22.4.15

Nove glasine o Microsoft Lumia 940 uređaju

lumia-940-concept-3NokiaPowerUser blog preko svojih izvora je došao do novih informacija o Microsoft Lumia 940 uređaju, nasljedniku Lumia 930 uređaja. Još ranije smo imali glasine o ovom uređaju iz raznih izvora ali kako vrijeme prolazi dolaze nove informacije i “slika” ovog uređaja postaje sve jasnija.

 

Oznake uređaja nisu još sigurne ali pretpostavlja se da će uređaj biti u dvije varijante, Lumia 940 i nešto veća Lumia 940 XL. Prema glasinama na internetu Lumia 940 će vjerojatno imati zaslon dijagonale 5.2” dok bi Lumia 940 XL mogla imati zaslon dijagonale 5.7”. Stražnja kamera će biti rezolucije 24-25MP, a prednja kamera će biti 5MP ili čak veće rezolucije. Uz te informacije, spominje se i mogućnost 3D interakcije s uređajem, već spomenuti IRIS skener i podrška za olovku koja će se navodno isporučivati sa uređajem.

 

Poznato nam je da će Windows 10 dati podršku za procesore sa šest i osam jezgri, hoće li Microsoft iskoristiti tu mogućnost Windows 10 sustava ostaje nam za vidjeti ali trebamo imati na umu da nije isključena mogućnost da ovaj put Microsoft ponudi ultra high-end uređaj.

 

izvor: NPU

20 komentara :

  1. A storage vrv 32-64 gb bez SD supporta...

    ReplyDelete
  2. Samo nek izađe, a neka lijepo u ponudi ostane 'prethodni' flagship L930 :)

    ReplyDelete
  3. Ova dimenzija 5,2 jedino ako ostanu gabariti od 930 inace pusing...., pa ja neznam jel njihovi tamo dizajneri misle da svi ljudi rade u uredima ili nemaju veze sa realnim svijetom. Pa jbt em moras imat depove ko da os pol ducana strpat unutra il dok se saginjes mislis da ce se mob razletit kolko je napregnuto sve sam ti smeta dok nesto radis....

    ReplyDelete
  4. Fred O' Farich22 April, 2015

    Dijagonala taman, kamera odlicna.....treba samo izbacit uredjaj s najnovijim hardverskim komponentama, mislim da je to jako marketinski bitno, bez obzira sta mi malo upuceniji znamo da windows s 4 jezgre, radi ko android sa 16. Jednostavno treba bit sve top top....nikakvi kompromisi ne dolaze u obzir :-)

    ReplyDelete
  5. Dino jedno filozofsko pitanje za tebe ili za nekog ko mozda ima ideju. Evo sad igram GTA V i razmisljam kad dodje Windows 10 za telefone da li cu moci na njega instalirati ovu igricu (pod uslovom da imam jaku masinu i 60gb prostora). Da li ce se moci instalirati s obzirom da je isti OS. Da li ce prepoznati telefon setup exe file za pokretanje procesa. Pa posle nekako povezem bezicno tastaturu i mis i udri?

    ReplyDelete
  6. To će se vjerojatno moći, AKO GTA 5 postane UNIVERZALNA Windows aplikacija. Znači da se igrica skida iz buduće, objedinjene Trgovine (Store), pa radi na svim Windows mobilnim uređajima (tableti, mobiteli). Win32 aplikacija (Desktop) će teško biti dio ovoga.

    ReplyDelete
  7. Teoretski moze. ali Microsoft nece dozvoliti direktno instaliranje Win32 aplikacija jer necemo imati desktop. na telefonima i tabletima manjim od 8". Ali teoretski moze jer je sav kod iza koji pokrece i jedan i drugi sistem isti. Razlikuje se samo u tome sto je kod "mobilne" verzije iskljuceno nekoliko stvari oko USB prikljacaka kao stampaci web kamere itd. a kod racunarske verzije dozvoljeno. I razlika je u jos nekoliko servisa koji ne rade na telefonu jer nemamo Desktop. Tako ta razlika nece dozvoliti jer za GTA V teoretski da bi se mogla izvesti igra potrebno je instaliranje, a to Microsoft nece dozvoliti. ali kao sto je GTA San Andreas dostupan u trgovini kao "touch" verzija igre tako vjerujem da ce i GTA V. ali nju mozem onda preuzeti preko trgovine, i instalacijai sve ide drugacije nego kod Win32 programa.

    ReplyDelete
  8. Ljudi,da ne znate koji kod treba da ukucam na windows 8.1? :)

    ReplyDelete
  9. Postovanje dragi moji wp-ovci ,nevezano za temu radi se o l1020 ,slabo cujem zvuk dolaznog poziva ,ne da ga nema nego je slabiji recimo od druga mi na l925 iako je pojacan na 10 volumen ,dakle neko ko se razumije ,restart je urađen ali zvuk je kao naprimjer da je pojacan do volumen5 ...

    ReplyDelete
  10. meni je problem zasto npr GTA SA nema na Windows 8.1 Storeu...posto neke aplikacije sa Steama imaju a on nema a njega imam na Steamu bas za jos 77 igrica...glupo sto nisu napravili da bude univerzalna ipak...instalirao bi 8.1 samo zbog toga...

    ReplyDelete
  11. Ne vjerujem da će se GTA V i slične igre moći igrati na smartphoneima i tabletima još dugo vremena jer je hardware mnogo, mnogo slabiji nasprem PC-a i konzola.Čak i današnji najbolji gamerski laptopi mogu iskoristiti samo 80% snage iste grafičke kartice nasprem desktop verzije.Znači takve igre je moguće igrati samo ako su napravite u posebnim verzijama.

    ReplyDelete
  12. Kakav kod? Možda te za ulazak u Microsoftov račun (nalog) traži kod? To je onda zato što si odabrao dvostupanjsku (two-step) autentifikaciju, i za to ti treba aplikacija Microsoft Authenticator na Lumiji. Ako se radi o nečem drugom, onda ne znam.

    ReplyDelete
  13. Uuu sory zaboravio sam da kazem je u pitanje racunar a ne telefon.

    ReplyDelete
  14. Pa da, i tu te može tražiti kod za ulaz u nalog... isto ti treba Authenticator na mobu bit instaliran i povezan s Microsoft nalogom, koji ti je na mobu.

    ReplyDelete
  15. Aktivacijski kljuc?! On je unikatan za svaku licencu Windowsa i mislim da ti ne moze neko nju znati ako je sam ne znas :) Prilikom kupovine windowsa ili racuanra se dobije licenca i taj kljuc vazi i moze se koristiti.

    ReplyDelete
  16. Ja sam windows 8 skinuo preko interneta.E sad kad sam kupovao kompjuter mislim da nije nidje u papire pisalo koji je kljuc.

    ReplyDelete
  17. Aktivacioni kljuc,al Dino mi je objasnio.

    ReplyDelete
  18. Dušan Begović23 April, 2015

    Da li ste testirali kada puštate muziku da je zvuk slabiji?

    ReplyDelete
  19. Ne kada je muzika pustena sve je ok ali samo je slabiji zvuk prilikom prijema poziva ,odnosno upola slabiji😞

    ReplyDelete

Ostavite komentar