28.2.15

Ne radi vam Windows Phone trgovina? Niste jedini…

Lumia 1520 store manji

Od danas smo primjetili da trgovina ne radi kako treba, prvo pretrage nisu izbacivale rezultate, a sada i kategorije ne prikazuju ništa pod „top aplikacije“, „najbolje plaćene“ i „najbolje ocjenjene“. Vjerovatno se radi o manjoj grešci ili o proširenju trgovine za Windows 10 univerzalne aplikacije. Nedavno smo upratili kako na trgovini pisalo da su neke aplikacije spremne za Windows 10, Microsoft je ubrzo skinuo tu oznaku tako da je nismo mogli zabilježiti.

 

Danas imamo ovu situaciju i vrlo je moguće da ima veze s Windows 10 i mogućim skorijim puštanjem drugog kruga Windows Insider za telefone, i novim buildom za računare. Kao razvijač sam primjetio također smetnje na Windows Phone Dev Centru (razvijačkom centru) i kašnjenja u statistikama. Ovakve greške inače ne traju dugo i zato tek sada objavljujemo članak jer smo se nadali da će u roku par sati biti ispravljeno.

 

Zahvaćene su, kako primjećujemo, sve regije svijeta tako da prebacivanje regije neće pomoći.

 

[Dodatak]

 

Trgovina opet radi normalno. Izgleda da nije bilo potrebe ni za kakvom panikom ali ipak bolje da smo vas obavijestili.

38 komentara :

  1. Ja imam u prodavnici nesto preko 20 app i to mi je prvi put u godini dana da se pojavio problem,mada trebali su napisati da je u rekonstrukciji mnogi su zbunjeni

    ReplyDelete
  2. Zijad djulovic01 March, 2015

    Vala bas ,e sto mene iz..a ap onesdrive umal ne klepi fon od zid ,ja taman uđem kae azuriraj ,ja kliknem a ap sbrise ,aman ganjo sam je ko da je srndac,i na kraju nekako uganjam najnovije azuriranje ,a sto se đaba nasikira pobogu si brate 😆

    ReplyDelete
  3. Hahhah a meni nece ni kamera.. U pitanju je lumia 920.. Jednostavno samo izbacuje.. Da ga lupim 2 puta od zid mozda proradi..

    ReplyDelete
  4. McMatkovic01 March, 2015

    Poznato je da su Nokie otporne na udarce. :)

    ReplyDelete
  5. Pa ne kukuaju bez marketa.. A nemaju pojma kako je to bez kamere vec dobrih 20ak dana... :)

    ReplyDelete
  6. I meni pranulo da skinem ringtone maker, imao sam ga nekad, ali izbrisao. Kako kucam u prodavnici izlazi rezultat pretrage ali kad tapnem kaže da nista nije pronađeno. Međutim, uspio sam skinuti preko Opere. Opera takođe ima windows prodavnicu, našao na njoj ringtone maker, poslalo me direktno na download stranicu i skinuo, eto, možda nekome pomogne kad ne bude moglo na standardnoj prodavnici da upotrijebi Operu.

    ReplyDelete
  7. kako nece kamera koju kameru koristis koristim istu lumiu i svaka kamera radi kako treba

    ReplyDelete
  8. Lumia kameru postavi kao podrazumevanu i radice ili promeni jezik i radice

    ReplyDelete
  9. Primetio sam za ovaj problem i verujem da ce brzo biti resen....

    ReplyDelete
  10. Nevezano za temu, znali tko zašto mi u Onedriveu ne želi pokrenuti videe, već ga prvo moram skinuti na PC i onda ga gledati. Videi su snimljeni sa lumiom i pohranjeni na Onedrive.

    ReplyDelete
  11. Proradila trgovina

    ReplyDelete
  12. I kod mene sve ok 💃

    ReplyDelete
  13. Postavio .. Ali i dalje isto.. Samo ide Loading i izbaci iz kamere.. Jezik engleski. Kamera Lumia.. Problem je poceo da se desava sa zadnjom nadogradnjom na Preview for Developers.. I posle restarta jednostavno kamera ne pali

    ReplyDelete
  14. dali si nadogradio Denim bez pfd.dali si probao reinstal kamere.

    ReplyDelete
  15. Jesam ali i dalje isti problem... Jednostavno koju god upalim aplikaciju sa kamerom kao sto je 360cam ili panorama lumia.. Samo ide loading i izbaci me iz aplikacije.

    ReplyDelete
  16. Je li imate najnoviju verziju kamere? Odete u trgovinu i "..." > update i vratite se nazad pa opet "..." > download > ima li da se preuzima nova verzija kamere?

    ReplyDelete
  17. jesi li probao sa restartom telefona

    ReplyDelete
  18. Zijad djulovic01 March, 2015

    Evo je proradila prodavnica ,ima vala "robe" ko mehkije krušaka ,fala ti boze 😆

    ReplyDelete
  19. Nevezano za ovu temu...
    Dobio denim al u info&extra piše cyan.
    Wtf?

    ReplyDelete
  20. Ako si ranije dobio denim preko pfd a sad dobio oficijalni sa iskljucenim pfd pisace denim al kad ponovo ukljucis pfd pise cyan.Tako je kod svakoga.

    ReplyDelete
  21. Dino imam..ne znam u cemu je problem. Citao sam na nekim forumima da se jos kod par korisnika javlja isto problem. Nista izgleda dok ne dodje windows 10..

    ReplyDelete
  22. I sa velikim i malim restartom ali nista ne pomaze..

    ReplyDelete
  23. Dali si probao ovako /Pritisni dugme za smanjenje glasa power i dugme od kamere posle vibracije skloni prst sa power dugmeta a druga dva zadrzi jos koju sekundu

    ReplyDelete
  24. Meni mali broj aplikacija u prodavnici nece da otvori i pise broj greske a vecina funkcionise normalno i ostalo je sve kao pre. Do juce mi se to nikada nije desilo. Desavalo se samo da kad vidim neku aplikaciju i zelim da je instaliram izadje obavestenje da ne podrzava moj telefon tu aplikaciju ili da nije za moj region dostupna. Sigurno sredjuju to ali im jos po nesto ne funkcionise.

    ReplyDelete
  25. Nevezano za temu...Imam malo veci problem...Malo sam se iznervirao sto nisam mogao sa sajta da uklonim platnu karticu koju sam vezao za Microsoftov nalog, i posle vise sati cimanja, uzmem i sa kompa na Microsoftovom nalogu odem na "remove" i on mi obrise telefon iz naloga i kad sam se opet ulogovao...nema nista na nalogu...osim mog imena...i sad ne znam kako opet na nalog da stavim telefon lumia 920 i da povratim sve sto sam ranije imao...Ne znam da li sam bas najjasnije napisao...

    ReplyDelete
  26. Da, ja sam vas razumio na login.pive kada se ulogujete ima vas telefon i vi ste njega izbrisali slucajno. Sada postoji samo jedan nacin da se opet pojavi tu a to je hard reset na telefonu i opet log in i setup... A sto se tice kartice inace se lagano izbrise sa racuna. Meni je prije par dana istekla jedna kartica, druga bila validna jos i ja izbrisem staru.

    Mislim da ste sada i brisanjem uredaja izbrisali i sve podatke kao i kupljene aplikacije... To je najgore.

    ReplyDelete
  27. a sto je najgore od svega u cetvrtak sam dobio "regularan" denim, i juce odradim hard reset ali bez backupa nego sve namerno rucno iznova instalirao i podesio telefon da radi kao bombonica...A sto se tice brisanja kartice ne dozvoljava mi, pratio sam sva uputstva i kad dodjem gde treba da postoji opcija da kliknem na karticu (preko PC-a naravno) i da odem na remove...meni tu pise da ne postoji kartica...a kad odem na wallet na mobilnom ta kartica uredno stoji i istice 2016. godine...a sve sam to radio jer mi istice whatsapp i nemam opciju preko mobilnog da ga platim pa sam hteo da probam nesto za paypal da vezem...uzas....

    ReplyDelete
  28. Ovo mi nije jasno za Whatsapp, znam da kada ga instaliras pise da ima kao licencu do tad i tad, ali meni se uvijek uredno samo produzilo nakon tog datuma bez ikakve naplate. I na androidu i sad na WP-u.

    ReplyDelete
  29. e pa to ne znam stvarno...nikad nisam dosao do tog isteka datuma...sad mi je bilo neke dve nedelje do isteka pa sam hteo da platim...moguce da ne mora da se placa nego da sam produzi...ali svuda na whatsappu pise da je prva godina free...a onda da mora da se placa...pa sam zbog toga hteo to da uradim...jos bolje ako ne mora...

    ReplyDelete
  30. ma da, znam, to uvijek piše kao da se ima ta licenca, a nakon godinu dana da se plaća. kažem, meni se do sad uvijek samo produživalo bez ikakve naplate, a WA koristim već 4 godine.

    ReplyDelete
  31. hvala na toj informaciji...nisam znao...necu onda nista da cackam oko tog placanja whatsappa pa cu videti sta ce uraditi kad dodje taj datum...evo radi inace sad restore sa backup-a, sva sreca pa sam juce odradio backup kad sam sve podesio...pa nece biti toliko cimanja kao juce...

    ReplyDelete
  32. Odradjeno sve ispocetka i uspeo sam i da obrisem "nalog za placanje"...imale su tri opcije ponudjenje za IT za RS i za US...nisam to video a po difoltu mi je prvo na IT izlazilo i tu nisam imao napravljen nalog, nego na RS...i onda ide sve lagano kako i treba da bude...hvala jos jednom na pomoci Dinu i Branimiru

    ReplyDelete
  33. I u mene je to malo zbunjujuce, tamo imam mx (mexiko?!), de i ba racun. Aktivno koristim samo de i ne znam otkud mu mexiko ili bih. Nikad se nisam ulogovao ili mijenjao regiju na te dvije. Ali na racunu ipak tako pise. I pored toga imam za svaki od njih po jos jedan "poslovni" za svaku regiju. Nista to ne shvatam.

    ReplyDelete
  34. Strassenjunge01 March, 2015

    Lijep pozdrav,sinoc sam instalirao windows 10 na lumiu 630,i javlja mi se greska 80073cf9 i ne mogu nista instalirati,sad sam preko racunara instalirao jednu,a ostale koje hocu ne mogu,npr. facebook skine,pocne instalacija i onda stane.Zanima me u cemu je problem,jel zbog OS-a ili je problem u trgovini? Hvala.

    ReplyDelete
  35. i mene je zbunilo, razmisljao sam, IT - mozda sto je iz Italije telefon, RS - sto sam iz Srbije i sto mi je platna kartica iz Srbije ali je valuta na kartici u evrima, a US me je totalno zbunilo jer mi je cak i mobilni namesten na engleski ali UK, a US ne mogu nikako da povezem...ko ce ga znati...

    ReplyDelete
  36. To su bugovi sistema koje smo mi napominjali korisnike da ce se dogoditi... Windows 10 jos nije ni za razvijace namjenjen a kamo li za normalne korisnike.

    Mi to osjetimo na vlastitoj kozi jer nam kazu korisnici da ne radi nasa app nekad na Windows 10 -_- (logicno da ne radi na nepodrzanom sistemu).

    ReplyDelete

Ostavite komentar