25.4.15

Contacts+messages backup aplikacija za Windows Phone uređaje

dummy-naslovnaSigurno ste nekad pokušali napraviti sigurnosnu kopiju (backup) svojih kontakata, SMS i MMS poruka ali ste brzo ostali možda i razočarani shvativši da je Microsoft pružio mogućnost backupa ali samo u OneDrive oblak.

 

contacts-messaging-backup-Windows-Phone-620x523

Danas je Microsoft objavio aplikaciju kojom je moguće napraviti kopiju kontakata i SMS poruka u “fizičkom” obliku. Kažem u “fizičkom” obliku, jer kontakte sprema u VCF formatu, a SMS/MMS poruke sprema u XML formatu na vašu microSD memorijsku karticu i kasnije možete tim datotekama upravljati po želji i potrebi.

 

wp_ss_20150425_0002

Da ne bi sve bilo tako savršeno aplikacija ima svoje nedostatke. Za sada aplikacija može napraviti backup samo za primarnu SIM karticu u Dual SIM uređajima i radi samo na uređajima s memorijskom karticom. Moguće ju je instalirati na uređaje koji nemaju memorijsku karticu ali će vas dočekati slika iznad.

 

Budući da se aplikacija može instalirati na sve uređaje pretpostavljamo da će se kroz iduće nadogradnje ispraviti navedeni nedostatci, a aplikaciju možete preuzeti klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

f5e92667-6b33-4466-9227-9be3a25458be

1 komentara :

  1. Zna li neko kako editovati kontakt u imeniku u telefonu? Ja trenutno editujem tako sto u historiji poziva sa desne strane ima mala ikonica. Na isti nacin provjeravam broj telefona kad zatreba. Ovo me stvarno nervira i ne mogu da vjerujem da ovo nisu do sada napravili.

    ReplyDelete

Ostavite komentar