7.2.15

Detaljnije fotografije “Spartan” pretraživača

Windows_10_Product_FamilyTijekom prezentacije Windows 10 OS-a Microsoft nam je kratko predstavio i novi pretraživač kodnog imena “Project Spartan” na kojem rade već dosta vremena. Microsoft predviđa da će ovaj pretraživač pružiti bolju produktivnost i lakše pretraživanje u kombinaciji s Cortana glasovnim asistentom. 

 

Danas se na internetu pojavilo nekoliko fotografija koje nam detaljnije otkrivaju izgled i funkcije Spartan pretraživača koji će biti dostupan na svim uređajima s Windows 10 sustavom.

 

Project-Spartan-4

Fotografija iznad nam prikazuje način za čitanje (reading mode).

 

Project-Spartan-3

Ova fotografija prikazuje izbornik za dodavanje web stranica u favorite.

 

Project-Spartan-2

Prikaz otvorene adresne trake (adress bar).

 

Project-Spartan-5

Na fotografiji iznad su prikazane postavke pretraživača.

 

Project-Spartan-6

Ova, ujedno i posljednja fotografija, prikazuje otvoren izbornik za povratnu informaciju i prijavljivanje grešaka.

 

Microsoft je najavio da će “Spartan” preglednik korisnicima biti dostupan u 10009 Build-u za Windows 10  Preview OS koji tek treba doći.

 

izvor: WMPU

17 komentara :

  1. Ja svakako koristim IE i nece biti tesko navici se na novi ovaj koji vec izgleda dobro.

    ReplyDelete
  2. Na fon IE a na komp Firefox...😊

    ReplyDelete
  3. i ja sam koristio Chrom na racunaru dok nisam vidio da mi IE pruza isto. pored toga integracija sa WP8.1 mi je bolja, dijeli sifre i tabove kao i posjecene stranice.

    ReplyDelete
  4. Instalirao sam Windows Insider na telefon. Kad kliknem na check for updates. Prvo se uspesno prijavim preko Microsoft naloga, ali ne i sa microsoft domian. Da li se treba negde dodatno registrovati? Na oba sam pokusaobsa istim e-mailom i istom lozinkom!

    ReplyDelete
  5. Nekad Sam iskljucivo koristio Mozilla Firefox, medjutim ova 11-ica IE je Meni taman. Super radi. Rekli Su na prezentaciji da CE Spartan biti brzi... Ove godine od Spartan -a NE ocekujem bas sve Ono sto Su I kako najavili, Ali kada bude dosla rado cu je isprobati...

    ReplyDelete
  6. Znam da ovo pitanje nije vezano za ovu temu,ali ja jos nisam dobio lumia denim nadogradnju za svoju l1520 i odlucio sam da se prijavim kao developer,da li ja moram da platim registraciju i sta tacno treba da skinem da bih mogao da azuriram sistem? Molim za pomoc

    ReplyDelete
  7. "Chrom" na desktop računaru,,,
    Najveće đubre koje se može zamisliti.Mogu vam navesti 10 razloga "zašto ne koristiti Chrom browser na vašem PC".

    ReplyDelete
  8. Edi Kovačić08 February, 2015

    Iskreno, meni je firefox jos uvijek najbolji browser. Ie je apsolutno prespor kod ucitavanja (castleville legends je pravi dokaz toga). Chrome se prebacuje sam od sebe u nekakav windows 8.1 mod koji mi nikako ne lezi.

    ReplyDelete
  9. Dino ti je vec odgovorio u predhodnom postu...i dao adresu gde da se prijavis.

    ReplyDelete
  10. Dino ti je vec odgovorio u predhodnom postu i dao adresu gde da se prijavis...

    ReplyDelete
  11. Znam. Sam sam se uvjerio. U zadnjih paf mjeseci ga zamjenio polako ali sigurno IE i sada ima na windows 10 ukuca se about:flags u adresu i mozes aktivirati Spartan pokretac koji pravi stranice. Sada radi spram Chrome i Firefox sto se tice performansa. Cak sam se navikao na njega, to je jedina prepreka bila, navika, zbog toga dosta ljudi izbjegava IE.

    ReplyDelete
  12. Pozdrav,

    Lumia 1520 je vec pocela dobijati update Lumia Denim. Tako da bi ja sacekao jer preview for developer ce vama donijeti samo operativni sistem na nivo Denima, ali nedostaje firmver koji pokrece novu kameru npr... Prijava na preview for developers je besplatna i ima vise nacina kako doci do nje...

    ReplyDelete
  13. Da bit ce drugaciji po izgledu, objavili sno clsnak povodom toga. Fotografije su autenticne. Spartan ce vise izgledati kao chrome, nego trenutno kao IE. Ali to nije nista lose ako se korisniku olaksa posao. A sto se tice Spartan, on je mocan, za sada mozemo koristiti "engine" Spartana na IE Windows 10. Ukucate about:flags u adresu i aktivirate ono polje za test verziju, tako nesto. Zatvorite ga i otvorite. Neke stranice ce imati problema s tim ali vecina ih radi dobro.

    ReplyDelete
  14. Dino,jel ima nus pojava sa instalacijom windows insidera? I jel imaju neke prednosti u odnosu na ostale sto se tice nadogradnje win10?

    ReplyDelete
  15. Mozes li mi reci najednostavniji nacin da se prijavim. Hvala i izvini ako te smaram novi sam u windows svetu

    ReplyDelete
  16. Za Windows Phone jos nije dostupan Windows 10 ali mozete se vec sada prijaviti na insider.windows.com sa svojim emailom koji koristite na WP8. s njim ce te kasnije se ulogovati u aplikaciju zvanu Windows Insider, nalazi se na trgovini, ali objavit cemo mi clanak povom toga kako se prijalvjuje i sta se radi tak oda korisnici mogu to uraditi. ali kada bude dostupna verzija Windows 10 za WP8.

    ReplyDelete
  17. Zasto meni nije dozvolio postojecu adresu na kojoj sam prijavljen na MS isto tako nije mi dozvolio gmail jer njega imam kao drugu adresu na uredjaju

    ReplyDelete

Ostavite komentar