22.2.15

Greška trgovine c101a7d1 i 80004005 i mogućnosti kako ih riješiti

Store greska 80004005

Od prošle godine sam tek primjetio da postoji greška sa ova dva error koda koja izluđuje korisnike, a i razvijače istom mjerom. Greška je sa Microsoft-ove strane i ovim postom želim da vam svima savjetujem kako je možete zaobići ili ukloniti. Trgovina ima ponekada probleme prilikom nadogradnji aplikacija i zna izbrisati licencu korisnika koju ste stekli prilikom skidanja aplikacija. U tom slučaju ako ste preuzeli primjera radi besplatnu aplikaciju kao što je bila Prognoza nekada i javi se greška prilikom nadogradnje, trgovina vam zna izbrisati tu besplatnu licencu koja je punopravna licenca sa svim pravima kao i plaćena verzija i izbaciti grešku c101a7d1.

 

Ova greška se javlja trenutno na više aplikacija u svijetu kao myTube, Metrotube, Angry Birds i mnogo drugih aplikacija kao što su to naši čitatelji javljali u komentarima u prošlosti. Nakon dužeg dopisivanja i kritike s moje strane upućene direktno Microsoft supportu oni su razgovarali sa svojim odgovornima i došli su „saopštenja“ kako se te dvije greške za sada mogu zaobići.

 

Na žalost opet je na korisnicima ostalo da oni sami riješe slijedećim postupkom grešku:

 

Ako vam se javlja u trgovini prilikom nadogradnje aplikacije greška c101a7d1 uradite slijedeće –

  • Držite u panelu gdje se želi nadograditi aplikacija tu aplikaciju sa greškom i pritisnite na meniju zatim „prekini“.
  • Izbrišite aplikaciju
  • Instalirajte je ponovo sa trgovine.

 

wp_ss_20150222_0001.png

 

Prilikom ponovne instalacije se sada može javiti greška 80004005 koja je isto greška trgovine i nema veze sa aplikacijom niti razvijačem, a niti su korisnici nešto krivi, s njom treba postupati na slijedeći način:

  • Odete u postavke telefona po „pronađi moj telefon“ tu uključite obje funkcije za slanje push notifikacija na telefon.
  • Nakon toga otvorite na vašem računaru stranicu windowsphone.com
  • Prijavite se sa vašim emailom kao na telefonu
  • Potražite aplikaciju sa tom greškom u traženju na stranici gore desno
  • I zatim kada se otvori aplikacija i njen opis pritisnite install koji se nalazi ispod ikone aplikacije.
  • Aplikacija bi se trebala instalirati kroz minutu na vašem telefonu.

 

Prilikom ovoga postoji sada jedan mali problem, a to je da naše države ne podržavaju instaliranje sa web stranice tj. ovu opciju „pronađi moj telefon“. U tom slučaju savjetujem prvo da otvorite web stranicu windowsphone.com i provjerite da li možete instalirati bilo koju drugu aplikaciju ovom metodom slanja direktno na telefon, ako može onda deinstalirajte aplikaciju sa greškom c101a7d1 i postupite prema uputama iznad za reinstalaciju.

 

Ako ste poslali aplikaciju ovom metodom, a da vam nisu uključene push notifikacije u postavkama kao iznad opisano dobit ćete email sa linkom do aplikacije preko kojeg se također može instalirati ali u tom slučaju ne znamo hoće li uspješno instalirati na vaš Windows Phone.

 

priznanje

 

Microsoft (Xbox live Global Escalation team) mi je odgovorio da je greška direktno njihove prirode (što vidite i iznad na fotografiji) i da rade već duže vrijeme na tome da je isprave. Međutim ova greška postoji još od 2012. godine i do danas smo dobili samo ovaj način kako da se „možda“ reinstalira uspješno i mi ne vidimo trajno riješenje u ovome jer su korisnici aplikacija nezadovoljni i to ispoljavaju nerijetko na ocjenama samih aplikacija. Ima naravno više pozitivnih korisnika koji jave ovakvu grešku i žele pomoći ali negativnosti treba u svakom slučaju uputiti u smjer odakle i dolazi greška, a to je Windows Phone trgovina.

 

Mi smo izvršili upit kojom metodom da postupe korisnici čije države ne podržavaju slanje aplikacija putem web stranice, i kada dobijem odgovor na to dodat ćemo u ovom članku tako da korisnici koji u budućnosti budu pretraživali internet sa ovom greškom će naletiti na ovaj članak i moći eventualno riješiti grešku.

 

Za sve kojima ne radi ova metoda evo link do podrške Windows Phone-a. Tamo odaberite apps + store i recite u emailu da ste već pokušali ovim metodama i da ne radi i navedite da vas poslao razvijač na ovu podršku jer nije greska do njega i da to Microsoft riješi. Ja bi to uradio za svakoga lično ko ima problem sa mojim aplikacijama međutim nemam te ovlasti da otvaram tuđe Microsoft email račune i da pregledam i dodajem aplikacije kao sto to ima Microsoft podrška.

 

WP podrška - http://www.windowsphone.com/de-de/how-to/wp-support. Ako vam otvori na njemački jezik prepravite link i ovaj dio /de-de/ samo na domači ili na regiju čiji jezik znate ili na kojem je vaš telefon, npr hr-hr za Hrvatsku, sr-LAtc-CS za Srbiju, en-US za Ameriku itd.

 

Hvala Nenadu na screenshotu greške

79 komentara :

  1. Nije moguce ovom metodom instalirati aplikaciju ,npr skinuo sam mytube kad je bila besplatna i onda se javio gore pomenuti problem ,i sad kad pokusam da je instaliram preko pc ,na marketu mi trazi da kupim aplikaciju ,tako da ja ne vidim resenje i dalje .

    ReplyDelete
  2. U tom slucaju ste mozda u meduvremenu instalirali je kao trial. I instaliranjem kao trial se gubi ona prethodna besplatna (ali puna licenca). U tom slucaju ostaje da se javite samo Microsoft podrsci koja ce vam ili poslati novac da kupite app ili na neki drugi nacin rijesiti.

    ReplyDelete
  3. Kada se preko uc brauzera prijavim na windowsphone.com on mi ponudi da kupim prognoza app i kada kliknem, posalje me na prodavnicu i daje mi opciju da je isprobam ili kupim. Kada idem direktno u wp prodavnicu, pokazuje da sam vec vlasnik i da je mogu instalirati ali onda javi gresku 8000......

    ReplyDelete
  4. slike gde mogu kupiti app

    ReplyDelete
  5. slike koje pokazuju da sam vlasnik app

    ReplyDelete
  6. Zijad djulovic22 February, 2015

    Koji sam ja sretnik nikada ali bas nikada nisam imao problema sa trgovinom ,kao sto rece jedna 😉 plati pa se kleti , a vala ša je dvatri € ,nista , pivo dva manje i to je to 😉

    ReplyDelete
  7. Uspelo je meni,bas pomenuta mytube aplikacija. Nisam mogao da je instaliram,prikazivalo je onu gresku,isad sam probao ovom metodom sto si objasnio i uspelo je. Hvala na pomoci i obavestenju,hehe

    ReplyDelete
  8. Pozz eto i ja imam problem s prognozom nemrem ju na nijedan nacin instalirat a koristim ju od pocetka... Proble koji mi daje je 80004005

    ReplyDelete
  9. Meni se to dogodilo sa aplikacijama HardFox i sad sam pokusao kao što ste napisali ali pojavilo se da ih morqm kupit a te sam iste aplikacije ima puno vrimena bio instalira i došao mi error 80004005 i nakon toga nisam uspio nikako vise ni update-at niti ponovo instalirat...kako da sad kontaktiram službu microsofta?

    ReplyDelete
  10. Nisam isao na trial ,lepo sam skinuo app kad je bila besplatna ,isti problem i sa pocket file manager ,kupio sam app i pojavila se ista greska i sad mi trazi da kupim ponovo kad idem preko pc .

    ReplyDelete
  11. meni opet nece,imam ovu drugu gresku 80004005,sve napravim kako pise i app se skine al na mobu opet nema app,inace hd 8.1 tiles koja mi je bila jedna od drazih app,nemam je jos od ljeta.. dino,znas li mozda sta bi moglo bit?

    ReplyDelete
  12. koliko traje mytube probna verzija? ja stavio probnu i za sad se ponasa kao da je placena. Measure Note mi trazi da nadogradim na punu verziju kada hocu da sacuvam sliku. Runastic me skroz izbrisao. Cak i preko pc kroz istoriju mi pise da nemam placenu verziju. Raspad sistema...

    ReplyDelete
  13. Mirza, koji ti je region na Lumiji?

    ReplyDelete
  14. Za sve kojima ne radi ova metoda evo link do podrske Windows Phonea. Tamo odaberite apps + store i recite u emailu da ste vec pokusali ovim metodama i da ne radi i navedite da vas poslao razvijac na ovu podrsku jer nije greska do njega i da to Microsoft rijesi. Ja bi to uradio za svakoga licno ko ima problem sa mojim aplikacijama medutim nema te ovlasti da otvaram tude Microsoft emailove i da pregledam i dodajem aplikacije kao sto to ima Microsoft podrska.

    http://www.windowsphone.com/de-de/how-to/wp-support

    ReplyDelete
  15. Preko browsera na racunaru morate to uraditi i poslati push notifikacijom aplikaciju kao sto sam nevao iznad kod vas na slikama je otvoren browser na telefonu i onda ce vas usmjeriti na trgovinu koja ima gresku i naravno da nece raditi. Morate to uraditi preko racunara. I nece vas slati na trgovinu nego web stranica posalje app direktno na telefona. Ona se sama pocne instalirati. Ali pratite upute iznad. Sa telefona to ne moze...

    ReplyDelete
  16. Da, ispratio sam ja potpuno tvoja uputstva (uvek sve detaljno procitam i potrudim se da shvatim :-) ) samo sam podelio sa svima vama sta se moze desiti kada pristupimo prodavnici sa web brauzerom sa telefona.

    ReplyDelete
  17. Samir Omerović22 February, 2015

    Kod mene od petka ne radi vrijeme aplikacija i povijest u trgovini prestala pokazivati instalirane i azurirane aplikacije. Sat na mob mi se vratio bio sam na americko vrijeme bez da sam sta radio oko vremena . Na fb messengeru od offline prijatelja kod svakog pise da su bili online prije minut a sa pc kad vidim neki nisu bili ni 10 sati online .a opet win 10 je pa valjda se to ispravi na nekim narednimnadogradnjama

    ReplyDelete
  18. E aj da vas sve nesto pitam, van ove teme :) Da li imate utisak da se kvalitet slika nekako pokvario u odnosu na W8 (Nokia cam.),koji je dosao sa starijim modelima ili je to moj subjektivni osecaj?

    ReplyDelete
  19. Nemam taj utisak, mislim da se za prave fotografije treba potruditi malo više...
    Recimo...

    ReplyDelete
  20. MyTube je bio odličan do ovog zadnjeg updata... Sad često glavi...

    ReplyDelete
  21. Probao sam sve navedene metode i na kraju sam je kupio ponovo preko pc opcije... 😅

    ReplyDelete
  22. Važno je da ljudi shvate da je to vezano za MS, a ne developere...

    ReplyDelete
  23. Bas sam sad slusao muziku na mytube!, skinuo 20 pesama. Jedno 3-4 puta mi se srusila app. Kaf se zavrsi pesma ja otkljucam fon, ucitava i srusi se. Do sad ovaj problem primecivao, mada nikad nisam ni imao skinute pesme. Mozda je mnogo 20 pesama? Cim su se malo otvorili stabilnost 3x gora od Androida!

    ReplyDelete
  24. Kod mene isto povijest na trgovini nije uredu, pise tam o2-3 app prije 3 dana i ostale stu prije mejsec ili 2. a fali 90% instaliranih aplikacija. mozda i zbog toga nastaje ova greska.

    ReplyDelete
  25. Bas tako, ja sam na jednom forumu Microsoftovom tako napisao, ako su razvijaci negdje pogrijesili neka nam ukazu na te greske i ja sigurno da cu to ispraviti i necu nikad vise tu gresku uraditi. Medutim trgovina je tu koja ima gresku...

    ReplyDelete
  26. Ne mogu a da se ne pitam sta je sa fifa14,nema je u trgovini. Zna li iko sta je u pitanju?

    ReplyDelete
  27. Zijad djulovic22 February, 2015

    Ili probati sa L1020 ako se zeli izuzetna fotogfija 😉

    ReplyDelete
  28. Nenad Čupković22 February, 2015

    Naravno, L1020 je i moj izbor... Mada sam bio u nedoumici kad sam video L930 i Lumia camera 5... No da ne idemo u offtopic..

    ReplyDelete
  29. Sve je to u tvojoj glavi... :D

    ReplyDelete
  30. I ja sam sretnik... Zato woody ispašta za nas dvojicu... :D Onako inače s telefonom... :-)

    ReplyDelete
  31. Pa.. ja sam laik i 'idiot' korisnik, znaci da trazim od camere da mi da najbolje od sebe na automatskom podesavanju. Bila sam odusevljena kamerom kad sam kupila telefon, ali tada su sve aplikacije bile Nokia, od camere do creative studio..sad je sve upropasceno i to nije samo moje misljenje..dele ga mnogi sa mnom, na zalost.

    ReplyDelete
  32. A koji mob imaš?
    Svakim updateom je dolazio novi firmver i kamera se konstantno poboljšavala (kvaliteta slike).. nisam baš na forumima nalazio da se ljudi žale da je kvaliteta slike opala

    ReplyDelete
  33. Nenad Čupković22 February, 2015

    Kad aktiviraš lumia camera app, prstom na ekranu pritisni mesto koje želiš slikati da ga fokusira, zatim klikni na kameru, kružić, fa slikaš... Ovako ćeš uz minimalan trud, dobiti dobre fotografije... Noću nemoj slikati na većoj udaljenosti od 3-4 m, sa blicom... Za ostale noćne fotografije, isključi blic i probaj bez njega... Vežbaj... ;)

    ReplyDelete
  34. Ma nemam neki tel.925..uzela sam ga kao zbog kz optike..bzvz

    ReplyDelete
  35. :) Hvala. Instalirala sam sad sa marketa, imala sam samo neku Microsoft cameru koja je pravila bzvz slike..

    ReplyDelete
  36. Uglavnom, ako hoćeš dobre slike moraš malo prčkati postavke... Kamera na mojoj 1320 je blago rečeno užas ali uspijem izvući maximum, ako baš nešto slikam...

    ReplyDelete
  37. Hm, ovisno šta očekuješ od kamere, na kakvom zaslonu gledaš sliku itd.. dosta stvari je u igri. Teško je tu razdvojiti subjektivno od objektivnog.

    Ja koristim L920 (isti senzor kao u L925 samo L925 ima jednu leću više) i poprilično sam zadovoljan, svi koji su isprobavali kameru na njoj su se iznenadili slikama u uvjetima lošeg osvjetljenja i to većinom slikam sa Microsoft kamera aplikacijom.

    Današnje kamere na mobitelima su toliko napredne da se ne može tek tako svesti samo na "point and shoot" jer su se po funkcijama pretvorile skoro u DSLR aparate.

    po tvom mišljenju koji si mobitel koristila i da ti je kamera davala bolje rezultate? (Ne broj MP već kvaliteta slike)

    ReplyDelete
  38. Zeljko, meni gt-I9300 pravi savrsene slike.. Bez greske, sve radi i ono sto je najbitnije izostri je tako da detalje mogu da cropujem do besvesti. Sa 925 to nikad nisam mogla..verovatno trazi neka dodatna podesavanja. Eto npr.sa njom sam napravila uzasne slike u Drezdenu i mnogo mi je zao ali tada je vec bila Lumia a ne Nokia camera. Ne znam, verovatno ne umem da je koristim kako treba :S

    ReplyDelete
  39. Da..lakse reci nego uraditi :P Onaj creative studio je mogao svasta da radi..da brise ljude ako su visak..da slika u pokretu..uhh kakva je to samo DOOBRAAA app bila!!! Uzasno dobra!!!

    ReplyDelete
  40. Stvarno nebih znao, jedino mi pada na pamet da si prstom klikala na određeno mjesto i da ti je tu fokusiralo pa ti je ostatak fotke zamućen.. Nisam pametan

    ReplyDelete
  41. Neee, ovako je bilo :) posto je stari deo Drezdena vise crn nego beo ja sam htela da iskoristim mogucnosti mog novog telefona i pokazem maksimum..pa sam sama nesto petljala sa osvetljenjem i na kraju su mi sve 'izgorele'. Eto, zato sam ja 'idiot' korisnik 👀 haha sta da radim kad racunovodstvo i fotografija nikad nisu isli zajedno ;)

    ReplyDelete
  42. Mozda je povucena radi nove Fifa15?

    ReplyDelete
  43. Koliko ja znam Nokia kamera i Lumia su iste kamere tj.jedna

    ReplyDelete
  44. Nenad Čupković23 February, 2015

    Nema na čemu, uveče ću ti pustiti link za šta i kako u lumia camera... ;)

    ReplyDelete
  45. Vladan Vukajlovic23 February, 2015

    Probaj sa sledecim apl za cameru

    camera360 sight
    picture perfect

    i malo ozbiljnije su
    1shotcamera
    proshot

    e sad ne znam kako je kod ostalih ali kod mene na L1020 mnogo bolje su fotke ako slikas bez blica u bilo kojim uslovima osim u potpunom mraku.
    Naravno nekad nemas vremena za namestanje onda zavrsava posao i Lumia Camera u automatskom modu ili 360sight pa kasnije obradis sliku kako ti odgovara.
    Druga stvar vazno je da se ne vezujes samo za jednu aplikaciju kod obrade fotografija uvek koristi vise aplikacija jer kod svake je drugacije podesavanje i dobices zeljeni kvalitet ili makar ono sto si zamislila.

    ReplyDelete
  46. Vladan Vukajlovic23 February, 2015

    Naravno za skljocanje je dobra je i kod losijih modela ali iz mog iskustva samo par telefona u windowsu ,par telefona u androidu i Iphone 6 pravi malo ozbiljnije fotografije.

    ReplyDelete
  47. Vladan Vukajlovic23 February, 2015

    Mislim da nisi upravi ,bas si ti u prednosti jer imas mogucnost da PRORACUNAS kakva ce fotografija biti...😄.

    ReplyDelete
  48. Jel ima kakvih novosti za wp10

    ReplyDelete
  49. Skini aplikaciju app socijal tamo imas sve igre nadi fifu 14 i stisni na nju pa ce ti se otvoriti u trgovini

    ReplyDelete
  50. Ne nogu da je nadjem,mozes li da ostavis link?

    ReplyDelete
  51. E trenutno neznam kako uzeti link sa trgovine...ali ja sam app social dobio tvornicki na mobitelu

    ReplyDelete
  52. Hahah pa ne vredi, vidis da mi treba obuka ;)

    ReplyDelete
  53. Zar postoji jos uvek ta 360* ? Ja sam mislila da je to bila Nokia aplikacija i da su je ukinuli..

    ReplyDelete
  54. Samir Omerović23 February, 2015

    a kod mene od danas jos poceli da zezaju razgovori kad se javim odma mi se mobitel zakljuca mogu pricati ali da bi prekino razgovor moram sa strane kao da ga upalim i onda tek mogu da prekinem . A drugo je ponekad budem nedostupan i ako mi je pun signal od bh telecoma

    ReplyDelete
  55. mehemed stupar23 February, 2015

    eh ovako ja kad hocu nesto skinuti samo pise preuzima se i nista stoji tako,ne znam zasto i kako da popravim?

    ReplyDelete
  56. Lumia 1320 raspolaze sa kamerom 5MP i video snimkom HD rezoluciju 1920x1080 a jedna digitalni foto aparat od 16 MP u HD rezoluciji ima snimak 1280 x 720,obadva uredjaja imaju 30 fps,ja znam da ima jos parametara za mjerenje vrijednosi snimka nekako mi mala mogucnost da ovaj tel.ima bolji snimak.

    ReplyDelete
  57. L920- Lumia camera 📷... Iznenadjujuce Dobro!!!! Zadovoljan Sam!

    ReplyDelete
  58. Vladan Vukajlovic23 February, 2015

    imas camera 360 i camera360 sight obrati paznju


    evo mali prost primer ,namerno sam losu sliku obradio ,sve je trajalo 10-ak minuta

    ReplyDelete
  59. Super! Ja imam samo tu 360 sight. Ona je skroz ok! Tu 360 cameru ne mogu da nadjem😒

    ReplyDelete
  60. kako god da kliknes ti sa svojim uredjajem dobijas dobru sliku

    ReplyDelete
  61. Moze li mi netko objasniti zasto mi na nekim igrama dolazi nije moguce preuzeti aplikaciju jer nije dostupna u vasoj regiji..promjenim regiju na UK odem na tu igru i opet mi to pise...odem na regiju USA i opet mi to pise zastooo???

    ReplyDelete
  62. Nenad Čupković23 February, 2015

    https://youtu.be/FxFkr-biUb4
    Probaj....

    ReplyDelete
  63. Vladan Vukajlovic23 February, 2015

    Pa bas i nije tako, znam da se upropastim bas kad je najpotebnije i kad treba brzo da uhvatis trenutak,onda su bolji nesto jednostavniji uredjaji,koji nemaju toliko podesavanja kao L1020.
    Brzina fokusa i prelazak na sledece "okidanje" je jedina stvar koja mi se svidja kod Iphona 6 ,probao sam cak i G2 -G3 i daleko je iza Lumia aparata

    ReplyDelete
  64. Vladan Vukajlovic23 February, 2015

    Sad sam proveravao i nema je vise u prodavnici,bas neobicno.

    ReplyDelete
  65. Nema, povukli su je... 360 je zadnjim updateom postala ova sight... :-)

    ReplyDelete
  66. Vladan Vukajlovic23 February, 2015

    Stvarno je nema sada sam proveravao...

    ReplyDelete
  67. Vladan Vukajlovic23 February, 2015

    Jako interesantno ja sam odbio update i koristim i jednu idrugu najnormalnije , i imaju totalno razlicitu filozofiju nimalo nisu slicne ,ko je koristio obe taj zna....

    ReplyDelete
  68. Kod mene piše Camera360 a kad pokrenem app piše i ovo sight...

    ReplyDelete
  69. Vladan Vukajlovic23 February, 2015

    prva je 360 sight a druga obicna 360
    mislim da se vidi razlika

    ReplyDelete
  70. Zabuna... Imam ja Camera360 mada je nema na marketu više... To mi je i pisalo na zadnjem updateu da 360 postaje sight bla, bla...

    ReplyDelete
  71. Pogledaj malo postavke u trgovini, moguće da je tamo označeno da skida samo na wifi... Čačkaj... :-)

    ReplyDelete
  72. Ova camera 360 sight nema nikakva podesavanja ni video?

    ReplyDelete
  73. Da brzo otvara istina je ali bez videa prvi put vidim

    ReplyDelete
  74. Molim Vas,imam problem ne mogu ući u messenger (odma me izbaci)..da li to ima veze sa google accountom jer tamo mi pokazuje error code 80048830 i piše We're having problems with downloadind messages...već par dana tako pokazuje...imam L1320...ili se messenger neda instalirati ako sam ga nekoliko puta već bila deinstalirala da bi se sin na svoj face prijavio,napravili bi log out deinstalirali bi messenger i sa svojom prijavom na svoj face on bi instalirao messenger ponovo i sada uci vise na mess ne mogu izbacuje...???

    ReplyDelete
  75. Verovatno je onako kako Dino kaze, ipak je on on :D

    ReplyDelete
  76. Imam problem,ne sa prodavnicom vec update win. Naime kada zapocnem najnoviji update sto sam dobio sa win. 8.1 na 8.10.14234.375 pojavi se greska 8018830f pri samoj instalaciji sadrzaja dok download prodje uredu. Telefonu je puna baterija,od wifi sam udaljen par metara,restartovao sam i opet isto. Sta mi je raditi? Nokia lumia 920

    ReplyDelete
  77. Ova greška se dešavala i meni kada mi GPS lokacija nije uključena.
    Problem rešen uključivanjem lokacije, (posle aktiviranja "HERE Maps").

    ReplyDelete
  78. ALEKSANDAR05 July, 2015

    AKO SE TA GRESKA DESI NA RACUNARU.STA RADITI?

    ReplyDelete

Ostavite komentar