10.4.15

Microsoft dodao filmove i serije u trgovinu (beta) na Windows uređajima

store beta

Microsoft je od jučer zvanično dodao filmove i serije u asortiman na trgovni (Store Beta) koja se nalazi na Windows 10. Korisnici koji imaju Windows Technical Preview bild 10049 trebali bi dobiti nadogradnju same trgovine koja će promijeniti neke funkcije unutar aplikacije kao ažuriranje aplikacija i profil korisnika, a dodana je nova kategorija za filmove i serije. Kasnije će biti dodana i muzika i s ovim potezom će iz aplikacija Xbox Music i Xbox Video postati skoro pa zvanično samo Music i Video aplikacije.

 

store beta filmovi i serije

Ovaj potez o prebacivanju nadležnosti dviju aplikacija direktno u trgovinu je pametan jer globalno gledajući dosta država nije u stanju da kupuje sadržaj poput filmova i muzike na telefonima i računarima i tako su u novim Preview verzijama Music i Video aplikacija za Windows računare nestale oznake Xbox i sama kupovina sadržaja. Korisnici će imati jednu trgovinu gdje će moći sve sadržaje preuzimati i mislimo da je vrijeme i na našim prostorima da korisnici uživaju u takvim pogodnostima, na žalost naše regije još nisu podržane jer se radi o Beta ili test fazi do oficijelnog puštanja Windows 10.

 

Ova unifikacija trgovine ne završava se samo na filmovima i serijama, na BUILD konferenciji 29. aprila ćemo dobiti malo više uvida u univerzalne aplikacije i konačno spajanje Windows Phone i Windows trgovina u jednu i možda se možemo nadati onda samo jednom linku za WP i Windows aplikacije koji će prepoznati da li se korisnik na lazi na telefonu ili računaru i prema tome usmjeriti na pravu aplikaciju.

 

store beta filmovi i serije 4

 

Store Beta trenutno dozvoljava slijedećim regijama preuzimanje filmova i serija – USA, Kanada, Meksiko, Austrija, Belgija (samo filmovi), Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Španija, Švedska, Švicarska, V.Britanija, Australija, Japan i Novi Zeland.

 

Ograničeno je na ove države radi samog sadržaja jer je isti lokaliziran i filmovi nemaju pod titule nego prijevod kako i treba da bude. Na balkanu na žalost ne znamo da li se sinkroniziraju uopšte filmovi ali voljeli bi vidjeti ove funkcije trgovine svakako kod nas pa makar na stranim jezicima bili filmovi. Vjerujemo da bi korisnici rado platili 2-5€ za dobar i aktuelan film u veoma dobrom kvalitetu tona i slike.

 

Korisnici koji ne mogu otvoriti Store Beta aplikaciju na Windows 10 (bild 10049) neka pogledaju riješenje pod ovim linkom.

 

izvor: Windows Blog

4 komentara :

  1. Nenad Bjelic10 April, 2015

    dalii neko moze pomoci naime og kad sam instalirao win10 nemohu da pokrenem beta store pise nije podesen region a podesen je na srbija dali neko ima ideju sta dalje raditi

    ReplyDelete
  2. Najprije ides u postavke I tamo podesis regiju na US, a onda ides desnim klikom na start, control panel, region I tu pri vrhu imas karticu ''Format'' I tu odaberes ''English (United States)''.

    ReplyDelete
  3. Nenad Bjelic11 April, 2015

    nece i dalje nemogu ni jednu aplikaciju da otvorim sve pise idi u store ja tamo ali tih app nema

    ReplyDelete
  4. Posle instalacije w 10 na laptopu, nemam zvuk i ne mogu da se instaliraju drajveri sa hp- ovog sajta. Ima linekog leka?

    ReplyDelete

Ostavite komentar