22.4.15

Xbox Music aplikacija ima novu nadogradnju

Music app Setup

Xbox Music je standardna aplikacija za muziku na Windows Phone, a i Windows 8.1 koja je manje omiljena kod korisnika iako se dosta popravila od prvih verzija koje su bile bagovite. Ekipa koja je radila na Xbox Music aplikaciji jedno vrijeme se fokusirala na „Music“ univerzalnu aplikaciju koju smo predstavili nedavno za Windows 10 računare, a vjerovatno će ista app biti uskoro predstavljena i za telefone. Daleko da je Xbox Music savršena aplikacija ali svakom nadogradnjom postaje bolja. Nedavno je Microsoft omogućio da OneDrive koristimo kao online spremište za muziku koju možemo slušati sa bilo kojeg Windows uređaja, bilo to telefon, tablet, računar ili Xbox konzola.

 

 

xbox music 2

Što se tiče stabilnosti same aplikacije mislim da se dosta popravila i nema grešaka kao što imaju ostale muzičke aplikacije. Današnja nadogradnja donosi:

  • Mogućnost brisanja „nedavno reproducirano“ stavki
  • Ručna sinkronizacija muzike koja je prijeko potrebna, može se sada pokrenuti u postavkama aplikacije.

 

Preuzmite Xbox Music aplikaciju za vaš Windows Phone ovdje.

 

qr_xbox_music_1

8 komentara :

  1. veljačaaa22 April, 2015

    Ne vezano za temu, da li je jos nekom whatsapp nenormalno usporio pri ulasku u aplikaciji(7-10sek). Ja sam obrisao sve konverzacije, ni nakon toga se nista nije promenilo, onda sam deinstalirao app i nece da je skine ponovo...pomoc!:(

    ReplyDelete
  2. Mene samo zanima kada će popraviti mogućnost da se prijavim (ulogujem), godinu i po od kako imam telefon ne mogu se prijaviti na xbox nalog, a ne mijenja mi se imejl samo radi toga, a sinhronizovati muziku ne mogu bez prijavljivanja.

    ReplyDelete
  3. Evo jos jedan gadan bug u WN-u - u clanku san XBox Music, stisnem "back", i ne vrati ne na pocetni izbornik sa svim clancima, nego izadje iz aplikacije.

    Kad ponovno pokrenem aplikaciju, odmah udje u Xbox Music clanak, i to je to, nema nazad ni naprijed.

    ReplyDelete
  4. Znam da se nekad to desi ali ne bi trebalo. Napravljeno je da se vrati unazad. A pošto aplikacija ostaje otvorna stvori se loop i pomaže samo zatvaranje.

    ReplyDelete
  5. To ne mogu riješiti nadogradnjom aplikacije. Jer se aplikacija automatski spoji na vaš nalog i ako nešto s njim nije ok onda neće ni raditi. Ima u app tamo u postavkama link do postavki računa. Savjetujem na toj stranici da pogledate. Xbox.com vaš profil i da li je podržan za funkcije kao OneDrive striming jer neke regije nemaju tu funkciju. Ako ni to ne pomaže tamo ima podrška i ja bi se javio njima sa tim problemom jer sam od sebe se neće riješiti a noti oni znaju da ima problem ako se korisnik ne javi.

    ReplyDelete
  6. Meni se ovo s novom verzijom još nije desilo. Ima nešto drugo: Kad uđem u aplikaciju preko pločice onda se u akcijskom centru briše obavijest, ali obrnuto nije slučaj, znači kad uđem preko akcijskog centra (direktno u članak), obavijest (broj) na aktivnoj pločici (Live Tile) ostaje. Možda bi se i to dalo sredit :)

    ReplyDelete
  7. da :) mada se treba izbrisati prilikom vracanja unazad na prvi zaslon i prije izlaska iz aplikacije. Namjestio sam da ucitavanjem prvog zaslona se izbrise i live tile. Ali mogu to nekako napraviti i preko obavijesti. sada imam novu ideju pa ce korisnici malo sacekati na nadogradnju :) ne dugo ali ce se isplatiti.

    ReplyDelete
  8. Meni se isto to desilo.Uđi direkt u aplikaciju,a ne preko prečaca i problem riješen.

    ReplyDelete

Ostavite komentar