7.2.15

Windows 10 za telefone planiran ipak za 9. februar?!

windows 10 naslovna za telefone

Prvi val Windows 10 za telefone po pisanju Nokia Power User i po emailu koji su dobili možda će biti pušten u ponedjeljak 09. februara 2015. Da li je ovo istinito što su dobili oni ostaje da vidimo. Po nama ovo je glasina koju treba oprezno posmatrati, izvor nije provjeren kako i NPU navodi. Ako se ispostavi kao tačno mi ćemo objaviti prvi uz kratke crte i važne opomene koje trebaju korisnici znati. Naravno postoje pitanja oko vračanja na prijašnji softver, bio to WP8.1 ili 8.0 za neke, više detalja možete vidjeti u našem članku – ovdje.

 

Windows 10 za telefone i minimalne specifikacije će biti objavljene na ovoj Microsoft stranici gdje trenutno piše „dolazi uskoro“. Na Windows Insider stranici smo našli link do „uslova korištenja“ koje bi svako od vas ko namjerava da uradi nadogradnju na Windows 10 trebao pročitati. Tu ima dosta odgovora na vaša pitanja oko garancije i svega.

 

Izvor: NPU

17 komentara :

  1. Odlično, ostaje samo da čekamo.

    ReplyDelete
  2. Da li ce moci da se update na svim Windows uredjajima, ili samo na nekim? :)

    ReplyDelete
  3. Za prvi val bit ce odreden broj podrzan. Koji tacno nije poznato.

    ReplyDelete
  4. Hmm, to ce jedino biti glupo... :/

    ReplyDelete
  5. Da, jer ne zna se koji su uopste podrzani jos, a koji ne. vidjet cemo. mozda nas i iznenade...

    ReplyDelete
  6. Windows 10 windows 10 , mnogo neproverenih i nasumice izabranih vesti pisete mozda ce biti , ceka se , kad bude izasao tad napisite dobar clanak , a dotad se pozabavite nekim aplikacijama Majkrosoftovog sistema , opisite neku , napisite i kako se prave aplikacije za windows 8,1 to ne bi bilo lose , a i zasto neprosirite i za desktop verziju windowsa 8,1 i 10 koja treba da izadje u septembru vesti na ovoj stranici jeste da se sajt zove windows phone novosti ,ali i da prosirite nije losa ideja ma kakav odgovor bio na to ! Windows 10 za telefone krece tek u novembru zvanicna verzija kao i dosadasnje nadgradnje na gdr3, pa 8,1 itd.

    ReplyDelete
  7. Pozdrav Danko,

    Prije svega hvala na sugestiju, a evo i par odgovora i za vas i za ostale koji slicno misle. Clanke koje mi biramo ne biramo "nasumice", i evo primjer vi kazete vise o Microsoft aplikacijama, kao npr TileArt?! Po nama ta aplikacija nije zasluzila ni clanak o 100 rijeci, ali iskreno. Sto se tice pravljenja aplikacija za Windows 8.1 to ne moze u clanak stati jer je programiranje previse opsirno da bi se to moglo covjeku objasniti koji cita clanak preko telefona, a vecina ih cita trenutno preko aplikacije.

    Ko zeli da programira on je se nama i javio, mi smo ga uputili na izvore koje imamo i mi gdje se sta moze nauciti o programiranju, ali da mi pisemo "evo ovako se napravi da izleti poruka u Windows/WP aplikaciji" za takav clanak prvo korisnicima treba objasniti kako radi Visual Studio, drugo to ce zanimati 1% korisnika koji koriste nasu aplikaciju jer ona se odnosi na "novosti" a ne na sticanje znanja programiranja ili slicno.

    Sto se tice prosirenja uskoro cemo objaviti nesto u vezi toga. pripreme su u toku. A ako niste primjetili vec pisemo o Windows?! I trenutno je aktuelan Windows 10, mi ne mozemo pisati o Windows XP jer o njemu nema nista vise da mozemo prenijeti kao novost korisnicima. Osim da je imao Windows XP zakrpu ili slicno.

    A iako krece Windows 10 u novembru Windows Insider je u punom tijeku i trenutno ga koriste i nasi korisnici, a i mi. Za telefone stize u februaru, vjerovatno za par dana i ne vidimo nista lose u tome da objavimo nesto povodom toga jer je to realna stvar da ce stici na telefone, nije nista fiktivno.

    I do sad nismo nista dva puta niti pisali niti objalvjivali, sve nove informacije koje imamo zelimo i prenijeti nasim korisnicima, i iskreno ko ne zeli da cuje za Windows 10 ili Windows 10 za telefone zasto ne preskoci taj clanak?

    ReplyDelete
  8. Stvarno ste dosadni sa win10. Prvo ste rekli 4.2 pa sad 9.2. pa će biti 15.2 i td....Kad izađe onda pišite.

    ReplyDelete
  9. Nismo mi (wp novosti) ništa rekli. Mi smo, kao i drugi portali, prenijeli glasine koje kruže internetom.

    ReplyDelete
  10. Antonio Klapčić08 February, 2015

    Mislim da samim time sto su ljudi u iscekivanju win10 pomalo nervozni pa pricaju vise radi nervoze nego zdravog razuma

    Za mene osobno,kad stigne stigne,mozemo bit sretni da npr ja koji koristim osobno lumiu 1520 cu imat prakticki novi mob kad stigne win 10 😃 sta ne?


    I za ovu aplikaciju i dozu informacija i novosti vezanu uz ovu platformu smartfona mogu samo reci "Čista petica decki i samo nastavite!! Svaka novost je pracena cim napravi l1520 TIK-TIK!!"

    POZZ IZ ISTRE!

    ReplyDelete
  11. Ne vezano za temu. Da li jos neko ima problema sa gorilla glassom, ja imam 10 ogrebotina na ekranu?

    ReplyDelete
  12. Na kojem uređaju?
    Gorilla glass nije nemoguće ogrebati, može se ogrebati samo teže nego obično staklo.

    ReplyDelete
  13. Ona ima Gorilla glass 3, nebi se trebala baš lako ogrebati. Ja iman na L920 Gorila glass 2 i nema ogrebotina, ali ja je i poprilično pazim.

    L800 je imala gorila glass 1 nju sam uspio 2 puta ogrebat, jednom je na ekranu otklizala po podu a drugi put mi je ispala na radni stol u garaži i napravilo malu crticu.
    Inače, po ekranu je bilo više sitnih crta koje su se vidile tek kad se stalko dobro obriše i odmasti.

    Kažem, gorilla glass se može i ogrebat i razbit samo je to teže nego kod običnog stakla.

    ReplyDelete
  14. Kod mene L1020 pala sa kreveta ,ima najmanje 5 ogrebotina

    ReplyDelete
  15. Evo baš sam danas u ruci držao L1020 koja ima par crta po ekranu, sreća nisu duboke.
    Kao što rekoh, nije nemoguće ali je dosta teže u odnosu na obično staklo.

    ReplyDelete
  16. Sta imas pored kreveta ostre siljke,meni je 1320 pala na beton sa visine kioska gdje stoje novine onda se niz nekoliko stepenica tumbala samo je jedan vrlo mali trag na masci na ekranu nema ni najmanjeg traga

    ReplyDelete

Ostavite komentar