13.2.15

Nove informacije o nasljedniku Lumia 1320 uređaja

Lumia-1330-back-1Uz sve vijesti o izlasku Windows 10 OS-a za mobilne uređaje, skoro neprimijećeno su prošle nove glasine o Lumia 1330/1335 uređaju, nasljedniku jeftinog phableta Lumia 1320.

 

NokiaPowerUser blog navodi da se nasljednik Lumia 1320 uređaja pojavio pod oznakom RM-1064 i RM-1065 u bazi podataka FCC agencije za certifikaciju iz čega možemo pretpostaviti da će uređaj doći na tržište u Single SIM i Dual SIM izvedbi. Osim toga, spominje se da će uređaji imati dijagonalu zaslona 5.7” što je nešto manje u odnosu na dijagonalu zaslona koju ima Lumia 1320 (6”). Stražnja kamera će imati rezoluciju 14MP s LED bljeskalicom, dok će prednja kamera imati rezoluciju 5MP.

Ono što Lumiu 1330/1335 izdvaja od drugih Lumia uređaja je podrška za LTE signal kod Dual SIM varijante uređaja, za razliku do sada gdje su se korisnici morali odlučiti za Single SIM s LTE podrškom ili Dual SIM s 3G podrškom.

 

Po ovim specifikacijama uređaj bi mogao biti zanimljiv mnogim korisnicima jer je nešto manji od 6”, nudi moćnu kameru i Dual SIM LTE podršku. Očekuje se da će biti predstavljen na World Mobile Congress događaju koji traje od 2.-5.3.2015. godine.

 

izvor: NokiaPowerUser

72 komentara :

  1. Kad ce meni Lumia Cyan nadogradnja?! :D sto je ne pustite!

    ReplyDelete
  2. Ja jos cekam amber :)

    ReplyDelete
  3. Po stoti put citaj!!!

    ReplyDelete
  4. Lepo bogami ;)

    ReplyDelete
  5. Nw vezano za ovu vest, od pre dva dana pa do danas mi se desava da kad upalim telefon prvo mi se pojavi belo i pise Resuming... iposle dve tri sekunde se upali lockscreen i slika...jel moze neko da mi kaze zbog cega to tako?

    ReplyDelete
  6. Jesi instalirao neku aplikaciju za lock screen?

    ReplyDelete
  7. pa nema gdje god procitam :D Sve neki Denim i Windows 10, a ja nemam ni Cyan

    ReplyDelete
  8. Vec je bilo o ovome nesto pisano samo da je 6 inca

    ReplyDelete
  9. Da, to je uzrok. One Live Lock screen aplikacija beta. onda to prouzrokuje i moze se rijesiti odlaskom u "kids corner" djeciji kutak tu ce vas upozoriti da iskljucite tu app i nakon toga nema vise tog resuming.

    ReplyDelete
  10. da, otprilike od oka smo mjerili spram ostalih uredaja :P sada je malo pouzdanije.

    ReplyDelete
  11. Mislim da će ti i 5.7" biti dobro, 0.3 nije nešto preveliko.. bitno da je baterija velika :D

    ReplyDelete
  12. E jesam, upravu ste. Pre dva dana je instalirao ali sam je izbrisao...

    ReplyDelete
  13. Baterija je poslednja ne izlazim bez bank power 6000mA ipak se nadam da ce to biti moj tel.

    ReplyDelete
  14. A sta ces zezaju nas operateri :)

    ReplyDelete
  15. Vip blokira nadogradnju. ;)

    ReplyDelete
  16. Bas bih se obradovao da su ostavili 6 inca ekran, a da su stavili kameru koja ce da bude.. Iskreno, bas sam navikao na 1320. :D Ocekujem da povecaju ekran na tom 1330!

    ReplyDelete
  17. Da :D ja bi tog lika banao koji je zapeo da blokiraju i blokiraju dosadan je.

    ReplyDelete
  18. Da ali nije nikoga direktno uvrijedio kao sto su to neki radili. On je mislio i ubjeden da je tako. Mi ga upozorimo samo da je to laz i da je ne siri ali uglavnom nije nikome naskodio :)

    ReplyDelete
  19. Istog misljnja a moglo je i bez kamere i onako nosim foto sa sobom(pretezno)

    ReplyDelete
  20. Ipak ga je neko ucutao;)

    ReplyDelete
  21. Sto im to znaci 5.7 kad vec kopiraju trebalo je onda nesto drugo hmm 5.7

    ReplyDelete
  22. Ne da cu da pisem vec svaki dan po jedan mail

    ReplyDelete
  23. Kupujem ako bude imao najmanje Snapdragon 410 soc (poželjno 610), najmanje 1,5 GB (poželjno 2) RAM-a i Amoled ekran sa memorijom da može podržati GLANCE.

    ReplyDelete
  24. Moja procjena Ram 2GB procesor 610 ,4 puta 1.5 to je nesto sto bi po logici trebalo da bude

    ReplyDelete
  25. Blago zaobljeni kutovi isto kao i 1320 to mi se izuzetno svidja

    ReplyDelete
  26. Zijad djulovic13 February, 2015

    E da hoce napraviti mob kao djeciji "blok br 4 ,da udovolje ovdje pojedinim ,pa neka se zove mob a imao bi naprtnjace ko lovacki rupsak 😆

    ReplyDelete
  27. Kako imamo suprotan ukus,meni se bas svidjaju ostre ivice dok me oble nekako bacaju na nesto vrlo jeftino.

    ReplyDelete
  28. A ja kad opet pogledam telefone pojedinaca pomislim da su dosli iz nekih proslih vremena sve telefoncici kao skolske gumice za brisanje

    ReplyDelete
  29. Poznato stav ukusa,ostre ivice mi nekako prestroge

    ReplyDelete
  30. Zijad djulovic13 February, 2015

    Dobar 😆 ko gumica hahaha ,ma ne zamjeri jarane salim se zivota mi 😊

    ReplyDelete
  31. Upali i ugasi "kid's corner" i bit će u redu... Mada nikad nisam shvatio kakve veze to ima, ali ima... :-)

    ReplyDelete
  32. Da, pa će on kad skupi 100 kuna, kupiti sim od drugog operatera i nadograditi na Denim... Njegove riječi... :-)

    ReplyDelete
  33. Ti si doktor... :-)

    ReplyDelete
  34. E jedva čekam ovu, to je ta... Ženo, jebi ga, izvini... :D Samo se nadam da naši šalabajzeri ne precijene pa budu tražili puno para... :-)

    ReplyDelete
  35. Zijad djulovic13 February, 2015

    Od sada cu biti ozbiljan obecavam ,nesta komentar ko rukom odnesen 😞

    ReplyDelete
  36. Na lumiji nema bas dobrih melodija za pozive i poruke trebaju jos dodatii

    ReplyDelete
  37. Nađeš šta ti se sviđa i ubaciš :) Meni za melodiju zvona svira Nokia Tune 1994.
    https://www.youtube.com/watch?v=j7kLNJWTDYA

    ReplyDelete
  38. A neznam gdje da nadem hhahhahah

    ReplyDelete
  39. Nedavno smo pricali u krugu par razvijaca i saznali smo zasto je jedno povezano s drugim. Microsoft je ugradio Kids corner koji radi "preko" WP8.1 zaslona. Kao zasebna app sa odredenom memorijom RAM-a i trosi resurse pored sistema. Kids Corner je app samo na vrhu operativnog sistema, isto tako i Live Lockscreen Beta radi, ona samo zamjenjuje Kids Corner i radi opet na "vrhu" UI od WP8.1. Zato ima i onaj lag kada se otkljuca iz Live Lockscreen Beta jer ona nije zamjena za lockscreen WP8.1 nego za Kids Corner, u pozadini jos uvijek radi lockscreen ovaj koji poznajemo. Tek kada microsoft ugradi mogucnost da se zamjeni taj lockscreen standardni e onda ce biti i aplikacije za lockscreen bez lag...

    Svi smo se slozili da su sa live lockscreen beta se pokajali zasto su uopste izdali jer se ne moze koristiti ni na 1520 bez da koci i baguje, ali mislimo da su testirali da bi kasnije ugradili to u sistem. I postoje naznake u kodu od Windows 8.1 za liev lockscreen API, ima tih djelova ali ne znamo kako ih kroistiti. trebaju nam upute od Microsofta. i uz Windows 10 svakako treba novi SDK za razvijanje koji ce nam omoguciti sve ove nove funkcije u aplikacijama.

    ReplyDelete
  40. ima dosta dobrih aplikacija u trgovini, samo ukucaj ringtones i vidjet ces koliko ih izbaci. Sve aplikacije danas nude spremanje melodije iz aplikacije direktno u telefon i kasnije se u postavkama telefona moze odabrati koju si preuzeo ranije.

    ReplyDelete
  41. Ni ja to bolje ne bih objasnio... :-) Vječno zahvalan... :D
    Nego, ima li novih app, ono što smo pričali i to? :D

    ReplyDelete
  42. Cenim da ce baterija biti 4200! :D

    ReplyDelete
  43. sumnjam ali se nadam

    ReplyDelete
  44. Ali smo ipak znali da je 5,7 inca

    ReplyDelete
  45. Da li windows 10 ima neku korist od "64 bit" procesora tj da li je sistem optimizovan za "64 bit" procesore?

    ReplyDelete
  46. Da, i Windows za racunare je za 64bit procesore, i sada je to jedan sistem na telefonu i na racunaru. Oba su sposobni da rade sa 64bit procesorima.

    ReplyDelete
  47. Ako je "ovo" istina, onda inžinjeri iz Microsofta nisu normalni:

    http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_1330-6883.php

    ReplyDelete
  48. Neka ozbiljna promjena je kamera i intrerna memoria,znaci bez obzira na starost jos uvijek dominira 1520

    ReplyDelete
  49. Specifikacije su "out" za 2015. godinu. Windows 10 koliko god da optimiziran bio, mora vući više resursa nego li 8.1, tako da Snapdragon 400 i 1 GB ram-a nije rješenje. 1520 dominira još uvijek u Win "ekosistemu", ali u 2015. ne prati konkurenciju... Nažalost,..

    ReplyDelete
  50. To je lumia 1330 ne moze on imati bolje spec od trenutnog 1520. A Windows 10 ce biti dobro optimiziran i nece vuci vise resursa sto pokazuje cinjenica da ce biti pusten i za lumije sa 512mb ram i dual core.

    Trenutno jeste mozda slab jer je prva verzija ali je beta i to se zna. Tako se ponasa svaka beta verzija. A to za 1330 je normalno. Sta bi mogli ubaciti a da ne uniste prodaju 1520?! Po kojoj cijeni bi ga prodavali? Sve se to mora uzeti u obzir. Po samom nazivu 1330 on ne smije biti skup jer ce doci i 1530 i on ne moze biti onda 300€ skuplji ako je 1330 vec skup. Zato se drze spec za njega nisko. Sta znaci nisko. To je sasvim dovoljno. I ne znaci da ce svi koji imaju 1320 preci na 1330 to je samo novi model koji mijenja mid range phablet. High end ce doci jos ;) i high end phablet, a i high end od 4.5-5"

    ReplyDelete
  51. To je lumia 1330 ne moze on imati bolje spec od trenutnog 1520. A Windows 10 ce biti dobro optimiziran i nece vuci vise resursa sto pokazuje cinjenica da ce biti pusten i za lumije sa 512mb ram i dual core.

    Trenutno jeste mozda slab jer je prva verzija ali je beta i to se zna. Tako se ponasa svaka beta verzija. A to za 1330 je normalno. Sta bi mogli ubaciti a da ne uniste prodaju 1520?! Po kojoj cijeni bi ga prodavali? Sve se to mora uzeti u obzir. Po samom nazivu 1330 on ne smije biti skup jer ce doci i 1530 i on ne moze biti onda 300€ skuplji ako je 1330 vec skup. Zato se drze spec za njega nisko. Sta znaci nisko. To je sasvim dovoljno. I ne znaci da ce svi koji imaju 1320 preci na 1330 to je samo novi model koji mijenja mid range phablet. High end ce doci jos ;) i high end phablet, a i high end od 4.5-5".

    I da najbitnije sto sam htio reci. WP nikad ne prati konkirenciju po spec. Ni konkurencija se cak ne prati medusobno, zasto bi onda WP konkurenciju pratio?! Da li iPhone prati Android High End ili obrnuto po spec? Ne. Zasto bi onda WP?! Kada svi znaju da on radi na svakakvom uredaju. Bitno je izgleda da ima quad core, 1gb ram. To je kao osnova.

    ReplyDelete
  52. Ni u snu nisam ocekivao tako nesto od naslijednika 1320 ja kameru ne koristim a imam dobru sd memorijsku znaci i ne trebam da mijenjam

    ReplyDelete
  53. Pa ove specifikacije su bile očekivane, ne znam šta ste vi mislili... Sasvim solidne komponente za pare za koje će se prodavati... Ja imam 1320 već pola godine a to je za mene prilično dugo s obzirom da mijenjam telefone svaka 2-3 mjeseca... S ovim telefonom sam više nego zadovoljan a kamo li sa 1330... Uzimajući u obzir da i modeli sa 512 mogu bez problema pokretati w10 ovo je sasvim očekivan i solidan korak...

    ReplyDelete
  54. Po meni samo brojka 1520 oznacava da je "stariji"model specifikacije i nisu stare mada meni ne odgovara zbog ostrih kuteva

    ReplyDelete
  55. Taj nece biti moj telefon skoro takav vec imam,

    ReplyDelete
  56. Znaci znas koliko ce kostati

    ReplyDelete
  57. Tako nesto niko nije ocekivao svaki novi model je novi ako mu se procesor i ram pomjeri bar malo ka vise,ma nema veze ne uzimam ga ni za 150e bolji je polovni 1520

    ReplyDelete
  58. A zamisli da izadje naslijednik 1520 kojeg godinu dana ceka a njegove karakteristike budu kamera 26MP i interna memorija 45GB vjerovatno nebi ni mijenjao postojeci model

    ReplyDelete
  59. Koga briga za tim? Iphone 6 po specifikacijama je stari telefon, pa? Ne tjera Satya tebe da kupiš 1330 samo zato što imaš 1320, niko ne kaže da si ograničan samo na njega niti si u bedu ako nastaviš da koristiš svoj stari telefon... A cijena će vjerovatno biti kao i kod 1320 kad se tek pojavila... I opet je pokriven taj mid range sa ovim telefonom... Ili eto low end što se tiče phableta kako onaj reče mada ni 1320 ni 1330 ni po čemu nisu low end... Znači po spec. ova 1330 je samo logičan nastavak od 1320... Nema tu ništa nelogično... Kako izgleda ovaj telefon nekome ko godinu dana fura 520 ili 620? Zapitaj se...

    ReplyDelete
  60. Nisam mislio o prestizu ja sam savrseno zadovoljan sa 1320 da nisam sigurno ga nebih imao ali ako vec izlazi novi model onda bi trebao da ima bar za malo pojacane osnovne karakteristike a to su procesor i ram,ako kazes da to nije istina onda si radnika MS

    ReplyDelete
  61. Da, ja sam na platnom spisku u MS... :-) Jedine dvije zamjerke koje imam za 1320, mada živim s tim su loša kamera i veličina. Ova 1330 sa ovim spec. će biti telefon koji mi treba... Sve je to subjektivno...

    ReplyDelete
  62. Kamera je slaba ali je i onako ne koristim a sto se tice velicine ima i manjih Lumija sa dobrim karakteristikama

    ReplyDelete
  63. Ima brate ali su baš manje... 6 inča jeste impresivno ali nakon nekog vremena sam uvidio da nije toliko praktično... 5,7 mi je idealno i eto, kao da sam znao... Plus i kamera će biti znatno bolja, što mi je itekako bitno...

    ReplyDelete
  64. Onda treba da se radujes kad izadje model koji te zadovoljava,nadam se da cu i ja docekati nesto za mene

    ReplyDelete
  65. Bas tako. Lumia 735 je manja ali dobar telefon. 830 isto tako. odlicna oba modela.

    ReplyDelete
  66. Sve je u Božjim rukama... :D

    ReplyDelete
  67. Po spec. oba telefona su super... Imao sam priliku probati i pregledati oba, but that's not my cup of tea... :-) Premali su, rekoh već... Ništa ispod 5,7... :D

    ReplyDelete
  68. Ma dajte ljudi, nemojte pravdati MS. Ako 1520 ima Snapdragon 800, nasljednik ce imati 810. 1320 je bar trebala imati Snapdragon 410 ako ne 610. To u svakom slučaju nije bolje od Lumua1520!!

    ReplyDelete

Ostavite komentar