28.4.15

Nekoliko aplikacija iz Windows Phone trgovine dobilo nadogradnju

Store logoNekoliko aplikacija iz Windows Phone trgovine koje pratimo su nadograđene na novije verzije s novim funkcijama i ispravcima grešaka. Danas nadograđene aplikacije su VLC, Microsoftova Video Creator Beta aplikacija i besplatna verzija naše \Vindows Novosti aplikacije.

 

VLC

VLC Setup_thumb

VLC aplikacija je prije nekoliko dana dobila nadogradnju s novim dizajnom, funkcijama i poboljšanjima općenito, a sada je ponovo dobila nadogradnju s ispravcima grešaka. Nadograđena je na verziju 1.3.2 i ovo je popis promjena u ovoj verziji:

  • Dodana tipka “nazad” u tražilici
  • Popravljena funkcionalnost sučelja i poboljšano pretraživanje
  • Lumia 920/925/1020- ispravljene greške sučelja u horizontalnom načinu rada
  • Optimizirani procesi, aplikacija sada manje opterećuje procesor
  • Popravljena greška koja se pojavljivala prilikom dijeljenja albuma koji nema naslovnu sliku
  • Ispravke još nekih sitnijih grešaka koje su se pojavljivale

 

Vidimo da VLC aplikacija napreduje u dobrom smjeru, preuzeti je možete klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

 

VLC QR setup wpnovosti_thumb

 

Movie Creator Beta

 

Movie_Creator_hero_lede_thumb

Microsoftova Movie Creator beta aplikacija je nadograđena s novim funkcijama i ispravcima grešaka. U verziji 2015.423.1157.4001 aplikacija je dobila podršku za 4k video s izlaznim videom rezolucije maksimalno 1080p. Korisnici sada mogu odabrati video i fotografije s OneDrive-a, mijenjati brzinu videa, dodavati tekst u video te mu mijenjati poziciju, font i veličinu. Uz nabrojane funkcije aplikacija je također dobila razne ispravke grešaka.

 

QR_Movie_Creator_0[4]

 

\Vindows Novosti (besplatna)

 

WN aplikacije 01[3]

Među danas nadograđenim aplikacijama je i besplatna verzija naše \Vindows Novosti aplikacije koja je dobila ispravke grešaka koje su uočene nakon zadnje nadogradnje. Aplikacija je nadograđena na verziju 3.1.0.3 i ovom nadogradnjom je ispravljena greška kada pri ulasku u aplikaciju preko obavijesti, korisnik se nije mogao vratiti na početnu stranicu aplikacije. Također je ispravljena i greška gdje se živa pločica nije ažurirala prilikom ulaska u aplikaciju.

 

Aplikacija će uskoro dobiti prozirnu živu pločicu i tražilicu, trenutno je na testiranju a o tome ćemo više kad bude spremno za širu publiku. Nadogradnju za ovu aplikaciju možete preuzeti klikom na link ispod.

 

\Vindows Novosti (besplatna)

21 komentara :

  1. "Aplikacija će uskoro dobiti prozirnu živu pločicu"


    to te ja pitam :)

    ReplyDelete
  2. Uskoro, trenutno sam na MSNetWork5 skupljam vijesti :) kad se vratim kuci pustit cu novu verziju ;) i ima nova funkcija koju niko bas nije ni trazio ali znamo da ce je koristiti korisnici, a to je pretraga clanaka. Veoma korisno za nove korisnike koji ce u aplikaciji moci od prvog do zadnjeg clanka pronaci i procitati.

    ReplyDelete
  3. Ja bih još volio da se vrati funkcija da se makne aktualni članak. znam da si rekao da ništa od toga, jer kao buni korisnike, iako ne znam zbog čega. :)

    ReplyDelete
  4. I meni pomalo smeta aktuelni clanak. Ako nista dobro bi bilo da u "svi clanci" bude i aktuelni clanak. Meni bi i to bilo dovoljno. Pozdravljam prozirnu zivu plocicu i nadam se da ce biti prozirna sa obje strane.

    ReplyDelete
  5. Dušan Begović28 April, 2015

    Movie Creator Beta...

    ReplyDelete
  6. Stefan Ivanović28 April, 2015

    Super bi bilo da ostane mogućnost da se koristi i neprozirna pločica po želji, mnogo je lakše snaći se kad su pločice prepoznatljivih boja, ja ih imam preko 30 na početnom ekranu, da su sve prozirne poludeo bih.

    ReplyDelete
  7. super bi bilo da kod mene nije zastekala trgovina,tacnije nece da uradi update ni jedne aplikacije i tako od jucer
    sta god stavim da se nadogradi,pise samo pending i tako stoji
    ima li jos neko ovakve probleme ?

    ReplyDelete
  8. Kod mene je prozirna svaka koja može bit, a neprozirne su na dnu zaslona. Jedina iznimka je WN pločica koja, nadam se ne još dugo, 'strši' među prozirnima. Skype i Viber su mi u mapi pa ne djeluju toliko kao da su neprozirne, iako zapravo jesu. Do prekjučer sam imao 49 Start pločica, sada ih je 44 😏😉

    ReplyDelete
  9. To ti je kod svih problem.Samo recimo kod mn mogu da skinem aplikaciju,ali treba vremena da se skine.Microsoft resava taj problem.

    ReplyDelete
  10. Ja sam imao taj problem da me neviđeno zeza, ali Store na PC, i sve sam pokušavao itd....jučer navečer mi je pukao film, i lijepo "format C:" i sad je mir, MS račun (nalog) radi normalno kao i na Lumiji, i upravo mi se instalira Windows 8.1.2 iz Trgovine. Nakon puno godina, nije bilo druge nego reinstall OS-a, iako je Win32 dio radio OK. Nisam više imao strpljenja trpit sve te Store-mušice. Sigurno mi je nešto bilo zbrčkano u korisničkom profilu, ili nešto u Windows Update. Uglavnom, sada jovo nanovo.

    ReplyDelete
  11. Dino,iako si rekao da 98% korisnika samo citaju vijest,a 2% komentarisu,bil ti mogao da za ta 2% ucinis usluga da kad udjemo u komentare(ne u konverzaciju(disqus)) da tu mozemo komentarisat i da znamo ko je kome odgovorio na komentar.Unaprijed hvala. 😃

    ReplyDelete
  12. Mislim da je već Dino nešto govorio o tome, i to će samo po sebi doć u aplikaciju bez da se išta u njoj mijenja, jednom kada Disqus to kod sebe uvrsti i dozvoli za aplikacije. Ako sam ga dobro razumio.

    ReplyDelete
  13. A znaci to od Disqus-a zavisi. 😃

    ReplyDelete
  14. Ne vezano za ovaj komentar sta mislite o Lumia 640xl, idem sutra da je porucim. Voleo bih da cujem komentare, a jos bolje ako je neko imao prilike da je proba? Hvala unapred

    ReplyDelete
  15. da nisam uzeo 735 sacekao bi 640XL da isprobam taj veci ekran...telefon je predobar ali ne znam sta je tebi bitno na njemu...isti je ko svi ostali po performansama samo razlicite spec kod kamere, velicine, ekrana...

    ReplyDelete
  16. Imas li kakvih problema sa L735? Moja se u zadnje vrijeme dosta grije, valjda toplije vrijeme pa utice na zagrijavanje. Onda skripi ispod kamere, a "zlatni" kontakti ispod poklopca labavi pa se cuju kad telefon malo podrmam, a cuju se i kad ulazim u kameru i flashlight aplikaciju. Puno ima nekih mana pa me interesuje iz prve ruke imad li kakvih problema sa svojom L735.

    ReplyDelete
  17. Ako ga dobijem javicu utiske

    ReplyDelete
  18. Trenutno jedino sto vidim kao problem je ta slaba plastika iza koja mi je naprsla malo kod dugmeta za zakljucavanje...i naravno nedostatak glance screena ali to mi nije toliki problem posto nosim telefon svugde sa sobom i svaki put zavibrira kad stigne notifikacija...ne razumem ovo zlatni kontakti ? i to oko kamere i flesa ti je uobicajeno za Nokia kamere...ja sam to imao na N73 Music mojoj isto tako sve...znam da Nokie sve imaju tako da se cuje nesto...grije se i meni dosta ali nije mi toliki problem posto kad se zagrije meni uglavnom i dosadi (imam taj neki tajming sta znam xD)

    ReplyDelete
  19. hahahha... i ja sam imao n73 i imao sam problema oko poklopca kamere. A na L735 uopste nemam zastitnu masku, a ni foliju. Kupio sam je cim je dosla pa sam trazio masku ali nije bilo u prodaji.

    ReplyDelete
  20. Ova VLC je beta.Ja koristim "VLC for Windows Phone" i ona ima puno bolje ocena na Windows Store.

    ReplyDelete
  21. Ma to za kamere se uvek nesto cuje kad kvrcne fles ili kamera...verovatno optika sta znam necu da lupam u prazno...N73 sam za delove prodao malo mi krivo jer je imao bolji zvucnik 10x od L735 xD mozda kupim za 10-11€ poklopac drugi (samo nzm dal ima wireless charging na njemu) cisto da ne gledam ovo sto je naprslo...usput imam i matt foliju na njemu po meni najbolja za sve telefone...mada i tu mislim da sam trebao tempered glass da stavim :P

    ReplyDelete

Ostavite komentar