25.4.15

Volite velike telefone? Onda je novi 7“ Ramos Q7 za vas

ramos-q7-windows-phone_thumb

Windows Phone do sada nije imao mnogo velikih telefona, jedan od najvećih je Lumia 1520 sa svojih 6“ koja dijeli korisnike na one koji vole velike telefone i na one koji ne vole jer im je Lumia 1520 prevelika. Danas smo našli još jedan veći uređaj i nosi ime Ramos Q7, početnički je model po specifikacijama koje glase:

  • 7“ zaslon sa 720p rezolucijom
  • Windows Phone 8.1
  • Snapdragon 200 procesor
  • 1GB RAM
  • 16 GB interne memorije
  • 2 mpx prednja kamera
  • 5 mpx zadnja kamera
  • 4000mAh baterija

 

Postavlja se sada pitanje gdje je kraj nazivu telefon ili phablet, a gdje početak tablet. Ako još uzmemo u obzir da će Windows 10 (mobile) biti isti na manjim tabletima kao i na telefonima onda se pitanje postavlja s pravom. Da li je za vas ovo tablet ili više telefon sa dimenzijama tableta?! Dostupnost i cijena uređaja još nisu poznati i ne znamo ni da li će stići na naše tržište.

 

Gdje je vaša granica veličine telefona?!

Izvor: WMPU

22 komentara :

  1. Fred O' Farich25 April, 2015

    Imao sam priliku u ruci drzat Lumiju 1520; iako bih se lako priviknuo, moram priznat da je ipak za moj ukus malo prevelika za smartfon, al ako nasljednika smanje na 5,7 to mi je vec sasvim prihvatljivo. Ovo cudo od 7 inca je preeeveliko.

    ReplyDelete
  2. Ma tonije telefon vec tablet,po meni fableti su do 6 inca,sve preko je veliko.Meni Lumia moja 1520 je velika,idelano je 5 inca maximalno do 5,5. Ali 5 je po meni taman,i ako imam velike ruke,tesko kucati jednom rukom 😜 Opet cu neki fablet samo sto volim radi navigacije i filmova vece telefone.

    ReplyDelete
  3. Ne znam, moja 930 je 5 inca i ajde to mi je dosta, naviknuo sam vec, preko toga definitno ne, ali 4,5 ili 4.7 mi najbolje pase u ruci, sad naravno sve ovisi tko sta voli...., a o ukusima se ne raspravlja :)

    ReplyDelete
  4. Imam 7" android tablet (naravno, zaglavljen na sad već staroj verziji i nema naprijed, bez ijedne nadogradnje OS-a od tvorničke) dakle..ono...meni je gornja granica veličine ekrana (i za moju ruku) 5" (dobio sam tablet na poklon, ne skačite odmah! :)) )

    ReplyDelete
  5. Ja neznam zašto stariji androidi nemaju noviju podršku, pa koliko se sjecam S3 nije dobio službeni Kit Kat a barem on nije star, sve je to izgleda u okretanju para, aha imamo novi model pa ce on dobit 1 update i to mu je dosta, nagodinu je vec star i netreba mu vise, imamo "telce" koji ce kupit novi samo radi verzije sustava ;))
    Uzmes win phone i dobivas updateove dok mob daje znakove zivot i to sluzbene, eeej SLUŽBENE :=)

    ReplyDelete
  6. Do 5" je ok, sve preko je preglomazno za telefon. Zato postoje tableti.

    ReplyDelete
  7. Meni je 6" taman :) Imam 1320, ali eksperimentisao bih i sa ovim "telefonom".. Zbog telefona sam kupio torbicu, a moze jos da stane ovde, tako da bi mogao i ovaj da probam :P

    ReplyDelete
  8. aleksassta25 April, 2015

    Ma kakvi to... Jedva su mi poverovali da je lumia 1520 telefon kad sam im pokazao na poslu, a tek ovo :D

    ReplyDelete
  9. Mislio sam da je 1520 prevelik, dok ga nisam dobio na test na mesec dana. Sledeći potez je bio nabavka :) Nisam odoleo. Pored velikog ekrana, naravno i impresivne karakteristike uređaja. Mana velikih uređaja je što morate da promenite navike, npr. kucanje sa obe ruke je neophodno, bar u ovoj verziji os-a. Dobra stvar je preglednost prilikom čitanja, pogotovo kada se radi o mejlovima, ebook i ie. Nisam doduše siguran za 7", kako ga nositi u džepu. Mislim da je 6" na samoj granici udobnosti. Opet, ne mogu da tvrdim dok ne probam.

    ReplyDelete
  10. I ❤ my Lumia! Upravo zato, i ne samo zato! 😊

    ReplyDelete
  11. Pozdrav, posjedujem vec neko vrijeme L920 i smatram da je vrijeme da je zamjenim opet za neki windows telefon. Malo sam gledao po internetu i svidjaju mi se L1520, L640 XL i L930 (smatram da je vrijeme za malo glomazniji telefon :) ) Volio bi da mi neko od vas napise iskustva ukoliko posjeduje neki od navedenih telefona kako bi mi pomogao malo sa ovim mojim slatkim mukama :) (privlaci me L1520 pogotovo bijela ali eto svako misljenje je dobrodoslo)

    ReplyDelete
  12. Ja imam 1520, a isprobavao sam i 930. Imao sam sansu da uzmem bilo koji od ova dva i odlucio se za 1520. Nekome jeste velik ali ja sam se navikao na njega i baterija mu je fantasticna. Performans telefona jos je na vrhu WP uredaja tako da cemo naslijednika. Ima i HTC One M8 sa WP OS ako volite tako nesto?!

    ReplyDelete
  13. Ne znam bas za HTC, ako bi vec uzimao WP onda bi to bila Nokia/Microsoft. Najvjerovatnije ce biti 1520 ali gledam po internetu, iako nije najnoviji model cijena mu i dalje ne spada :)

    ReplyDelete
  14. Podrzavam i drago mi je videti da i drugi proizvodjaci proizvode windows telefone , ocekujem i Sony i Samsung da daju neki model uskoro .

    ReplyDelete
  15. woody javi se :D

    ReplyDelete
  16. US only je M8 Dino 😆 usput jel ce biti fixova u app posto jos uvek crashuje posle minut koriscenja? I kad bi mogli ocekivati transparent tile?

    ReplyDelete
  17. Prozirni live tile je vec gotov, testiram ga sada, a objavit cu ga vjerovatno veceras. Testiram kako se slaze sa onim u boji i kako se ponasa prilikom obavijesti nove. Za kres moram vidjeti do cega je i onda ga tek mogu otkloniti.

    ReplyDelete
  18. Da, korisnici ce moci odabrati. Standarno ce biti kako je sada, a u postavkama aplikacije ce biti izbor za prozirnu plocicu.

    ReplyDelete
  19. Strassenjunge26 April, 2015

    Dino mozel pomoc,na L640 ne mogu aktivirati office 365 besplatno sto se nudi,pise nije dostupno za moju regiju,i promijenuo sam nekoliko regija opet isto,ne znam sta vise da pokusam? Zao mi ako ne mogne a bas mi djeluje cool :/

    ReplyDelete
  20. Koje regije si probao? Trebalo bi raditi na US, GB, DE (gledaj da ti je u MS account na istoj regiji kao i mobitel)

    p.s. Molio bi vas (tebe i sve koji ovo pročitaju) da u buduće kad imate pitanje koje nije vezano za temu onda koristite forum jer smo ga zbog toga otvorili :)

    ReplyDelete
  21. Strassenjunge27 April, 2015

    Probao sam sve te regije,jedino cu jos pokusat to sa MS accountom,nadam se da ce moci,hvala.oke nije problem 😃

    ReplyDelete
  22. Za mene je dovoljno 5" iako imam lumiu od 4.5" sto je dosta pogodna ruci 😃

    ReplyDelete

Ostavite komentar