25.4.15

Pojavila se nova fotografija mogućeg narednog Windows 10 build-a/bilda za telefone

DSC_0407-620x412

Nova fotografija zaslona Windows 10 Technical Previiew za telefone se pojavila na već poznatoj Windowsmania.pl stranici (forumu) i pokazuje malo drugačiji Start zaslon na telefonu. Vidimo tu i softverske tipke, pisac tog posta u forumu je naveo da koristi Samsung Ativ S te je hakirao bootloader kako bi mogao prvo instalirati nove funkcije GDR2 nadogradnje pa zatim i Windows Insider koji je još uvijek samo za Microsoft/Nokia Lumia uređaje dostupan.

 

image_thumb61

Još ne znamo da li su fotografije autentične ali uzimajući u obzir prethodne objave ovog foruma vezane za Windows i Windows Phone bile tačne, možemo vjerovatno vjerovati i ovim fotografijama. Na fotografiji iznad lijevo je novi zaslon, desno zaslon korisnika WMPU stranice.

 

Na zaslonu vidio još veću gustoću živih pločica i ne znamo da li će se to svim korisnicima svidjeti. Još ne znamo ni da li je će sigurno ovako ostati jer Microsoft je izjavio da se sve može izmjeniti do oficijelnog termina u ljeto ove godine kada će pustiti Windows 10.

 

Šta vi mislite o ovom smjeru dizajna Start zaslona?!

 

Izvor: WMPU

13 komentara :

  1. Meni se ovo sviđa :) samo je pitanje što će bit s uređajima < 5" ako ovo i bude u službenoj verziji W10. Uski prostor između pločica + 4 stupca + jaka prozirnost pločica + pozadinska fotografija....super bi bilo.

    ReplyDelete
  2. Jos nista nisam nasao mada sam trazio za koje ce uredaje biti. Na 1520 sigurno je jos ok, ali korisnicima ispod 5" dao bih izbor. kao sto su vec dali izbor sa onim "vise plocica" pa postavi 3 kolumne umjesto dvije.

    ReplyDelete
  3. Jako puno toga trebaju dat na izbor, to će se svidjet korisnicima. A onda će se Redmondu svidjet bankovni računi njihovi.

    ReplyDelete
  4. Mislim da ce biti tesko ovo srediti za uredjaje ispod 5' ...imao sam Cyanogenmod na Motoroli Defy+ i na njemu je moglo biti 5-6 ikonica na startnom ekranu i mnogo je ruzno izgledalo a imena app nisu se ni videla uopste...mislim da je ovo odlicno za WP i mnogo bi bilo bolje da takva opcija postoji ali na uredjajima sa 4 do 5 incha nece bas toliko lepo izgledati kao na 5'5 i vecim ekranima...

    ReplyDelete
  5. Mogućnosti uređivanja nikad dosta, nekome će se svidjeti nekome neće ali bitno da ima izbora.

    ReplyDelete
  6. Meni ovo sa plocicama je vrh,a imacemo 100% da biramo kolko cemo dvije,3,4. :D

    ReplyDelete
  7. I meni se ovo sviđa,može biti dobro i na manjim zaslonima ako se nekoriste one najmanje pločice...zašto ne nek bude za sve,pa ko voli nek izvoli...što više mogućnosti to bolje

    ReplyDelete
  8. Ljudi zanima me da li vredi instalnirati windows 10 TP???? Stalno nesto vidim da je neko zadovoljan i da neko ima probleme. Ja bih voleo da probam windows 10 ali non stop koristim telelfon pa se pribojavam da cu imati probleme....

    ReplyDelete
  9. Bolje nemoj, na svakodnevni telefon, to je igranje s vatrom, i to tako velikom, da si možeš totalno uništit telefon...Ljeto je blizu...strpi se još samo malo.

    ReplyDelete
  10. Ja sam ovakav homescreen očekivao još kad su najavili Windows 10

    ReplyDelete
  11. MonteCristo02427 April, 2015

    mene je nazivciro win 10 zanm da nije konacna verzija...ali se nadam da ce ju napravit tako da mi na 920 nista netrza...da sve bude glatko...inace cu se vratit na android jer sam na win presao jer mi nikad nije trzao a ovaj sad teh preview je ocajan

    ReplyDelete
  12. MonteCristo02427 April, 2015

    http://www.windowscentral.com/roll-back-windows-phone-81-windows-10-preview



    moze se vratit na 8.1.?

    ReplyDelete
  13. Da, nakon zadnje, najnovije nadogradnje Windows Phone Recovery Tool-a vjerojatno se i može vratit, ali meni je to svejedno igranje s velikom vatrom. Uređaji nisu jeftini i nisu igračke. Nisam ni ja izdržao, i otišao sam na Windows Insider, ali sam zgrabio samo prvu ponuđenu nadogradnju (WP 8.1 Update 2), i kasnije napravio hard reset kako mi ne bi nudio W10TP, a ostao je Update 2. Naravno, prije svega sam isključio opciju automatskog preuzimanja ažuriranja, samo mi je nudio, nije ništa instalirao automatski. Neke Lumije ni ne dobiju ponudu za Update 2, nego odmah skoče na W10TP. Moja je ipak imala taj međukorak. Sad sam itekako miran do službenog izlaska W10. Dalje se ne usudim riskirat. Ako netko ima Lumiju koju koristi svakodnevno, pa uz nju još i neku jeftin(ij)u, za ovakve stvari upravo, samo naprijed. Inače ne preporučujem.

    ReplyDelete

Ostavite komentar