27.2.15

VLC i 6tag aplikacije imaju nove nadogradnje

VLC Setup (2)

VLC aplikacija za Windows Phone 8.1 nakon izlaska je imala niz nadogradnji u sedmičnom ritmu dok se u zadnje vrijeme utišalo pitali smo se šta je sa razvojem na aplikaciji i danas dobijamo odgovor na to. Thomas Nigro, glavni razvijač iza VLC aplikacija za Windows 8.1 i Windows Phone 8.1 se oglasio povodom toga sa dobrim vijestima.

 

On navodi da VLC za Windows Phone nije imao nove nadogradnje jer su se fokusirali na rad na univerzalnoj aplikaciji VLC koja će raditi na Windows 8.1, Windows Phone 8.1 kao i Windows 10. On kao i ostali razvijači na projektu su radili na usklađivanju koda aplikacije i tako su saopštili da VLC trenutno koristi preko 95% zajedničkog koda između Windows 8.1 i WP8.1 aplikacije, to je smisao univerzalnih aplikacija.

 

VLC-windows-10

 

Spajanje ili unifikacija koda u pozadini donosi još jednu prednost, a to je kada se ispravljaju poznate greške one se ispravljaju jednom, a ne dva puta za Windows i WP verziju aplikacije. Današnja nadogradnja WP verzije aplikacije se odnosi samo na ispravljanje grešaka ali i priprema za univerzalnu aplikaciju koja će uskoro uslijediti.

 

Preuzmite VLC WP aplikaciju

 

VLC setup wpnovosti

 

6tag

 

6tag aplikacija 2

 

6tag je najpopularnija zamjenska aplikacija za Instagram koja ima i više funkcija nego oficijelna aplikacija. Razvijač ove aplikacije je Rudy Huyn koji je jučer saopštio da preseljava iz Evrope u Ameriku radi poslovnih obaveza, izgleda da je Microsoft konačno ponudio stalni posao ovom talentovanom razvijaču koji je između ostalog razvijač i 6tin, 6snap, 9gag, Wikipedia, Dropbox (oficijelna) i drugih popularnih aplikacija koje su bile zamjenske aplikacije dok ti servisi kao u slučaju Instagrama nisu ni imale oficijelne aplikacije na WP sistemu.

 

Današnja nadogradnja donosi:

  • Nove filtere koje je predstavio Instagram na Androidu i iOS ali oficijelna WP verzija još nema te nove filtere.
  • Editiranje objava na Instagramu

 

Pogledajte i videozapis ispod gdje Mark Guim sa Windows Central objašnjava ove nove funkcija u 6tag.

 

 

Preuzmite 6tag WP aplikaciju

 

QR%206Tag

11 komentara :

  1. Stefan Ivanović27 February, 2015

    Ja ne znam kako posle 2-3 meseca rada na app ne mogu da je osposobe da pušta video sniman kamerom, nije mi jasno. Ali ima jedna novina, sada pušta FLAC audio, ali ne čita sliku albuma i neke tagove poput imena albuma, izvođača i broja pesme, barem ime pesme čita. Kome treba FLAC podrška Zbox apikacija to mnogo bolje radi i izgleda poput Zune što je veliki plus, i iako i ona ima par grešaka, bar ne zakucava telefon kao VLC, koja je ujedno i jedina aplikacija zbog koje sam morao da restartujem telefon i to posle dobrih 10ak minuta brick stanja. Već sam se bio istripovao da ću morati da čekam da se isprazni onih 80% baterije (cca 2 dana) jer ne mogu da je izvadim na L920 :) Iskreno, nije mi jasno zašto je uopšte imam na telefonu... a još manje mi je jasno da je ocenjena sa 3,4 na prodavnici. To je verovatno jedina neupotrbljiva aplikacija na celoj prodavnici sa pozitivnim skorom ocena!

    ReplyDelete
  2. Objasnjenje je bilo i ako ne radi dat cemo dobru ocjenu da razvijac ima volju,ja osobno nisam za to ako razvijac dobije dobre ocjene za poluproizvod on nema vise razloga da se i trudi,ili WP Novosti dobijaju ocjene isto kao VLC...ja jos ni 2 sekunde nisam uspjeo pogledati video na tom plejeru sto bi rekao Tromb "ima li manja ocjena od nule"

    ReplyDelete
  3. Ja sam je dva puta instalirao iznervirao se i dva puta deinstalirao i rekao sam sebi dok se na wp novosti ne budu hvalili kako radi VLC kao sat,ja je ne instaliram :D.

    ReplyDelete
  4. Dušan Begović28 February, 2015

    Ja sam se više nerviram zbog Instagram BETA aplikacije. Stvarno su nemarljivi programeri te aplikacije, a stvarno su dobro počeli i sve uprskali. Ima li neko nekakvu informaciju šta se dešava sa tom aplikacijom? Stvarno bi voleo da znam.

    ReplyDelete
  5. Direktno razvijacu mailom,nekima sam se i ja javljao svi su odgovorili bili ljubazni ali nisu otklonili smetnje

    ReplyDelete
  6. VLC je katastrofa i to sve verzije do sada, još uvek nema šanse da pokrene MP4 format a to je WP video format, ton radi ali video ne...i šta bi sa tim....♥

    ReplyDelete
  7. Dino da li ima svrhe imati na telefonu Pfd aplikaciju. Sta sad ona uopste moze novo da donese?

    ReplyDelete
  8. Zijad djulovic28 February, 2015

    Bas tako Alex upravo sam i ja imao namjeru priupitati glede PFD-a ,kao sto rece ti ima li svrhe ako ne da je skinem sa fona 😁

    ReplyDelete
  9. Ima svrhe jos uvijek jer ce dolaziti jos nadogradnji za wp8.1 tek smo dobili jedan gdr koji se zove update 1. Kako smo culi ima jos jedan. A windows Insider tj 10 je za one koji zele isprobati beta verziju dok je pfd isprobana i stsbilna verzija daleko u razvoju.

    ReplyDelete
  10. Nenad Čupković28 February, 2015

    Pao je store! http://www.windowscentral.com/searching-windows-phone-store-currently-down-some-users

    ReplyDelete
  11. Uh... Hvala. Uplasih se da nije neki veci problem :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar