5.4.15

Nove email i kalendar aplikacije na Windows 10 bild 10051 [dodatak]

windows-10-10051-mail-calendar

Windows 10 nedavno je imao prošli bild o kojem smo i pisali i koji novi verziju 10049, trenutno je to zadnja oficijelna verzija. Međutim, javljaju se stranice na internetu koje imaju pristup novijem bildu 10051 koji donosi nove kalendar i email aplikacije na Windows 10.

 

Trenutno email i kalendar aplikacije se u sklopu sa „kontaktima“ i ima prosječnu ocjenu od 2.6 u trgovini što je i opravdano u jednu ruku. Kontakti aplikacija je imala nisku rezoluciju fotografija i sve je izgledalo smiješno i amaterski. Email aplikacija je imala dosta bagova i sinkronizacija nije na nekom zavidnom nivou jer se nakon otvaranje aplikacije dugo čekalo ili se moralo čak ručno sinkronizirati. Pored toga u zadnje vrijeme primam emailove od različitih korisnika, a u nazivu korisnika piše uvijek jedan te isti, te grupira razgovore između mene i korisnika totalno pogrešno, nekada su grupirana 3-4 korisnika u jednu grupu koji nisu ni blizu povezani.

 

mail

 

Sa novim aplikacijama koje će doći vjerovatno sa narednim bildom nadamo se da su ispravili te greške. Na fotografijama vidimo novu aplikaciju za kalendar koja će na telefonima biti veoma slična, vjerujemo da ima isti kod u pozadini kao i računarska verzija iste aplikacije. Za email važi isto, po izgledu je veoma slična onoj koju smo vidjeli na prezentacijama Windows 10 za telefone.

 

Kada izlazi novi bild ne znamo, Microsoft je izjavio da će se to dešavati otprilike jednom mjesečno ali kao što smo vidjeli u zadnje vrijeme dva bilda se pojavila zaredom u malom razmaku.

 

[Dodatak]

 

spartan

 

Windows 10 bild 10051 donosi još drugih novosti kao Download menedžer u Project Spartan. Spartan je dobar za svakodnevnu upotrebu, ali ipak je još daleko od upotrebljivog za svkodnevni život. Microsoft će srediti Spartan dok ne završe RTM verziju Windows 10. Pogledajte ispod videozapis sa WMPU koji prikazuje email i kalendar aplikacije u akciji, kao i Spartan sa novostima koje smo spomenuli.

 

 

Ime Spartan još nije sigurno i Microsoft još razmišlja o adekvatnom imenu, ali postoje glasine koje kažu da će ostati Spartan, slično kao što se desilo sa Cortanom. Cortana nije bilo zvanično ime nego u beta fazi, korisnici su čuli to i urgirali dovoljno dugo i “glasno” da je Microsoft se odlučio ostaviti ime Cortana.

 

izvor: WMPU

3 komentara :

  1. Apps izgledaju bolje nego sada što su, nadajmo se da će sve biti malo dorađeno, ipak je ovo baš jednostavno za sada, i ne sviđa mi se ova siva boja u zaglavlju nekih App, a tako je u u Spartanu..

    ReplyDelete
  2. Eh da barem sljedeci tjedan objave build za desktop i za smartfone :-)

    ReplyDelete
  3. I Microsoft Spartan bi isto bilo ok kad bi ostalo, što fali...

    ReplyDelete

Ostavite komentar