9.2.15

WP Novosti aplikacija ima nadogradnju

WP Novosti mockup 2 manji

WP Novosti aplikacija za našu stranicu od sinoć ima novu nadogradnju koju možete preuzeti. Ova nadogradnja rješava neke od bugova koji su nam bili poznati dok postoji još jedan bug koji na žalost ne možemo ispraviti, a to je uređajima sa 512MB RAM i greška se nalazi u kontroli koju nudi Microsoft razvijačima i koju mi koristimo unutar naše aplikacije, uvid u nju nemamo ali vidimo da ona pravi grešku.

 

Postoji način kako da je uklonite, ako se pojavi na vašem uređaju, u postavkama WP Novosti aplikacije postoji „novi način čitanja članaka“ i on će zamijeniti dosadašnji način koji ima taj bug. U novom načinu čitanja nema komentara i ocjena na dnu članka ali zao otvara članak veoma brzo u poređenju sa standardnom metodom. Vrijedi ga svakako isprobati ako ste tek instalirali našu aplikaciju. Pored toga ima i crna pozadina za članke (samo za novi način čitanja), koju su korisnici željeli.

 

wp novosti crni i bijeli clanak_thumb

 

Drugo što donosi ova nadogradnja jeste strelica iznad „aktuelnog“ članka koju možete pritisnuti da vam pokaže isječak teksta članka, i ako vas zanima otvorite ga, ako ne zatvorite aplikaciju. Pogledajte ispod na fotografiji kako to izgleda.

 

WP Novosti placena strelica

 

Nova nadogradnja je dostupna za besplatnu verziju naše aplikacije jer je plaćena verzija ovu nadogradnju dobila prije 10tak dana. Trenutno radimo na implementaciji komentara direktno u aplikaciju ili mogućnost direktnog povezivanja do Disqus aplikacije. Kada će biti dostupna ta nadogradnja još ne znamo jer radimo uporedo i na univerzalnim aplikacijama za Windows 8.1/10 (računare i telefone).

 

Plaćena verzija nema reklama i radi bolje nego besplatna verzija jer ti komentari troše vrijedne resurse dok se čita članak. Obje aplikacije možete preuzeti ispod klikom na fotografiju ili skeniranjem QR koda.

 

WP Nvosti plaćena

 

WP Novostiplacena QR Code

 

WP Novosti besplatna (sa reklamama)

 

WP Novosti besplatna QR Code

18 komentara :

  1. Je l, zna neko, zasto neke aplikacije sa vremena na vreme pocrne i ne moze da se udje u njih sem ako ih ne obrisem i ponovo instaliram. Npr: whatsapp, viber, messenger, facebook, uglavnom aplikacije vezane za komunikaciju...

    ReplyDelete
  2. Samir Omerović09 February, 2015

    Zbog cega ne mogu vidjeti komentare i pisati dok ne odem na stari nacin citanja mob lumia 630 ili moram imati placenu verziju aplikacije i moze li se kako drugacije kupovati npr.. Da se posalje neka poruka oni meni skinu kredit a ja dobijem neki kod i ukucam i dobijem full verziju placenu wp novosti 😃

    ReplyDelete
  3. pocrne ili postanu samo malo prozirne i ne mogu se otvoriti?

    ReplyDelete
  4. Zatamne se malo i ne mogu da se otvore, malo pre whatsapp.

    ReplyDelete
  5. Samir Omerović09 February, 2015

    instalirao sam update i kad otvorim aplikaciju na najnovijoj vijesti pise broj komentara a kad udjem da procitam vijest do kraja i vdim komentare pise da nema komentara nula a ispod ima nekoliko komentara i kad ih prikaze samo me izbaci iz aplikacije i ponovo je moram otvoriti

    ReplyDelete
  6. Kod mene kad predjem sa novog citanja vesti na stari pojavljuje se samo beli ekran na aplikaciji. U pitanju je free verzija.

    ReplyDelete
  7. "Trenutno radimo na implementaciji komentara direktno u aplikaciju ili mogućnost direktnog povezivanja do Disqus aplikacije."


    Ovo me najviše veseli i jedva čekam :)

    ReplyDelete
  8. I mene vjeruj :D samo sto Disqus ekipa nije ni malo korisna pri tome. Ja mogu ugraditi jednostavno komentare ali ce biti anonimni a ja sto zelim jeste da se korisnik uloguje sa svojim disqus profilom i ostane prijavljen tako da niko drugi ne moze praviti komentare u vase ime.

    ReplyDelete
  9. Koliko brz je vam internet? ako se prebaci sa novog na stari ucitavanje traje kao i kod starog nacina, samo sto nema indikatora za ucitavanje. to cu dodati uskoro, dobra je ideja :) da korisnik zna da se clanak jos skida.

    ReplyDelete
  10. u pitanju je backup sistema koji to radi. u postavkama telefona ima backup koji se moze prekinuti da ne radi automatski backup...

    ReplyDelete
  11. Da, znam, to si još prije par mjeseci objasnio da ovi iz Disqusa malo koče. Poslije članka uvijek volim pročitat komentare (sindrom woody, jest da ne provodim 18 h na Wp kao ona, ali tu sam negdje. woody care nemoj se naljutit, znaš da si nam svima drag :) ), tako da me nekad umara prvo ući u wp pročitati članak, pa onda ući u Disqus za komentare, ali dočekat ćemo i ovo. :)

    ReplyDelete
  12. na zalost se ne moze tako placati, nasi mobilni operateri ne podrzavaju to. sto se tice komentara, stari nacin je losa implementacija, tada kad sam to napisao u aplikaciju to je bilo jedino rijesenje koje sma znao izvesti. komentari trosi mnogo resursa i zbog toga postoji novi nacin citanja clanaka bez komentara jer 99,9% nasih korisnika i ne komentira na clanke tak oda je njima bolje i brze novi nacin citanja.

    ReplyDelete
  13. To je bug koji smo opisali na vrhu. kontrola koju koristimo u aplikaciji ima ta jbug i zbog toga radimo na ukidanju tog starog nacina citanja, i novi ce ga zamijeniti sa boljim komentarima.

    ReplyDelete
  14. Da ali naci cu rijesenje i zato ;) npr duzi pritisak na clanak i da se pojavi "kometarisi" bez da otvaras clanak. Kao sto trenutno ima "podijeli" sa duzim pritiskom na clanak. tako korisnik koji je dobio komentar moci ce bez otvaranja clanka direktno do komentara. nije to tesko nista samo da se ugrade vec jednom kako treba komentari :D

    ReplyDelete
  15. Nema da te umara sta mislis kako je meni jos malo i mogao bi doktorirati WP N.;) ma dobro je ali samo poslije desetak sati neprekidnog gledanja u monitor sve mi se izmijesa ponekad procitam komentar i odgovorim a ono ispadne da sam sam sebi odgovorio

    ReplyDelete
  16. Treba malo vremena, ali ucita se lepo. Dobro je ideja to sa indikatorom.

    ReplyDelete
  17. Samir Omerović12 February, 2015

    a ok hvala na odg :D pozz

    ReplyDelete

Ostavite komentar