5.4.15

Detaljnije informacije o USB povezivosti u mobilnoj verziji Windows 10 OS-a

windows-to-goIzlaskom Windows 10 build-a (10051) otkrilo se da će Windows 10 donijeti podršku za raznu USB periferiju, što je veliki korak naprijed jer znamo da je Windows Phone 8/8.1 jako ograničen po tom pitanju. Ovih dana je Micrisoft na svome blogu objavio detaljniji opis mogućnosti koje će imati Windows 10.

 

usb


U detaljnijem opisu Windows 10 TP-a Microsoft je detaljnije opisao povezivost preko USB-a i što će sve biti podržano, odnosno sto neće biti podržano. U postu Microsoft otkriva podršku za USB ulaz/izlaz zvuka, miš, tipkovnicu, Bluetooh prijemnika i USB preklopnike (USB Hub). Isto tako jasno je naznačeno da Windows 10 na mobitelima neće podržavati USB spajanje printera, skenera, web kamere i još par stvari koje možete vidjeti u tablici iznad.


Popis podržanih mogućnosti nije previše dugačak ali to je osnovna podrška koju Microsoft pruža uz Windows 10, a proizvođačima (OEM-ima) je ostavio mogućnost proizvoljnog dodavanja USB podrške u ROM-ove njihovih uređaja ovisno o tome što korisnicima žele pružiti, odnosno što korisnici traže od njih.

 

Microsoft dalje piše da tabela iznad nije konačna te se može uvijek promijeniti nešto. Vjerujemo da je to samo početak podrške i da će je proširiti na sva polja koja su potrebna korisnicima, i koja su od koristi.


izvor: WMPU

više informacija: Microsoft

24 komentara :

  1. Taman... :)

    ReplyDelete
  2. Super sto semoze zakaciti klasican usb flash :-)

    ReplyDelete
  3. Ovo je samo zagrevanje.
    A zamislite samo za par godina. Sledi nam kačenje na DOCK koji će nam omogućti da igramo igrice na njemu, ili puštamo muziku, ili upravljamo dr uređajima.
    Samo polako, bliži se..
    P.S.
    Ovo nisu rekli oni (MS) to je neka moja teorija relativiteta.

    ReplyDelete
  4. Iz tvoje tastature u Microsoftove uši...😃

    ReplyDelete
  5. Samo povezanost PC i telefona sa W10 može ovo sve pokrenuti i sustići konkurente. Još ovaj USB ako bude mogao kao na androidu, idi bre...😊. Dogodine u ovo vreme raspravljaćemo ne šta ne može, već šta sve može Windows telefon...😁

    ReplyDelete
  6. Djelovi toga vec sada mogu. Ljudi koriste npr spajanje na TV kablom ili na laptop i ima program za prijenos slike 1:1 i zamislite rezoluciju sa 1980x1080 i ona igra Dead Trigger 2 :) igras je na vecem zaslonu, a sve pokrece telefon. Danas je to moguce :)

    A sta ces tek uskoro moci. I da zaboravio sam ima kontroler sa M nesto se zove on moze za ovakve igre se spojiti na telefon. I jos ima postolje za telefon na njemu.

    ReplyDelete
  7. USB je mogai da se konektuje da mojom starom Nokia N8. To je bio skoro savsen fon samo da je mogao da podrzi win8.1. Mogao Sam da snimam, brisem pustam slike video sa USB I salhem preko blututa. Cool opcija svako od nas ima kraj sebe USB pustis filmic preko Vlc I uzivas dok SI u busy na primer.

    ReplyDelete
  8. Znaš li šta samo razmišljam, kada dođe do teme "tehničke revolucije"? Kako li je našim roditeljima? Oni su rođeni zamalo pod svećom. Struja, radio, crno-beli tv, telefon... Pa onda 30 godina kasnije i prvi mobilni telefon, automobili na električni pogon (a konje su ćerali :D). Moramo priznati da je njima najteže.

    A nove generacije, koje se rađaju "pametnije", i koje od druge godine već znaju da koriste PC, gube mnogo. Nikada neće upoznati onu pravu lepotu druženja, fudbala, jurenja po livadama, pravljenja golova od rančeva...

    Ne znam da li smo sa svim ovim srećniji, ili postajemo ono što svetske vlade žele. Zaglupljena masa, koju je lako kontrolisati...

    Znam, započeo sam tešku temu. Izvinjavam se :D

    Ali eto, da se malo zapitamo. I da razmislimo, kako najbolje da uklopimo revoluciju sa održavanjem pravih vrednosti, i formiranjem zdravih ličnosti budućih stanovnika ove planete.

    ReplyDelete
  9. Ima načina da se to uradi, ali taj ili te načine se uglavnom ismijava, a i treba pazit da nam Lumije ne postanu idoli i idolopoklonstvo, od čega sam i sam u opasnosti i bolje da pripazim... A dobar, neiskvaren, dobra osoba se može bit i uz sve ovo, a vrijednosti... danas su one svakome nešto drugo, različito...malo filozofiram, ali... :)

    ReplyDelete
  10. Veoma dobra tema, i opravdana! ja se potpuno slazem. Svijet se mijenja kompletno. Umjesto fudbala sada vidimo ovo sto vidimo. Isto tako je prije fudbala nesto bilo pa ga fudbal zamijenio. tehnika je samo drugi vid fudbala i zanimacije. Ali zato ja kazem da svako treba vidjeti tehniku kao knjigu iz koje ce nauciti nesto. Primjera radi ja uvijek ucim, svaki dan, programiram non stop. Uvijek mi je cilj nauciti nesto, i mislim ako ima neko taj cilj onda nece ni zaglupiti ili zatupiti u tehniku. Ja je ne koristim npr da igram igrice ili slicno, nego uvijek u naucne svrhe ili da mi olaksaju da nesto naucim sto do sada nisam znao :)

    ReplyDelete
  11. Ja jos ne razumem neke stvari oko mergea igrica na svim platformama za W10...koje stvari ce tu moci da se share uopste po svim platformama? I da li Steam igrice koje postoje i na WP ce biti shareovane na WP?

    ReplyDelete
  12. Ja bih te zamolio da otvoris temu na forumu u delu igrice ili aplikacije da objasnis kako se slika sa fona kad igras igricu prenese na PC, da ne smaramo ovde. Ja ne znam, zato ti i kazem...😊

    ReplyDelete
  13. Zamisli nokiju n8 sa QC 2.5gh i 2gb ram memorije :)

    ReplyDelete
  14. MOGA (Mobile Gaming Controller)?

    ReplyDelete
  15. Restartuj fon i to je to ,istovremeno pritisni tipku of-on i tipku za smanjivanje tona i drzi 15-tak sekundi dok nezavibrira kada zavibrira pusti i to je to ....

    ReplyDelete
  16. Hoce li izaci update za w10?

    ReplyDelete
  17. Edi Kovačić06 April, 2015

    To vec postoji na windows 8.1, uz uvijet da imas aktivan market. I windowsphone koji podrzava igru. Drugi primjer je recimo farmville 2: Country escape. Mozes je igrati na windows 8.1 (ne na 7 ili nize!) i windowsphonu. I na android uredjaju. Napredak se snima preko facebook profila.

    ReplyDelete
  18. Ma meni je bitno preko Steama dal moze...imam tamo 2 igrice koje postoje na Win Storeu a nzm dal bi mogao da ih igram i na WPu.

    ReplyDelete
  19. metalpirat06 April, 2015

    :( nema update

    ReplyDelete
  20. Zamislio sam. I šta dalje da radim???
    :D

    ReplyDelete
  21. Jel mi moze neko pomoci. Imam Lumiu 1020 i u zadnje vrijeme uopce ne mogu da ju skopcam na PC. Probao sam i druge usb kable koji 100% rade tako da nije do njih. Sta bi mogao biti problem? Hvala

    ReplyDelete
  22. Da se ne ponavljamo, vidi Zijadov post, probaj to.

    ReplyDelete
  23. To bi bill savrsenstvo I odlican softver za njenu kamericu od 12Mpx. Sta je taj fon preziveo kid mene nijedan ne bi, ipak je celicno kuciate zakon kao I ova dada Lumiica 925 😊

    ReplyDelete

Ostavite komentar