11.2.15

Picture Info aplikacija

Picture Info setup

Picture Info je aplikacija domaćeg razvijača kojeg smo spominjali do sada par puta ovdje. Zove se Spaso Lazarević i on je MVP koji pravi i aplikacije za Windows Phone. Spaso ima dosta aplikacija ali želimo danas izdvojiti Picture Info čije ime samo za sebe govori. Picture Info ce vam dati informacije o vašim fotografijama za koje mozda niste ni znali da postoje.

 

U Picture Info imate uvid u EXIF podatke fotografija napravljene na vašem telefonu. Medu tim podacima su i F-stop broj, blenda, period pravljenja fotografije, lokacija gdje je fotografija napravljena i druge važne informacije. U aplikaciji također imate i detaljnije objašnjenje sta je to EXIF.

 

picture info screenshot

 

Sa Picture Info ne samo da možete dobiti EXIF podatke nego ih možete i brisati sa postojećih fotografija tak oda niko nema uvida npr. u lokaciju gdje je fotografija napravljena. Windows Phone nema način da pogledamo na telefonu direktno osnovne podatke fotografije kao što je rezolucija, a kamo li lokacije gdje je koja spremljena. Sa Storyteller ima par od ovih funkcija, ali Picture Info nudi sve informacije koje su potrebne.

 

Kada učitate fotografiju u aplikaciju ona će vam pokazati sve informacije, pored toga možete zumirati u fotografiju i pogledati je detaljno. Pored ovoga ima i mapa u aplikaciji koja prikaže gdje se fotografija napravila. Ono što je dobro kod te mape jeste da je možemo zaključati sa malim katancem na dnu u aplikacijskoj traci i po želji zumirati i okretati na mapi.

 

Picture Info ima prosječnu ocjenu od 4.5 globalno sa preko 1000 ocjena samo u Americi što je impresivan broj. Aplikacija je prevedena na 8 jezika. Evo i za kraj cijeli spisak funkcija ove aplikacije:

 

  • Čitanje EXif podataka
  • Pokretanje aplikacije iz galerije fotografija
  • Prikaz lokacije fotografije
  • Dijeljenje detalja fotografije emailom
  • Dijeljenje lokacije fotografije putem SMS
  • Brisanje svih EXIF podataka sa fotografije
  • Preimenovanje fotografija (koje također briše sve EXIF podatke)
  • Zaključavanje/otključavanje mape
  • Prikaz imena grada, adrese i države na mapi
  • Podrška za bijelu ili crni pozadinsku boju

 

Pogledajte i druge aplikacije Spasa u trgovini, svaka od njih ima nešto svoje da je posebno. Picture Info možete preuzeti klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda.

 

QR_picture_info

10 komentara :

  1. prebacis na one drive i vidis koja je rezolucija slike i kad i gde je napravljena :D

    ReplyDelete
  2. Da, moze i tako ali direktno na telefonu je lijepo kad se ima.

    ReplyDelete
  3. Vladan Vukajlovic11 February, 2015

    Ja je koristim jako dugo i veoma je koristna u situacijama kad ti je potrebno dokazati kada i gde si slikao nesto vise puta mi je pomogla 😉.

    ReplyDelete
  4. Ja neznam sta vise da kazem kad sam mnogo toga rekao...

    ReplyDelete
  5. Zijad djulovic11 February, 2015

    Windows 10 za fon u srijedu veće ,ali koju ???? 😆

    ReplyDelete
  6. Pa u onu odmah poslije utorka

    ReplyDelete
  7. Dino, ima li neki program koji moza da prevede titlove u utf-8? mislim na program na telefonu. Kad vec imamo torent na fonu malo je bezveze da titlove prebacujemo na pc pa da vracamo na fon. Da bude sve na jednom mestu.

    ReplyDelete
  8. Na zalost to ne znam. Nisam nikad trebao tako nesto... Kad gledam filmove svi su na engleski ili njemacki i nisu mi potrebni titlovi. Za domace svakako ne treba. Ako nadem sta javim.

    ReplyDelete
  9. Zvijer od aplikacije 😊.KoristiM je I preko godinu ali je najbolja za provjeru telefona za koji sumnjam da nije original.Samo prebacim na svoj tel I ona mi dole pokaze s cime je slikano.

    ReplyDelete
  10. Nije mi jasno samo, kako na 735 lumiji pokazuje za prednju 2.1mpxl umestp 5, a za zadnju 5.3 umesto 6.7? :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar