20.4.15

Lumia 52* korisnici od sutra mogu preuzimati opet Windows 10 Technical Preview

Nokia-Lumia-520

Ubrzo nakon što je Microsoft ukinuo mogućnost instaliranja Windows 10 Technical Preview za Lumia 52* modele danas smo dobili izjavu od Gabriel Aul da od sutra počinje ponovna distribucija. Windows 10 Technical Preview je nedovršena verzija Windows operativnog sistema koji je mjesecima daleko od zvanične verzije i samim tim ima više bagova nego stvari zbog kojih bi se korisnici mogli obradovati. Želimo reći da radost oko nadogradnje neće biti veća od tuge nakon par dana korištenja Windows 10 Technical preview u trenutnom izdanju.

 

Razlog je iznad već napisan, Windows 10 mjesecima je daleko od verzije koja će biti uporedivo stabilna/fluidna i dobra kao sadašnja verzija WP8.1. Zbog toga mi ne preporučujemo korištenje kao što se vidjelo iz Lumia 52* modela može vrlo lagano doći do lomljenja telefona i samim tim telefon postaje neupotrebljiv. Microsoft jeste ispravio tu grešku i moguće je se vratiti sa Windows 10 na WP8.1 ali to je prvi dokaz Windows 10 za telefone u trenutnom stanju još nije spreman za svakodnevni rad.

 

Ko ipak želi, od sutra, vjerovatno oko 17h-18h može preuzeti nadogradnju i ipak isprobati Windows 10 Technical Preview. Na našoj stranici ima dosta članaka o Windows 10 u kojima možete pročitati sve korisno i informirati se da li je Windows 10 za vas ili ne.

 

Izvor: Twitter

13 komentara :

  1. Snimam na 1020 da li rizikujem sta?

    ReplyDelete
  2. Da, pisalo je na dva do tri mjesta prije instalacije. Mnogo je velik rizik.

    ReplyDelete
  3. Imam garanciju u Mobisu ako dode do cega. Vidim na you tube ljudi imaju na 1020 920

    ReplyDelete
  4. Problem je sto garancija ne vazi instaliranjem Windows Insider-a. I to pise u uslovima koristenja... Tako prodavaci mogu reci mi nismo napravili telefon za tu primjenu ako se pokvari imaju pravo reci da korisnik nema garancije...

    ReplyDelete
  5. Preuzo sam GDR2 NA lumia 1020.. Nije wp10.. :S??

    ReplyDelete
  6. Dobija li sad Lumia 520 GDR2 prije win10?

    ReplyDelete
  7. Da, neki modeli dobiju GDR2 kao prvu nadogradnju, to je namjerno tako Microsoft napravio. Ne znamo jos zasto treba GDR2 ali se mora prije Windows 10 instalirati. Ali neki telefoni direktno idu na 10 tak oda ne znamo razlog.

    ReplyDelete
  8. zavisi. To korisnik mora provjeriti sam pritiskom na "get preview builds" > i onda u postavkama telefona kako i ide normalno nadogradnja...

    ReplyDelete
  9. Neki korisnici dobijaju prije Windows 10 nadogradnje WP8.1 GDR2 nadogradnju, i to nije greška nego je uslov za neke telefone.Pa sad ti mozes da ostanes na GDR2 ili instaliras Win 10. 😊

    ReplyDelete
  10. A ako bude htjelo 10 da mi instalira,a ja to necu?

    ReplyDelete
  11. Moze se odgoditi instalacija, samo ne znam koliko dugo. Neki kazu da moze se odgoditi koliko god korisnik hoce. Mada tamo pose da ce se sama instalirati. Ja savjetujem napraviti sigurnosnu kopiju > isprobati da li ce korisnik dobiti GDR2 ako dobije, izbrisati Windows Insider za sada i uraditi hard reset i uzivati u gdr2 bez nadogradnje na 10. Ili cak isprobati i 10 pa se vratiti nazad na 8.1 sa sigurnosnom kopijom. Ali to zahtjeva dosta vremena. Sama reinstalacija aplikacija traje dugo.

    ReplyDelete
  12. Ovako nije bilo sa nadogradnjom na 8.1, secam se da je radio bez problema, kao sat iako je bio pfd

    ReplyDelete
  13. Mi to cijelo vrijeme pisemo. Preview for developers je stabilan koliko ce biti Windows 10 tek za mjesec ili dva. Mi smo jos ispred faze kvalitete sistema Preview for Developers.

    ReplyDelete

Ostavite komentar