10.4.15

U iščekivanju Windows 10 Technical Preview za telefone

Windows 10 setup novi 2

Svi Windows Phone ljubitelji iščekuju trenutno novi Windows 10 Technical preview bild za telephone i pitaju se zašto ga do sada nema. Mi smo izjavili u jednom od prošlih članaka o Windows 10 kako će nadogradnja biti puštena u petak (danas) 10:00 PT (UTC -8), po našem vremenu u Evropi je (UTC +1), razlika između – 8 i +1 je kao što svi znaju 9. Tako da će nadogradnja stići u 19:00h po našem vremenu.

 

Prije nadogradnje željeli bi da znate da Windows Insider nije oficijelna verzija i korištenjem ove verzije korisnik preuzima svu odgovornost na sebe jer ni Microsoft ne garantuje da će na svakom telefonu raditi iako je radilo na testnim telefonima kod njih. Pored toga telefon nije igračka i ne bi se trebali igrati tek tako sa telefonima i ovako ozbiljnim stvarima ako ne znate sami izlaz iz situacije ako krene sve po zlu.

 

Po zlu može krenuti prilikom same instalacije, nakon instalacije ili za dva dana nakon instalacije tako da se upućeni.

 

Za sve koji ipak žele na vlastitu odgovornost isprobati Windows 10 na telefonima i posjeduju jedan od podržanih telefona, oni mogu preuzeti Windows Insider aplikaciju ovdje. Nakon instalacije se treba prijaviti na insider.windows.com ako to već niste uradili. I nakon registracije u Windows Insider aplikaciji na telefonu pokrenuti proces o traženju novog bilda za vaš telefon nakon što Microsoft pusti nadogradnju. Pratite upute na telefonu kako bih instalirali Windows 10 na svom telefonu.

 

Trenutno je podržano nekoliko telefona u Lumia liniji telefona, sa narednim bildom koji se očekuje svakog momenta taj spisak podržanih uređaja će se proširiti na sve Lumia uređaje osim Lumia Icon i 930. Taj spisak ne znaći da Lumia 930 i Icon nikada neće dobiti Windows 10 nego samo da u ovom krugu ne mogu dobiti radi velike greške koja postoji sa tom verzijom Windows Insider-a i tim uređajima.

 

Za ostale proizvođače Microsoft se već oglasio da rade i na dovođenju njima Windows 10 technical preview prije oficijelne verzije. U svakom slučaju svi WP8 i WP8.1 će imati mogućnost da nadograde na Windows 10 kada bude oficijelno dostupan u ljeto ove godine (2015.).

 

I još jednom napomena:

 

Pročitajte uslove korištenja Windows Insidera prilikom registracije na isti i tokom instalacije sva upozorenja! I dodatno pročitajte i ovo na ovom linku.

 

Ko od vas se nalazi trenutno na Windows Insider od ranije nadogradnju preuzima u postavkama telefona > ažuriranje telefona.

 

[Dodatak]

 

Microsoft radi na ispravljanju greške sa serverima koje su nastale radi preopterečenja… Za par minuta bi trebalo raditi.

35 komentara :

  1. Izgleda da mnogo ljudi pokusava da skine preview jer meni aplikacija javlja neku serversku gresku, izgleda da smo im oborili server :D

    ReplyDelete
  2. Izgleda da je server preopterecen. Meni izbacuje neki problem kao da provjerim interner konekciju ili regiju i vrijeme...

    ReplyDelete
  3. Novi Build za telefone nosi veriju 10051 i s tim je unifikacija konacno zavrsena :) Windows racunari imaju 10049. i narednim bildom ce dobiti 10051. Sretno preuzimanje i znajte da su server preoptereceni! Ko dobije gresku prilikom preuzimanja da zna.

    ReplyDelete
  4. İsti problem lumia 535

    ReplyDelete
  5. Server error...gužva je sigurno...

    ReplyDelete
  6. Ista stvar i kod mene...trajaće to ceo vikend

    ReplyDelete
  7. ne daj boze, hocu danas :D

    ReplyDelete
  8. Haha i ja bih odmah

    Lumia phone 📞

    ReplyDelete
  9. Meni prijavljuje da vreme ili konekcija nisu u redu... To je to....

    ReplyDelete
  10. da, imaju bug neki tokom slanja nadogradnje. Svi korisnici su pogodeni :) kazu par minuta da se strpimo...

    ReplyDelete
  11. Jos jedna vazna napomena oficijelno od Micorosfta nakon instalacije Windows 10 sa uredajima koji imaju samo 512MB RAM aplikacije nece biti stabilne i moguce je rusenje radi toga. Da znate da aplikacije nisu krive nego ovaj bild...

    ReplyDelete
  12. Ma sad lagano.... Do ujutru ima vremena.... :)

    ReplyDelete
  13. Pi,a bas sam planirao da ga instaliram. 😒😒😒😒😒

    ReplyDelete
  14. A Dino jel moguce kontakte prebacit na karticu?

    ReplyDelete
  15. Jeste moguce ako kartica moze primiti sve kontakte. Mislis SIM karticu ili microSD?

    ReplyDelete
  16. Jeli to za sve lumije osim devestotrieske?

    ReplyDelete
  17. SIM kartica,a moze i na Micro Sd?

    ReplyDelete
  18. Na ovakvu navalu nisu mislili u Microsoftu :=)

    ReplyDelete
  19. Bokifireman10 April, 2015

    Znaci bolje da sacekam zbog 512 rama imam Lumiu 620

    ReplyDelete
  20. Stefan Ivanović10 April, 2015

    Nadam se da je ovo zadnji put da imaju ovakvo preopterećenje, od W10 bi trebalo p2p podrška da spreči ovakve stvari i da se deo opterećenja prebaci na korisnike i njove ISP.

    ReplyDelete
  21. http://www.windowscentral.com/here-are-known-issues-new-windows-10-phones-10051-build Evo i problema na bildu 10051. 😊

    ReplyDelete
  22. Bokifireman10 April, 2015

    Ni ja nisam nasao tu opciju

    ReplyDelete
  23. Dino, kako se može prebaciti na SIM karticu?

    ReplyDelete
  24. metalpirat10 April, 2015

    Gabriel Aul@GabeAul 14m14 minutes ago
    We're still trying to update the provisioning records, but the servers are getting hammered by people checking every 2 sec :-)

    ReplyDelete
  25. metalpirat10 April, 2015

    Data connections can't be disabled.

    ReplyDelete
  26. metalpirat10 April, 2015

    ja ovo necu instalirati! Dosta bitnih stvari ne rade. Onedrive i notes koristim cesto, a bas da ne mogu da iskljucujem Data conekciju je bzvz. Ipak ovo je test verzija. Dosta sam se radovao i ocekivao neko cudo ali bolje da ne rizikujem jos.

    ReplyDelete
  27. ja sam uspeo da se prikačim na server, učitam update ali nakon restartovanja telefona samo su neke aplikacije krešovale, ništa se nije dogodilo što se tiče instalacije.

    koristim : Lumia 520

    ReplyDelete
  28. Server error 😞

    ReplyDelete
  29. Dino, da li bi mogao za nas strpljivije da napises mali esej o stvarima koje rade i o stvarima koje kod tebe ne rade? Mislim u nekoj realnoj buducnosti, ne danas ili sutra...

    ReplyDelete
  30. baš zbog toga ja necu na w10, a toliko sam očekivao ovaj update
    office mi treba ovih dana najviše, a ne mogu čekati kad ce izbaciti univerzalne aplikacije, onda to data konekcija se ne moze iskljuciti je fakat niđe veze

    ReplyDelete
  31. Normalno, zato smo napisali novi clanak sa tim nedostacima. Pokazuje se sto nije Insider za svakodnevnu upotrebu...

    ReplyDelete
  32. Bokifireman10 April, 2015

    Ja sam mislio na sim,nigdje ne mogu da nadjem opciju da,prebacim kontakte na sim samo da uvezem kontakte sa,sima,i opcija da odaberem drugi nalog za prikazivane kontakata ali uopste nema,da prikazuje kontakte sa sima

    ReplyDelete
  33. I kako ste zadovoljni 10tkom?

    ReplyDelete
  34. Dušan Ilić11 April, 2015

    pozz svima :) . Instalirao win 10 na l625 ali nista nije radilo bukvalno ni poruke nisam mogao da otvorim, resetovao telefon i sad radi...

    ReplyDelete
  35. Dino, instalurao win 10 na l520 da bih video kako izgleda. Jako sporo i bar moja 520 skoro da ne moze da se koristi. Cime da se vracam na 8.1? Moju 930 sam dva puta flesovao (ali je to bilo na win 8.1) sa nokia care suite. Da li moze i l520 time ili sa LSRT ili WSRT?

    ReplyDelete

Ostavite komentar