola....

    ReplyDelete
  9. Mislim da je LSRT vise bio alat za preview for developers i distribuciju je vrsila tada Nokia. Ovaj put Microsoft je napravio svoj alat za Windows 10 koji je vjerovatno identican. Znam da su u jednom trenutku rekli da nema potrebe vise za LSRT. Jer valjda WPRT moze isto tako vratiti na prijasnji softver pa cak sa 8.1 preview for developers verzije na oficijelnu...

    ReplyDelete
  10. Nisam ovo znao/čitao da su rekli nešto o tome svemu...hvala.

    ReplyDelete
  11. Strassenjunge18 April, 2015

    Dino zasto preko mobitela ne mogu vidjet komentare na clancima,nema nista ispod teksta?

    ReplyDelete
  12. Moze li screenshot?! Jer moguce je da je ukljucen "novi nacin citanja clanaka" tu nema komentara. U placenoj verziji aplikacije imaju komentari u besplatnoj ce biti uskoro.

    ReplyDelete
  13. Strassenjunge19 April, 2015

    eto to je to...

    ReplyDelete
  14. Strassenjunge19 April, 2015

    Evo ukljucio sam stari nacin citanja i sad moze,hvala Dino :D

    ReplyDelete
  15. Mada ne preporucujem taj stari nacin citanja :) u novoj app njega nema i komentari su mnogo bolje uredeni i dosta brze se sve otvara. Uskoro ce update za besplatnu verziju, nadam se nakon vikenda da ce je zavrsiti kontrolirati i pustiti update.

    ReplyDelete
  16. http://balkanandroid.com/microsoft-sprema-staklo-za-ekrane-koje-ubija-bakterije/ 😊

    ReplyDelete
  17. Kad rotiram ekran, gasi mi se osvjetljenje. O čemu se radi??

    ReplyDelete
  18. Boban Jolić19 April, 2015

    jel zna neko kako da ukljucim notifikaciju za mail u w10 na telefonu? Moram da udjem u outlook da bih video dal imam neki nov mail.

    ReplyDelete
  19. Ukljucene su one, samo cesto ne stizu.

    ReplyDelete
  20. Ljudi, zna li neko o čemu se radi. Kad trebam slikati u "Landscape", moram nagađati jer ništa ne vidim. Čim vratim u portret, vrati se i osvjetljenje. Zanimljivo je i to što se ekran u Landscape orjentaciji gasi samo kad sam napolju. Unutar prostorije je sve OK. Probao sam prostom prekriti senzore dok sam vani, ali nije alo efekta.

    ReplyDelete
  21. Jedan zadatak.Treba da mi kazete aplikacije ili stranice(koje znate) sto se tice WP i Microsofta.

    ReplyDelete
  22. Windows Central, WMPoweruser, Thurrott.com, Nokiapoweruser, NokiaMob :D, Lumia Conversations, Allaboutmicrosoft.com (Mary Jo Foley), Windows Weekly (http://twit.tv/show/windows-weekly/) - Thurrott, Foley, i Leo Laporte, ponekad s gostima, kao prošli tjedan sa Gabe Aulom što je bilo, zna bit i D. Rubino.



    Nisu navedene nikakvim posebnim redosljedom. I OVA stranica, naravno :D

    ReplyDelete
  23. Pise da isprobate ugasiti pa upaliti telefon, i pored toga da prilikom pokretanja ovog programa kliknete na "telefon nije pronaden" dugme koje je ponudeno u slucaju da racunar telefon ne moze prepoznati ili da telefon ne reaguje uopste.

    ReplyDelete
  24. Ako je friska instalacije Windows 10 ja preporucujem u Windows Update preuzeti ako postoji jos nadogradnji i zakrpi, i jedan restart tj ugasiti komplet racunar i upaliti. Mislim na boot potpuni.

    ReplyDelete
  25. Kineskih, korejskih? Nadam se da su na engleskom? Inače, što ćemo s njima? :)

    ReplyDelete
  26. zaboravio sma poljske stranice windowsmania.pl (forum) i jos par stranica gdje se cesto pojave nove stvari

    ReplyDelete
  27. Lukavo nisi rekao koji translator, Binggggg, ili Scroog...ovaj...Google :D

    ReplyDelete
  28. Pozdrav ljudi. Imam pitanje nevezano za temu. Here+ drive i viber nikako ne mogu da otvorim. Naime, kad god kliknem na ikonu, izbaci mi pocetni ekran i odmah izadje :/ lumia 925 je u pitanju, 8.1 :)

    ReplyDelete
  29. Probaj isključit mob, pa upalit (restart). Ili pak Soft reset (volume down + Power/Lock držat istovremeno do vibracije pa pustit), pa onda probaj pokrenut aplikacije.

    ReplyDelete
  30. Nenad Bjelic20 April, 2015

    Pa skoro sam.skinio win10 ima dva meseca. Nadogradnji nema . Kako sa odradim bot nikad nidam radio to

    ReplyDelete
  31. Vau sta stranica.Jesam no sta sam,ne samo WP neko i Windows,kompjutere itd.Planiram nesto u vz racunarstva upisat.Pratim dosta stranica,pa me zanimalo koje jos imaju.

    ReplyDelete
  32. I meni se ovo desilo,koji god telefon prikopcam nece nadje,nije ti do telefona vec do racunara,verovatno ti je izbrisao neki fajl.Ja sam pokusao i instalirati na novo i sve i nista nije pomoglo,kada sam uradio sistem na kompu proradilo.

    ReplyDelete
  33. FOI ha? Ti si, bit će, neki moj dvojnik, ajmo se skupa prijavit na MSFT oglas za posao :)) :P

    ReplyDelete
  34. Imaju drajveri za telefon koje treba mozda izbrisati. Inace ih ne treba dirati ali eto nekada tako ne rade. nalaze se u "Device manager" na racunaru kad je prikljucen telefon pod imenom telefona kao Nokia ***** i njih treba izbrisati > iskljuciti telefon i prikljuciti ponovno sto ce obnoviti te drajvere. Mozda izmedu jos ugasiti/upaliti racunar

    ReplyDelete
  35. Ajd sad cu da probam, mada sam probao da upalim i ugasim mob, nije radilo.

    ReplyDelete
  36. Ne radi :( zakuca na welcome screen-u sve dok ne zatvorim :(

    ReplyDelete
  37. Onda, reinstalacija aplikacija?

    ReplyDelete
  38. http://www.winbeta.org/news/microsoft-re-issue-windows-10-preview-lumia-520-and-525-phones-soon?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

    ReplyDelete
  39. kaže @Gabe Aul da je nova verzija za 52xx telefone gotova i da će uskoro...

    ReplyDelete
  40. Bing Bing Bing Bing Bing :P u zadnje vrijeme samo njega iako sam znao google koristiti jer zna kontekst veoma dobor prevesti. Iskreno recenice na nas sa kineskog nema problem :) dok Microsoft od skora tek ima i nase jezike pa jos je to "sitno".

    ReplyDelete

Ostavite komentar