8.2.15

Joe Belfiore se oglasio povodom Windows 10 za telefone

windows 10 naslovna za telefone

Joe Belfiore je šef Windows Phone/Tablet/PC ekipe i večeras se oglasio povodom Windows 10 Insider verzije za telefone sa 3 tweet-a na Twitteru zaredom u kojima naglašava kako rade na Windows 10 za 512 MB uređaje, uključujući i Lumia 520. Tim povodom kaže „naše ambicije su da napravimo Windows 10 dostupnim za te uređaje ali će se možda razlikovati u nekim funkcijama. To je ono što smo mi i spominjali cijelo vrijeme, onaj dio prezentacije od 21. januara koji smo pratili i prenosili ovdje i gdje je on demonstrirao odvajanje tastature od zaslona na Lumia 1520 uređaju npr. znamo za sigurno da neće svi uređaji dobiti, čak mislimo da će Lumia 1520 jedina to dobiti.

 

 

Drugi tweet je posvećen datumu izlaska za pojedine uređaje gdje je naglasio da rade još uvijek na sistemu i da neće svi uređaji imati u prvom valu Windows 10 Insider verzije mogućnost nadogradnje na isti. I da će ostali uređaji koji ne dobiju sada u februaru dobiti kasnije. Razlog nije naveo zašto ali izgleda da se za telefone mora pojedinačno raditi na Windows 10 što otežava ekipi Microsoft-a.

 

 

U trećem tweetu spominje da je Insider build za telefone još uvijek u planu za februar kako su i zamislili. Tu spominje još - „mi moramo prvo završiti interno testiranje, sačekajte malo“.

 

 

Da li će sutra ipak biti puštena nadogradnja mi ne znamo, glasina o kojoj smo pisali izgleda da se neće pokazati tačnom. Znamo da ste i vi nestrpljivi, ali uglavnom znamo da će stići u februaru.

135 komentara :

  1. Bas pravi win10 u februaru??

    ReplyDelete
  2. Windows Insider verzija (beta verzija).

    ReplyDelete
  3. Zasto mislis da ce samo L 1520 moci da razdvaja tastaturu

    ReplyDelete
  4. Mogla bi i l1320, samo je pitanje kojiko to muci sistem. Ako je zahtevno, onda je jedino to razlog...

    ReplyDelete
  5. Da, radi procesora i RAM-a. A drugo zaslon. Mislim da ne Lumia 930 recimo za to je zaslon mali, isto i na ostalima. Ali volio bi da se varam.

    ReplyDelete
  6. Ona ima 6" i to na njoj ima najviše smisla jer je nemoguće tipkati jednom rukom. Možda to bude imala i 1320, ovisno koliko je hardverski zahtjevno

    ReplyDelete
  7. I plus na svima se moze tipkati za sada jednom rukom dok na Lumia 1520 i 1320 ne moze, mislim da su radi toga i napravili ono lijevo/desno postavljanje.

    ReplyDelete
  8. Nadam se, bas zato sto je koriscena na prezentaciji, da ce 1520 biti medju prvima koji ce moci preuzeti insider verziju :-)

    ReplyDelete
  9. Bilo bi realno

    ReplyDelete
  10. Војвода08 February, 2015

    Joj što nas zajebavaju. Zašto fino sve ne srede i onda kažu evo vam to je widows 10?!!!! A ne ovako ni oni ne znaju šta rade.

    ReplyDelete
  11. Da,6 inca i to je normalno ali malo nezamislivo da takav poduhvat zahtijeva ogromnu procesorsku snagu

    ReplyDelete
  12. Jos nije zavrsen po mojoj procijeni na sistemu ce se raditi najmanje jos 10 mjeseci

    ReplyDelete
  13. Eto Microsoft ne zna sta radi :D naravno da oni znaju, samo ne zele reci "13.02. 12h izlazi" jer sta ako se desi neocekivana greska, kako onda objasniti 2.2 miliona korisnika se prijavilo prije 7 dana jos na Windows Insider, kako njima objasniti da "kasni" :D a drugo sto testiranje ne mogu oni odrediti koliko traje, bit ce gotovo kada bude :)

    ReplyDelete
  14. Da, bas tako, zato sluzi Windows Insider. U proslim clancima smo objavili uslove koristenja gdje lijepo pise da nije dovrsen proizvod i da dobrovoljno ucestvujemo u njemu na vlastitu odgovornost. Ko zeli oficijelni neka ceka kraj godine.

    ReplyDelete
  15. mille grobar08 February, 2015

    Kako se dodaje slika u komentarima?Kada pritisnem u donju levu plocicu nista se ne desava?

    ReplyDelete
  16. Evo još jedan razlog, MS želi povratnu informaciju od korisnika, traži mišljenje korisnika da kažu šta je dobro a šta nije. Na neki način, sustav po želji korisnika. U WP8.1 je ubačeno toliko stvari koje su korisnici tražili da se većina njih uopće nije navela u specifikaciji jer bi popis bio previše dug.
    MS nije u poziciji kao Apple ili Google dati gotov sustav pa tko voli nek izvoli, MS mora udovoljavati korisnicima, a to radi tako da im dadne sustav na testiranje a mi preko feedback sustava/twittera/uservoice stranica sugeriramo šta je dobro a šta treba još poboljšati.

    ReplyDelete
  17. Ne znamo do cega je. Moze biti ako ste na racunaru da vam je ukljucena neka zastita protiv skripti?! Na telefonu ako je slabiji telefon ili ako nemate jos WP8.1 onda to dodavanje ne ide.

    ReplyDelete
  18. Receno, w10 za telefone izlazi krajem 2015. Do tada ce biti u izradi. Svi koji zele da pomognu da se sistem sto bolje uštima, mogu preuzeti insider verziju. E, to sto mi to citamo kao "za nestrpljive, insider cete koristiti mnogo ranije uz vasu odgovornost da nece sve raditi kako treba" to je druga stvar... Znaci, w10 krajem 2015. Tako je najavljeno.

    ReplyDelete
  19. Zijad djulovic08 February, 2015

    Morebit da bidne a morebit da nebidne ,a nadam se da ce da bidne ko sto svojevremeno rekose nadrealisti za plaaatu 😆

    ReplyDelete
  20. Nedavno je oko ovoga pricano i rijeseno ali sam zaboravio

    ReplyDelete
  21. Jos ne spavas;)

    ReplyDelete
  22. Zijad djulovic08 February, 2015

    Ma jook 😄 nece ni u mene fotka ,mslm dodavanje ovdje ,a moglo je bogomi ...

    ReplyDelete
  23. Ne mogu ni ja na app dodati sliku na L720 dok na komp ide normalno.!

    ReplyDelete
  24. Meni je isto malo nezamislivo jer neman baš predodžbu koliko "duboko" je tipkovnica integrirana u sustav. Ponaša li se kao sličica koja se miče po ekranu ili je to ipak dio softvera koji je "težak" pa da opterećuje sustav.
    Kad se pojave prve verzije sigurno će puno toga biti jasnije :)

    ReplyDelete
  25. Ma sa vam je sa sikama odjednom sve radi normalno...ustvari na compu sam......

    ReplyDelete
  26. ..ti jarca i kod mene nece na telefonu

    ReplyDelete
  27. Ne gledajte mene :P ja nisam odavde :D ko je napravio ovu aplikaciju :P

    Ne, ozbiljno sad. To je do Disqusa, sve ispod clanka je pod njihovom kontrolom iako je u aplikaciji ugradeno. sigurno rade nesto jer svaki put kada ucitaju komentare sve to dolazi sa njihovog servera, i skripte i komentari i sve, dok je clanak sa naseg.

    ReplyDelete
  28. Tomorrow tomorrow, I love you tomorrow,
    Your'e only a day away

    ReplyDelete
  29. Sad komentarisem sa tvoje app...😊

    ReplyDelete
  30. tacnije je tomorrow za 10 minuta :D ako cemo precizno ali ja ne bi ulagao mnogo nade u to iako Gabriel Aul ne porice ovaj puta nista oko datuma dok je poricao 04.02.

    ReplyDelete
  31. radim na tome, ovi komentari moraju napolje iz aplikacije. ostat ce disqus ali toliko laksi da bi se trebalo dosta brze otvarati.

    ReplyDelete
  32. Jedva čekam! 12 prečica, valjda će staviti cellular data

    ReplyDelete
  33. Zijad djulovic08 February, 2015

    Tomorrow God willing 😄

    ReplyDelete
  34. mille grobar08 February, 2015

    Telefon je u pitanju l625. Na Cyan-u sam.Htedoh da posaljem sliku,desava mi se da dok citam vesti na wpn,iskoci mi plocica sa natpisom "Out of memory at line :1",uspeo sam je uslikati,posto mi odmah potom iskoci iz app...ps.Sve moje kritike,shvati kao pozitivne,u zelji da nam tvoja app bude bolja i slikovitije druzenje...i nemoj mi persirati 😉

    ReplyDelete
  35. Zijad djulovic08 February, 2015

    A ša Dino ,ono ja nisam odavde ja vozarim 😆

    ReplyDelete
  36. Nadam se da svi znamo da sa tobom to nema veze i nije prvi put da ponesto ne radi kako treba,,,,ma pusti to uskoro proba Windoesa 10

    ReplyDelete
  37. Ok vazi, no persiranje vise :P ali taj nacin citanja sa komentarima uskoro ce izletiti iz aplikacije jer WP8 ima problema s tim. Par korisnika je se javilo sa tom greskom i greska je u samoj kontroli od Microsoft, znaci dio koda koji nikako ne mogu kontrolirati. Microsoft zna o tome i ne vjerujem da ce usipraviti uskoro jer sa Windows 10 te kontrole se mijenjaju.

    Postoji rijesenje za to, a to je u postavkama aplikacije da se ukljuci novi nacin citanja clanaka. u njemu nema komentara, to jeste, ali radi sota bolje i nece aplikacija uglavnom izbacivati vise.

    Problem je na uredajima izgleda koji imaju samo 512MB RAM, do sad asu se javili korisnici sa Lumia 520 i 625 sa tom greskom.

    ReplyDelete
  38. Ma ne znam ja otkud ja ovdje :P haha

    ReplyDelete
  39. Ima Cellular Data sa Lumia Denim ili sa predzadnjom preview for developers nadogradnjom u precicama sada.

    ReplyDelete
  40. Kako da vam ne presiramo tvoje ime je strahopostovanje ;)))

    ReplyDelete
  41. mille grobar09 February, 2015

    He,he,opasni smo mi grobari 😉...ma samo volim Partizan i koristiim ovaj nick i na drugim forumima,u glavnom sportskim,pa mi preslo u naviku.Inace,juce Sarajevo i Partizan igrali nereseno,ali nije to tema ovde 😊

    ReplyDelete
  42. A ne moze covek da porice bas svaku glasinu... Samo da ne bude bas 28.2.
    Moze i tu na polovini :-)

    ReplyDelete
  43. Auuu a ja mislio grobar-pogrebnik,sad mi je jasno navijaci grobari i jos neki ali sam zaboravio kako se zovu....sam se sebi smijem:)

    ReplyDelete
  44. mille grobar09 February, 2015

    Kolega je uzeo zeni l735,koja je fabricki na Denimu i ne moze da stavi Cellular Data u precicama,nije mi jasno kako?

    ReplyDelete
  45. mille grobar09 February, 2015

    Delije...al su oni manje bitni 😉 Sad ako neko ovo od njih ovo procita ode prica u drugom smeru,he,he,bolje da mi Dino ne objavi komentar,jer ako mu navijaci navale ovde,ode mast u propast :P

    ReplyDelete
  46. Mozda je od nekog mreznog operatera. oni imaju te ovlasti da ukidaju tako djelove operativnog sistema... na zalost.

    ReplyDelete
  47. mille grobar09 February, 2015

    Verovatno,telenor Srbije je u pitanju...

    ReplyDelete
  48. Dino ovako li treba da izgleda kad si prijavljen na insider.?

    ReplyDelete
  49. Ne vjerujem ovaj nas administrator je najposebiji na svim forumima i svim zemljama gdje sam bio,kako neko rece "dobar je domacin"ja ponekad namjerno odveden temu od WP a sve u nadi da ce njih dvojica nesto preduzeti u vezi foruma koji postoji ali ne radi,,,nocas gledam sat vremena ni jednog komentara kao da nikog nema onda se postavi nova teme i za nekoliko minuta pedesetak komentara znaci da su tu nocne ptice ali sve su rekli u vezi clanka i onda kao ja svakih 2-3 minuta provjeravam,a da imamo forum da postavljamo slike sa lumije snimke preporuke app o ko zna sto vec...

    ReplyDelete
  50. Nije im u prilog da to ukidaju

    ReplyDelete
  51. Uspeo sam da ubacim sliku sa telefona preko IE na WP novosti...😊

    ReplyDelete
  52. Nije to ništa čudno, stari je imao nekakvu bezveznu nokiu koja je sama prebacivala na automatski signal i dali je kod operatera na servis oni rekli da je u redu a problem ostao prisutan. Istu Nokiu je kupila strina i isti problem je imala, dala na servis i vratili rekli da je u redu a problem i dalje prisutan. (Pitao sam se jesu li uopće slali na servis).

    Mama je imala Nokiu x2 isto se povremeno prebacivala na automatski odabir signala. Zanimljivo je što su sva tri mobitela kod istog operatera u istoj trgovini kupljeni (tmobile) i na svim sam riješio problem preko Nokia Care suite programa, radio update sustava.

    Možda je stvarno slučajnost ali nebi me čudilo da je to bilo namjerno kako bi korisnici više potrošili.

    ReplyDelete
  53. mille grobar09 February, 2015

    Ma ja obicno spavam u ovo vreme,al sam nocas imao tezgu,pa sa tezge na posao,sa posla u krevet i Boga mi-odvalio sam jedno 4 sata spavanja od 18-22h...i eto me sada ovde da smaram Dina 😉 Skoro me je posao naveo u Banja Luku ali nisam isao kroz Hrvatsku auto putem,vec sam se lomatao koje kude,koristio sam here mape i mogu reci da nisu bas pouzdane za podrucje Bosne...Mnogo fali na njima medjuodrediste.Vidim da je vas dosta sa podrucja BiH,ne znam kakva su vasa iskustva,al eto mozda nove teme..,mogao bih do prekosutra da pricam svoja iskustva jer sam bas cesto na putu i koristio sam raznorazne mape...

    ReplyDelete
  54. Moguce mada moguce i ista serija telefona sa greskom,nece da ukidaju tamo gdje zaradjuju u svakom slucaju u nekoliko zemalja sam zivio svaki operater na svoj nacin "nesto"radi neko vise a neko manje

    ReplyDelete
  55. Kako god okreneš ti plaćaš, bilo to slučajno ili namjerno.

    ReplyDelete
  56. Diiinooo...pogledaj sliku iznad jel tako treba...

    ReplyDelete
  57. Nisam mapu koristio u Bosni ali neke zemlje kao sto je HR.NL.A.SL.P.D...nisam imao problema mada vise puta kompas izgubi gps onda mi trazi da napravim sa telefonom osmicu u zraku da uhvati signal e to mi ne odgovara ljudi misle da sam lud

    ReplyDelete
  58. Prije nekoliko minuta sam napisao netacan comentar sad bih da ga ispravim ali nikakve sanse da to nadjem,ovaj oblik diskusje je stvarno brz ali nikako praktican

    ReplyDelete
  59. Da bi sve postigao ko je meni odgovorio kome sam ja odgovorio podizem stranicu gore dole sta je novo morao bi da budem William Hawking,nemojte se ljutiti samo tako mislim

    ReplyDelete
  60. mille grobar09 February, 2015

    Ok je mapa kada na polasku zadas marsutu i drzis se nje.Ali kada ti neodgovara ponudjena marsuta,vec krenes drugim putem,e onda nastaje muka,ume da te odvede i kroz njive sa sve iskljucenom opcijom za kaldrme i njivske puteve.Kod IGO mapa je to bolje reseno,postavim medju rutu i vidim kuda idem...

    ReplyDelete
  61. Citao sam komentare da neki nisu zadovoljni a opet citao sam da su neki prezadovoljni sad mozda nije se racunalo u MS da se putuje cetvrtorazrednim putem ali na Balkanu i toga ima

    ReplyDelete
  62. mille grobar09 February, 2015

    Bice da je to...

    ReplyDelete
  63. Ja telefon ne koristim za slikanje i za navigaciju za to trebaju drugi uredjaji mada mnogo puta se desi da te stvari mi hitno zatrebaju a telefon je uvijek pri ruci

    ReplyDelete
  64. Imam i ja 830 sa denimom ali najverovatnije da za nas koji nemamo cellular data ce biti jos jedan update i da to dobijemo. Brat ima 930 isti operater,isto sve i dobio je tu precicu sa Denimom.

    ReplyDelete
  65. Kako manje bitni oni koji su mnogobrojniji...😁 To se klinci raspravljaju valjda smo mi to prevazisli. I da, nije Partizan igrao nereseno vec izgubio sa 1:0 od Sarajeva...

    ReplyDelete
  66. mille grobar09 February, 2015

    Jeste izgubio,omakla mi se greska 😉

    ReplyDelete
  67. Pozz za Grobare :D sa pesmom: svake noci sanjam jaaaaaa..... :D

    ReplyDelete
  68. Treba da objavis jedan clanak za novajlije koji prvi put posecuju i komentarisu nesto i da napises uputstva i kodekse ponasanja na jos uvek WP NOVOSTIMA!!!:D Da ne bi dolazilo do pitanja ovakvog tipa :) Antonio druze, nista licno :D

    ReplyDelete
  69. Ne znam vama, ali ja jos uvek ne mogu da update na win10...

    ReplyDelete
  70. Cim krene na forumu ce biti obavjestenje

    ReplyDelete
  71. Spavas li ti drug...😊

    ReplyDelete
  72. Legao jutros 05 a ustao u 7 imam neku vaznu obavezu a bip zaboravio sad sam nikakav

    ReplyDelete
  73. car si :D da si samo naslove citao ukapirao bi da w10 nema za telefone, a za pc mozes da skines probnu verziju. Skoro da nema clanak gde se ne pise o w10 u komentarima iako je clanak o nekoj sasvim drugoj temi,

    ReplyDelete
  74. Kako ne mozes? Svi smo uradili update na win10. Citaj pise ti sve.

    ReplyDelete
  75. Pa mogli bi da napisu jednu temu sa velikim slovima da jos nema update i to svaki dan da objave. Mada ni tada ne bi ljudi citali. Npr. Kod mene u zgradi resili stanari da uzmu privatnika koji ce da cisti zgradu. Poslali ljudi mail sa uslovima odnosno sta rade za koju cenu. Mesec dana stoji papir zalepljen na ulazu zgrade. Komsije kad god me vide pitaju koliko kosta i sta ta firma sve radi. Jednostavno nece da cutaju.

    ReplyDelete
  76. A upravo zivimo u dobu brze i jednostvane komunikacije

    ReplyDelete
  77. Ja se zeznuo i uradim update na win 10. Komp koristim za posao kao graficki dizajer. Radi lepo, bagovi su minimalni. Kada kliknem start cortona kockica nece da se skloni vec je preko i nevidim dobro all aps. Kada upalim racunar nece automatski da se ukljuci na wifi i onedriver nece da sinhronizuje. Inace sve leti, adobe programi rade super, autodesk isto. Pri put da je update na novi sistem uradjen bez ikakve greske i sve je tu radi normalo. Zvcna nece dobro da radi, ali to je zbog drajvera. Sada me zanima da li kada se pojavi finalni win 10 mogu lagano da licenciram da ne brisem sistem i aplikacije? Imam svasta istalirano, mnogo pluginova, fontova pa ne bi ponovo da brisem. Ja i ovako formatiram komp jednom u cetri god. Nemam potrebe posto lepo idrzavam racunar.

    ReplyDelete
  78. Moze li mi netko reci kako da se prijavim ba wiindows insider?

    ReplyDelete
  79. Moze, ko je imao licenciranu verziju lagano ce kasnije preci sa insider verzije na oficijelnu i ostat ce sve kako i jeste. A ko zeli nazad na prijasnji sistem ima i "rollback" u windows 10 koji vrati na prijasnji i ne brise nista od aplikacija, programa itd. Ipak postoji rizik to su naglasili da dode do greske gdje ce se morati uraditi clean install. Ali za sad nisam nikog sreo da mu se to desili :)

    I ja koristim i photoshop, illustrator, cinema 4d pored visual studio, sve su zahtjevni programi i rade bez problema. Nakon update-a odes jos jednom u settings > update & recovery > windows update i uradi i taj update jer ima patch jos jedan koji rijesava mnogo bugova.

    ReplyDelete
  80. Zijad djulovic09 February, 2015

    Dino jedno pitanje za laika ,kada mi istece prewiev verzija na PC desetke kako da pribavim tu licencu i jos nesto svaki dan imam poneku nadogradnju inace letiii ,ma meteee ,hvala unaprijed,malo mi pomozi ako moze podesavanje pa sta dalje ,izvini sto te zamaram pisto imas puno posla 😊

    ReplyDelete
  81. WP Novosti... Dobar update... :-)

    ReplyDelete
  82. On je trebao stici prije 11 dana :) ali eto bolje kasno nego nikako. Microsoft nas malo kocio, ustvari oni sto certificiraju aplikacije, izgleda djeca su bila pa obarali nasu app. Sad su je ipak pustili.

    ReplyDelete
  83. On ce preuzeti sam licencu od prijasnjeg ako je u pitanju nadogradnja sa nekog sistema na Windows 10. Kod mene npr pise jos uvijek Windows 10 pro (Windows is activated) zato sto sam imao i aktiviran Windows 8.1. Ko uradi cistu instalaciju, a ima recimo pored toga kljuc za windows 7 ili 8 njemu savjetujem neka instalira prvo taj licencirani sistem pa onda tek windows 10 jer nece morati kasnije placati za njega. Postoji jos jedna varijanta a to je da ce kljucevi od windows 7 i 8 biti validni kasnije kada se zepi licencirati windows 10. To je jos jedna mogucnost. Ali ostaje jos do jeseni/zime da to vidimo.

    ReplyDelete
  84. Zijad djulovic09 February, 2015

    Hvala Dino ,imao sam 8,1 ali kada sam instalirao 10-ku ostalo je i od prijasnjeg sistema ijone ,međutim trazilo je jos jedan update i tada je ostala cista 10-ka ,u svakom slucaju ti hvala 😊

    ReplyDelete
  85. Jel mi mozes objasnit kako da se prijavim na windows insider

    ReplyDelete
  86. Brate vjeruj da ne znam... Nisam se tim još pozabavio ali vjerujem da će ti neko već ovdje objasniti, Dino vjerovatno... :-)

    ReplyDelete
  87. http://www.wpnovosti.com/2015/01/phone-insider-aplikacija-za-windows-10.html#more

    ReplyDelete
  88. A sta moram imati w10 na kompu da bih mogao na mobitel install ili?

    ReplyDelete
  89. Ne,samo preuzmi tu aplikaciju registruj se na Microsoft svoju mail adresu i cekaj kao i mi sto cekamo svremena na vrijeme provjeri dali je krenuo Windows 10

    ReplyDelete
  90. Zijad djulovic09 February, 2015

    JOŠ 22MINUTE DO DESETKEE 😄

    ReplyDelete
  91. Da ja odlucujem tebi bih prvom instalirao desetku

    ReplyDelete
  92. Zijad djulovic09 February, 2015

    Hvala woody jarane ali neka svi dobiju ,navodno prvo testiranje ide na HTC one (M84W) ,L1520 ,L1020 ,posto kupio poto vam prodadoh 😄

    ReplyDelete
  93. Na HTC pa on jedva da dobije i ono sto bi trebao,,,,vec jesi ti spremio meze

    ReplyDelete
  94. Zijad djulovic09 February, 2015

    Meza spremna ,rakija pređecenica tu ,gevera nategnuta ,ma ko da cu u svatove hahahaha

    ReplyDelete
  95. Ali ako ne bude danas nemoj se razocarati,bit ce ima vremena

    ReplyDelete
  96. Sta danas izlazi w10 za insidere il

    ReplyDelete
  97. Pretpostavka nije sluzbeno potvrdjeno ali mi se nadamo

    ReplyDelete
  98. Zaboravio spavati? :) desi se i to.

    ReplyDelete
  99. Da, samo ako je prijavljen taj email na insider verziju jos. Bez toga nece primiti novi build. A nije ni pusten tako da polako. Sve cemo objaviti. Uvijek smo bili tu da pomognemo.

    ReplyDelete
  100. Aha...a jeli ima odreden broj insidera ili

    ReplyDelete
  101. Ima 2 miluna ;)

    ReplyDelete
  102. Racuma do kraja mjeseca da ce tako biti poslije neke obaveze ali opet u WP Novosti

    ReplyDelete
  103. Jbt..hahahah..a jel mi se brisu svi podatci sa mobitela ilii hahahahah moram malo ispitivati jer sam bio do prije par mj na iphonu pa neznam nista o lumiji hahaha

    ReplyDelete
  104. Sta to je neka provjerena informacija ilii

    ReplyDelete
  105. Koliko znam ne brisu se mada tu dolaze neke nove app ustvari potpuno jedan novi OS isti kakav ces imati i na compu

    ReplyDelete
  106. Ma nek se brisu hahahahah...instal cemo pomovo sve sto mi treba hahaha

    ReplyDelete
  107. Nas prijatelj Zijad odavno se za to sprema cisti gevere,pilece grickalice i litra rakije pa i ja bi tako cekao svaki dan

    ReplyDelete
  108. Nisi pogrijesi sto si presao na Windows,Windows se ne otkriva u jednom danu ili jednom mjesecu on je vjecan sa redovnim iznenadjenjima

    ReplyDelete
  109. Zijad djulovic09 February, 2015

    Tako je woody ,ako dođe dobro dosla a ako ne ja sve "smakljam" i opet kada dođu glasine a ja jovo na novo hahaha

    ReplyDelete
  110. Sa iphonom nisam bio zadovoljan pre zapetljan je....aa sa windowsom sam pre pre zadovoljan i evo jedva cekam da izade w10 jer mislim da ce bit savrsen heheh

    ReplyDelete
  111. Zijad djulovic09 February, 2015

    Nigdje nikoga a o5 ,svi su tu 😃

    ReplyDelete
  112. Ja neznam sta cu ako krene instalacija nemam WI FI vec samo mobilni net a na njemu se ne moze preuzeti

    ReplyDelete
  113. Zijad djulovic09 February, 2015

    A ako imas 2 fona nariktas dijeljenje neta i skidas ko svi sretni 😉

    ReplyDelete
  114. Jos nista od updatea hahaha

    ReplyDelete
  115. Zijad djulovic09 February, 2015

    Bice bice ako ne danas a ono u dogledno vrijeme ,ko sto reko ms 😆

    ReplyDelete
  116. Iskreno ja ga jos ne ocekujem a ako dodje dobro dosao

    ReplyDelete
  117. Hoces ti imati toliko rakije za cekanje

    ReplyDelete
  118. Zijad djulovic09 February, 2015

    Ima da ima hehe

    ReplyDelete
  119. Racunam na to ali koristim inostranu mrecu za net pa ako uspijem podesiti telefon

    ReplyDelete
  120. A sto se tice komsinice nikoga ne poznajem u nepoznatom sam gradu ni poznanika ni prijatelja jedino WP N.

    ReplyDelete
  121. Sto bi rekao Jonny Stulic "Hladna noc pred veleke dogadjaje...)

    ReplyDelete
  122. Dali netko zna neku dobru igru ili app za wp

    ReplyDelete
  123. Ako vec nisi instalirao i ako putujes u nepoznate gradove onda je ova app najpotrebnija HERE City Lens

    ReplyDelete
  124. od app: wp novosti, prognoza, metrotube, onedrive, sound hound, gestures beta, global tv, ako gledaš puno serija pa ti je potrebno gdje ćeš bilježiti koje si odgledao i kada izlaze nove serije, onda ti je super TVShow


    igrice: plants vs zombies, doodle god:planet, cut the rope i cut the rope exp., te svi angry birdsi
    :)

    ReplyDelete
  125. Kao sto kaze woody, Here aplikacije. ako si negdje u EU preporucujem i HERE transit. veoma korisna za putovanje bilo gdje. Pored toga savjetujem da i dalje pratite nasu aplikaciju WP Novsti, mi cemo objavljivati clanke o dobrim i korisnim aplikacijama.

    ReplyDelete
  126. Malo me uplasi sta nece raditi na W10 u pocetku, mozda i sacekam neko vreme da vidim kako se to sve odvija...

    ReplyDelete
  127. Znam da si rekao da neces odmah preuzeti desetku isto sam i ja rekao ali zato kad krene proces i ti i ja uzet cemo sa zadovoljstvom

    ReplyDelete
  128. Znam, rekao sam da necu plasi me da mi ne zabaguje, ali... nece macka slaninu...😊

    ReplyDelete
  129. Ja bih te molio da pogledas app WP Srbija ima je u prodavnici, samo da vidis kako su resili za komentare, imaju zasebnu tipku za to...

    ReplyDelete
  130. Evo komentar iz WP Novosti sa Disqus integracijom... Prvi testovi :P mozda veceras ugradim da otvara u disqus aplikaciji komentare iz nase app?! Brze je dosta i dobro je rijesen Disqus

    ReplyDelete
  131. I nije tesko to dugme napraviti, sva logika iza je prica za sebe. Prvo prijava korisnika, izlistavanje komentara, onda interakcija sa komentarima, kao komentar na drugi komentar, itd. To treba sve napisati. I na kraju da se taj komentar pojavi iz aplikacije direktno i na stranici...

    ReplyDelete
  132. Kad je budes zavrsio uputices i nas da i mi lakse komentarisemo...😊

    ReplyDelete
  133. Koliko ja vidim samo ja i ti ovde radimo nesto...😁

    ReplyDelete

Ostavite komentar