3.4.15

Whatsapp, Facebook Messenger, 6tag, Skype Qik nadogradnje

Nova Store slika manja

Malo se kasnije javljamo sa nadogradnjama aplikacija koje su od jučer online ali radi grešaka/radova na trgovini nisu prolazile nadogradnje aplikacija i da ne bih komplikovali korisnicima tek danas objavljujemo nove nadogradnje.

 

WP trgovina ima već neko vrijeme ima greške i probleme i Microsoft radi na ispravljanju, korisnici koji dobijaju greške poput c101d71 ili 80004005 ili slične greške prilikom preuzimanja aplikacija neka znaju da Microsoft radi na tome i jedan odgovorni za Windows Phone razvijačku platformu Cliff Simpkins kontaktirao je ekipu koja je odgovorna za trgovinu. Po njegovoj izjavi od prije dva dana ekipa je pronašla grešku i ispravila je i očekuju da će ove sedmice pustiti „fix“ u trgovini za tu i druge greške.

 

Mi se iskreno nadamo da toj noćnoj mori sa greškama tipa 80004005 ima kraj jer su razvijači širom svijeta okupirani bili sa upitima, a i lošim ocjenama korisnika bez razloga jer trgovina ima probleme.

 

Da se vratimo na temu malo radosniju, aplikacije koje mi pratimo redovno i koristimo imaju danas nadogradnje.

 

Whatsapp

 

Whatsapp setup 2

 

Whatsapp ima danas malu nadogradnju ali bez izvještaja o promjenama tako da ne znamo o ćemo je riječ. Provjerili smo aplikaciju više puta i nije ništa novo u njoj i vidljivo na prvi pogled. Vjerovatno se radi i ispravljanju grešaka ispod haube aplikacije.

 

Preuzmite Whatsapp aplikaciju/nadogradnju ovdje.

 

QR_WhatsApp

 

Facebook Messenger

 

Facebook Messenger Setup 2

 

Facebook Messenger također ima nadogradnju danas ali isto kao i Whatsapp nema izvještaja aktuelnog o promjenama u ovoj verziji. Izvještaj koji je u opisu aplikacije je malo stariji stoga mislimo da je i ova nadogradnja samo ispravljanje grešaka. Što mi primjećujemo i dalje jeste da se profilne fotografije korisnika ne ažuriraju u Facebook Messengeru, veoma neobična greška koju vjerujemo nije teško otkloniti.

 

Preuzmite Facebook Messenger aplikaciju/nadogradnju ovdje.

 

qr_facebook_messenger

 

6tag

 

6tag slika 3

 

6tag, naša trenutno omiljena Instagram zamjenska aplikacija dobila je danas nadogradnju. Njen razvijač je Rudy Huyn koji je na WP sceni već kao „zvijezda“ cijenjen jer je prvo napravio 6tag zamjensku aplikaciju koja ima više funkcija nego oficijelni instagram, a i radi toga što je radio aktivno na dovođenju oficijelne Instagram aplikacije na WP kroz prisutnost njegove aplikacije 6tag.

 

Ova nadogradnja donosi:

  • Bolji kvalitet postavljenih fotografija (bolja kompresija formata)
  • Poboljšan izgled aplikacije za uređaje kao Lumia 1520

 

Jedino što nedostaje 6tag jesu push notifikacije, trenutno se aplikacija oslanja na notifikacije pozadinskog agenta koji skenira Instagram svakih 30tak minuta. Razlog tome jeste da se push notifikacije plaćaju redovno, a 6tag aplikacija je besplatna i ima jednokratno plaćanje za otklanjanje reklama tako da push notifikacije ne bi bile održive.

 

Preuzmite 6tag aplikaciju/nadogradnju ovdje.

 

QR%206Tag

 

Skype Qik

 

Skype Qik setup

 

Skype je aplikacija za slanje video poruka. Neobičan ali dobar novi koncept koji još nije zaživio. Sa Skype Qik možete snimiti videozapis i poslati to drugim korisnicima u stilu Whatsapp messengera ali samo modernije. Problem je što nema dovoljno korisnika koji bih koristili ovu platformu, a mi vjerujemo da je Microsoft napravio ovo poput twittera tj. da se videozapisi objavljuju javno, a mogu se slati i prijateljima onda bi ovaj servis zaživio kao što vidimo trenutnu popularnost Periscope (Twitterove) platforme.

 

Nova nadogradnja za Skype Qik dosnosi:

  • 8 novih efekata za videozapise

 

Preuzmite Skype Qik aplikaciju ovdje.

 

qr_skype_qik

 

Hvala svima na javljanju za nadogradnje

32 komentara :

  1. Ima još jedna, Shazam

    ReplyDelete
  2. Zna li netko kad cemo dobit pozive na whatsappu? I kad ce vise ovaj odvartni messenger i viber raditi brze

    ReplyDelete
  3. Vidim na androidu whatsapp je dobio mogucnost odlaznih poziva kao na viberu..kad se ta nadogradnja ocekuje na wp?

    ReplyDelete
  4. Ja vec 2-3 dana ne mogu sofascore ažurirati, sad sam ga uninstall pa reko ga ponovo instalirati, al zajeb, sad ga nemogu ni instalirati vise...nikakvu gresku mi ne baca, samo pise na cekanju i to je to

    ReplyDelete
  5. To ti niko ne moze znati jer nazalost ne zavisi od nas vec od Whatsappa kada se smiluje, iskreno sumljam da ce skoro mozda ne cak pre leta a mozda ne pre win 10,ona je odlicna meni malo da je sredw nije bas bas fluidna kada skrolujes ba stranu, i da dodaju pozive.Mada najbolje posaljes poruku Whatsappu na fb,zidu od fb ili email.Pa ako ti odg javi ovde na stranici.Ja sam jednom davno pisao na Viberu i odgovorili su tada da rade na app ono kada su bas bas kasnile poruke i nije bilo kada te nwko zove.A Viber se popravlja polako,mada da je malo brzi da napokon bude vise verzija 5.0 i da bude izgled za WP.A messenger je ocaj radi on,ali taj izgled je ruzan jer ikonice nisu za HD i Full HD ekrane, druga stvar je ne pise mi da sam online vec activ 1 min, nece mi azurira sliku od kontakata nove ako promene,nema pozive.Dosta je losa,mislim da su trebali vec da puste novu verziju,jer ova je sramota po meni,bila je dobra kada je pustena ali Jednostavno je zastarila kada pogledas za druge platforme kako izgleda.

    ReplyDelete
  6. Da, to je jos ispravljanje trgovine u toku. potrajat ce ove greske po meni ipak jos neko vrijeme.

    ReplyDelete
  7. Nadam se da će brzo otkloniti gresku, da sam znao nebi uninstall napravio :/

    ReplyDelete
  8. Bokifireman03 April, 2015

    Dino nesto me zezala sd cartica pa sam morao da je formatiram,pa sad aplikacije koje su bile na kartici pise da,su nedostupne a u prodavnici mi pokazuje da,su instalirane.Trebam li ih deinstalirati pa ponovo instalirati ili ce se,same azurirati.

    ReplyDelete
  9. Ja imam takodje problem kod lumie 730. Nakon restarta telefona,prijavljivao mi je gresku na sd kartici i da mora skeniranje. Odradi sve to fon,ali nakon skeniranja ostajem bez apk koje su bile na sd. Formatirao sam opet sd ali mi se opet desilo. I jos ovo...
    Naime,viber mi prijavljuje gresku sa lokacijom,i automatski mi je iskljuci u samoj aplikaciji.

    ReplyDelete
  10. Messenger ne koristim, a za Viber mi se čini da mi se jako ubrzao od predzadnje nadogradnje nadalje, sad ne znam...subjektivan dojam

    ReplyDelete
  11. Probaj da umesto na SD instaliraš na telefon, i vidi da li će onda da radi ;)

    ReplyDelete
  12. Raja samo da vas pitam hoće li ovaj messenger biti ikad kao za android, kad vam neko posalje poruku da izbaci kao onaj krug, mislim da znate o cemu pricam. :D

    ReplyDelete
  13. Umene nadogradnje rade ,ali idem na rucno provjeri azuriranja par x pa na azuriranja u toku i ide ,mada je sve postavljeno na automstski ja to rucno odradim bez obzira wifi ili preko mob podaci 😊

    ReplyDelete
  14. meni juce bio update kasnio je dan otprilike tacno...

    ReplyDelete
  15. To je i moja prva ideja bila, al nije pomoglo...isto pise da je na cekanju :/

    ReplyDelete
  16. Ma meni je se odmah pojavio, ali ga neće instalirati

    ReplyDelete
  17. meni je bagovao takodje u pocetku ali posle pola sata mi lepo skinuo...

    ReplyDelete
  18. Znamo, ali nece doci. To je funkcija Androida kao sostema, nacin kako se prikazuju notifikacije, kod WP su to oni banneri na vrhu.

    Cisto sumnjam da Blackberry ili iOS imaju te "chat heads" ili se varam?! Tako da nece ni WP imati.

    ReplyDelete
  19. Ali na WIndows 10 za telefone ce imat odmah da se odgovori na poruka.Tako da mislim da ce to moci i na mesenger,to bi bilo nesto slicno ko na Android.Ali cekamo Win 10.

    ReplyDelete
  20. Ljudi,trosi li jos Whatsap bateriju,posto je trosio?

    ReplyDelete
  21. Jedno pitanje,nevezano za temu,kako napraviti screenshot na l520,nasao sam negde da moze sa komb. ttastera power i volume up,ali tad se telefon ugasi :) jel negde gresim ili je nesto trece u pitanju..hvala svima unapred

    ReplyDelete
  22. Trosi i sve isto kao i dosad samo sto ja imam osjecaj da whatsapp sto vise updata dobije to je sve gore i gore,meni sad obavjest skoro da i nerade,znaci znam da sam dobiio poruku tek kad udjem u app,uninstall.install nepomaze isto opet.znaci lose skroz.a jedno vrijeme je radio bez greske i ova zadnja 2,3 updata sve pokvarise.

    ReplyDelete
  23. Meni hoće ta kombinacija, ali moram u istom trenutku pritisnuti oba, a ne da držim jedan pritisnut pa onda pritisnem drugi.

    ReplyDelete
  24. Mene interesuje nešto drugo, kako ubaciti sliku u komentar ovdje preko 'discus', ima opcija 'images' ali kada stisnem prebaci me da tražim na 'bing'?

    ReplyDelete
  25. E hoce,bas tako kako si rekao :) hvalaa

    ReplyDelete
  26. iOS ja mislim da ima isto banere na vrhu ali mnogo bolje izgledaju nego kod nas...msm cak da su pravo transparent i mnogo zivlje izgledaju...valjda ce to promeniti na W10 :)

    ReplyDelete
  27. Ima iOS banere provjereno. 😃

    ReplyDelete
  28. Ima banere na vrhu ali ne kao Android ove chat heads. To kazem da je funkcija sistema i ne moze se programirati u aplikaciji jer sistem to ne podrzava. To samo ima Android to kazem :) tako da 100% sam siguran da to necemo vidjeti na WP. Ni na Windows 10.

    ReplyDelete
  29. Mnogo jedu RAM ti chat headovi na Androidu...imao sam Android sa 512mb i sa 1gb RAMa i Messenger sa chat headovima je tako lagao da sam ga jedva zatvarao uglavnom.

    ReplyDelete
  30. http://www.phonearena.com/news/WhatsApp-is-going-to-bring-in-app-calling-to-Windows-Phone_id67939 stizu nam pozivi preko Whatsappa izgleda :))

    ReplyDelete
  31. Dino moze limala pomoc zasto facebook aplikacija nece da otvori
    sve uploadane slike nego maximalno devet slika dali ima neka caka ili je problem u aplikaciji..

    ReplyDelete

Ostavite komentar