8.4.15

Microsoft potajno ugradio obavijesti za nadogradnju na Windows 10 u Windows 7 i 8.1

Windows 10 setup novi

Kako smo pisali u zadnje vrijeme korisnici će dobiti besplatno mogućnost nadogradnje na Windows 10, iako smo prvobitno mislili radi pogrešne ili nedovoljne izjave Terry Myersona da će svi dobiti licenciran Windows 10 nakon nadogradnje ispostavilo se da će licence ostati onakve kakve i jesu u trenutku prije nadogradnje. Sada saznajemo da su Windows 7 (sa SP1) i Windows 8.1 dobili nadogradnje sistema (KB3035583) koje su misteriozne jer nemaju neke detalje o čemu se radi.

 

silentupdates

Znatiželjni korisnici su pronašli da se zapravo radi o prvim pripremama za nadogradnje na Windows 10. Korisnici će izgleda u dogledno vrijeme nakon što Windows 10 bude gotov, dobiti obavijest da nadograde svoj Windows 7 ili 8.1 na Windows 10 besplatno.

 

Ne znamo da li će biti prinuđeni da izvrše instalaciju ili ne ali smo vidjeli da mnogo korisnika ne želi sa Windows 8.1 na Windows 10 iako je oficijelna nadogradnja i većina strahova je izazvana Windows Insider programom gdje i obični korisnici imaju uvid iza kulisa dok se stvara nova verzija operativnog sistema. U tim procesima su vidjeli greške i bagove i vjerujemo da radi toga i strahuju.

 

Microsoft ipak nije od jučer i znamo da će srediti greške do oficijelnog izlaska i ne znamo koji bi razlog imali korisnici da ne urade update na Windows 10, dok ga drugi jedva čekaju?! Nadogradnju na oficijelnu verziju Windows 10 dobit će svi korisnici Windows 7 i 8.1 operativnih sistema, izuzev biznis korisnika koji će morati i dalje postupati kao što su i do sada tj. kupiti novu licencu.

 

Hoćete li vi nadograditi kasnije na oficijelnu verziju Windows 10?

 

Izvor: WindowsITPro

18 komentara :

  1. Primio sam jutros taj update kao opcionalni za instaliranje.Ja ga instalirao i sada naravno da čekam Microsoft Build Developer Conference | April 29 – May 1, 2015 ko ozeblo Sunce za dalje informacije...;D

    ReplyDelete
  2. Ja se samo plasim bagova i kako ce reagovati telefon na windows 10.

    ReplyDelete
  3. Jedva cekam i za moju Lumiu i za moj Asus ahaha ima da bude ludilo. Tiho da niko necuje, mi na windows-u dok uzivamo u novitetima koje nam sprema microsoft, androidasi se smaraju sa starim verzijama softvera :)

    ReplyDelete
  4. Pa nece biti bagova kad se izda oficijalna verzija. Kao i do sada i na kompu i na telefonu stizu ti azuriranja za ispravak sitnih bagova i poboljsanja. Ali nece microsoft pustiti softver sa greskama kao konacnu verziju. Jedva cekamo svi nova azuriranja.

    ReplyDelete
  5. Sve ce to biti sredeno do kraja, ono sto smo vidjeli u prvom krugu Windows Insidera je prvi krug. Do ljeta ce sve biti kao WP8.1 samo bolje.

    ReplyDelete
  6. Vladan Djordjevic08 April, 2015

    Ja imam neki osecaj,(nadam se da se varam)ce da zajebu ovaj win 10,zato sto mnogo brate prde.Ovaj mi za sad pase odlicno,pa cu verovatno sacekati i dobro se raspitati da li valja ili ne,pre nego ga instaliram.ako naravno mi budu dali izbora,sto je po meni apsolutni apsurd.

    ReplyDelete
  7. Def instaliram na komp W10 kao i na fon...taman tu god besplatnu da pregura i neki laptop da uzmem...samo love da skupim za laptop >_<

    ReplyDelete
  8. mislim da ce korisnici imati izbora da blokiraju tu nadogradnju ali ce se popup pojavljivati redovno. tako ja barem mislim

    ReplyDelete
  9. Boban Jolić08 April, 2015

    cekamo do petka...yea

    ReplyDelete
  10. naravno da se plašiš kada si klinja i tek si počeo da se zamajavaš naprednom tehnologijom

    ReplyDelete
  11. Jel ce u petak 9 da izadje ipdate i za racunare ?

    ReplyDelete
  12. Sta kasnije? Po treci put vec instaliram 10-ku... Juce Sam Instalirao ovu poslednju 10051 64bit... Zadovoljan sam! Sve bolje I bolje!

    ReplyDelete
  13. Ja ću vrlo rado i veselim korakom skoknuti sa 8.1 na 10 kad izađe službeno (oficijelno), no imam dual boot i 7-icu ću ostavit. Ono što mene zanima i brine je, hoćemo li mi dobit neki trajni ključ za aktivaciju prilikom te nadogradnje sa 8.1 na 10, ili je upravo u tome kvaka? Što kada se meni desi neki armagedon na kompu, ili kupim kompletno novi hardver, a istekla je godina dana od izlaska Win 10? Tada će bit "Gorane, kupi novu licencu za Win 10"? Gotcha!

    ReplyDelete
  14. Dino, vidi moj drugi komentar u ovom članku, pa nam javi ako znaš neki pouzdani odgovor od nekog MS insidera :) Hvala.

    ReplyDelete
  15. Tek sada da vidim ovaj komentar, sorry :D to je razlog zasto smo uveli forum nazad. I ja sam se ovo isto pitao. Ako neko preuzme Windows 10 a licenca mu je za Win 7 ili 8.1 nakon te godine iskreno ne znam sta ce se dogoditi, ne vjerujem da ce uskratiti korisnicima jer znwju da se desavaju greske. I mislim da ce uraditi negdje biljesku ko je badogradio na 10 da on ima pravo i nakon te godine. Slicno kao kod aplikacija. Preuzmes je dok je free i onda kasnije je preuzimas koliko hoces puta iako je placena. Tako ja vjerujem da ce rijesiti ali pitqo sam se isto. Nakon reinstalacije sistema ili slicno, sta onda. Naci cu nam negdje odgovor na to.

    ReplyDelete
  16. Da, istrošio sam se za genuine 7icu, i na račun toga dobio sve onako kako je išlo dalje $40 pa dalje free do sada i nastavlja se do Windows 10 :happy: :) Nadam se da će MS napraviti tako kako kažeš, to svi mi genuine-ci želimo, da ne bude MS-ove kajle. Hvala ti na traženju odgovora.

    ReplyDelete
  17. Nemoj tako tati.

    ReplyDelete

Ostavite komentar