29.4.15

Continuum mode za Windows 10 uređaje

Windows-10-Phone-Continium

Microsoft je danas na Build 2015 konferenciji predstavio jednu zanimljivu značajku koju će uređaji dobiti s Windows 10 sustavom, a ta značajka je Continuum mode koja na demonstracijskom videu jako dobro i funkcionalno izgleda.

 

Ova funkcija će vam omogućiti da sliku sa malog zaslona na mobitelu preselite na veliki zaslon televizije ili monitora i mobitel koristite pomoću miša i tipkovnice. Zahvaljujući univerzalnim aplikacijama, odnosno univerzalnom sustavu, ta funkcija će vaš mobilni uređaj pretvoriti u računalo, a sadržaj koji ste vidjeli na zaslonu mobitela će se prenijeti na veći zaslon na kojem ćete vidjeti sučelje veoma slično onom koje koristimo na računalima.

 

Zanimljiva je i činjenica da mobitel može koristiti dva zaslona, pa tako na jednom možete koristiti jedan program, a na drugom drugi, isto onako kako to može računalo. Naravno treba uzeti u obzir hardverske mogućnosti uređaja.  U nastavku pogledajte video demonstraciju kako to izgleda.

 

 

Na kraju videa Joe spominje da će ta funkcija biti dostupna na svim uređajima koji se budu isporučivali sa Windows 10 sustavom nakon što bude dostupan ovo ljeto. Kako vam se izgleda ova funkcija?

 

izvor: WMPU

6 komentara :

  1. Prisustvujemo rađanju dominacije.

    ReplyDelete
  2. Nova era, prekretnica ogromna ako pogledamo Microsoft od prije 2 godine i danas. Za godinu idu jos dalje.

    ReplyDelete
  3. Dušan Begović30 April, 2015

    Odlična funkcija! Jedva čekam sada da instaliram Windows 10, kada bude bio gotov. Bio bih Insider rado ali nemam 2 uređaja niti vremena da rizikujem... Biće to na kraju dominantan sistem.

    ReplyDelete
  4. Kako vam se izgleda ova funkcija?

    Pa izgleda mi da ću morati pazarim novi telefon na leto, a na uštrb 15 dana letovanja na Halkidikiju. ;))

    ReplyDelete
  5. Ovo će dodatno da smanji tržište klasičnih PC-a.

    ReplyDelete
  6. Ovo je odlicno, ti mozes da radis u wordu recimo dok je mobilni povezan na drugi uredjaj a na telefonu da slusas muziku, da se javis na poziv, da pogledas notifikacije da radis bilo sta i to nece prekidati vezu izmedju uredjaja i rad na dokumentu, ovo je revolucija, zamisli sta ce biti uskoro ako ovo zazivi... Na recimo kompatibilnom ekranu sa wifi vezom radis neki projekat a telefon istovremeno koristis za skajp u vezi toga sto radis bez ometanja, skines tel odes na drugi deo grada povezes i nastavis, u putu nastavis na telefonu, zatreba ti neki dokument nema onoga sacekaj samo da stignem do kancelarije, sve je uvek uz tebe, ne treba ti net i ucitavanje sa cloud-a, pretraga na poslu gde si to smestio, isti sistem, to stedi i vreme jer je sve isto i ne moras da pamtis gde si sacuvao nesto na telefonu a gde na kompu, ovo je ozbiljna promena, vremenom ce ti trebati samo telefon, monitor i periferije, svaka cast ako ovo bude radilo kako treba, ovo je konacno nesto novo

    ReplyDelete

Ostavite komentar