3.4.15

Samsung Ativ S konačno dobio firmversku nadogradnju

Samsung-Ativ-S-3[5]Gigant mobilne industrije, Samsung, se napokon sjetio svojih Windows Phone korisnika i izdao novi firmver za korisnike Ativ S modela, jedini Samsung WP8/8.1 koji se službeno prodaje u Europi.

 

Samsung Ativ S je kako smo čuli dosta puta imao grešku sa standardnom kamerom WP8.1 na srpskom jeziku i kako nam javljaju korisnici ta greška nije vise prisutna. Nova verzija firmvera je 2424.15.3.2 i kako izgleda dobivaju ga korisnici ne brendiranih Samsung Ativ S uređaja ili drugim riječima otključani telefoni koji se ne vežu za nekog mobilnog operatera.


Ako imate Samsung Ativ S provjerite imate li nadogradnju i javite nam se u komentarima sa utiscima. Također, ako koristite preview for developers pokušajte prvo isključiti tu aplikaciju i onda preuzeti nadogradnju. Što je još u ovom firmveru nažalost nismo mogli naći jer nema službene stranice niti izjave od Samsunga o promjenama.

21 komentara :

  1. Koristim Lumua 925, ali mi devojka koristi Ativ S. Pre par dana sam joj azurirao sistem i nisam video nista novo. Kamera i dalje ne radi na Srpskom (neshvatljivo), i dalje nema precica za mobilne podatke, a jos mi kaze da joj je nesto slabiji signal. A secate se da su najavili svoju kamera app sa izlaskom wp 8.1.. Sramota za Samsung.

    ReplyDelete
  2. Možda je vrijeme za Lumiju? :) Još jedan u nizu dokaza da se najbolje držat ekosistema/platforme u cijelosti.

    ReplyDelete
  3. Kalibar .30003 April, 2015

    Ovo je meni izašlo prije nekih tjedan dana... Nemam nikakvih problema ali mi nije jasno zašto ne mogu imati Ativ kameru

    ReplyDelete
  4. Slazem se. Precica za mobilne podatke dolazi tek uz wp8.1 update 1. To je onaj prvi veci nakon 8.1. Mozda ima jos azuriranja na tom Samsungu?!

    ReplyDelete
  5. Skinuo,ne primjecujem nikakvu razliku....

    ReplyDelete
  6. Znaci ima Ativ Kamera u trgovini u "Samsung kolekciji" ? Jeste li pokusali promijeniti jezik telefona pa je preuzeti ili regiju?! Jer moguce je da nine lokalizirana kamera na sve jezike.

    ReplyDelete
  7. Nema Ativ camera na marketu, proverio sam. Takodje, Microsoft camera ne radi na srpskom jeziku.

    ReplyDelete
  8. Mislim da nije tacno , imam ativ s do zadnje nadogradnje, sve radi ok, nista ne bih menjao. Ono sto mi treba od bivse Nokie to je here map i to imam. Sad trazim zeni da kupim tel. iskljucivo windows, u nekom cenovnom rangu do 150€ svaka Lumia ne moze da pridje Ativ s-u, samo od 200€ lumie po karakteristikama mogu da se porede. Bio sam odbojnik Samsunga ali kvalitet u kombinaciji sa windows sistemom = vrh.

    ReplyDelete
  9. Ajde dobro, svakom što mu se sviđa :) Upvote za dio o Windows :)

    ReplyDelete
  10. Kamera radi kad je telefon podesen na Srpski region , jezik telefona mora ostati ,na Engleskom , a prepucavanja da li je dobar ili los su bez potrebna ovde , imam ga godinu i po i prezadovoljan sam sa njim , setimo se samo da kad je tek izasao u decembru 2012 - te je pocetna cena bila 600 eura , naravno ako budu izbacili neki novimodel da cu uzeti ga ponovo , ako ne onda Lumia neka iz gornjeg segmenta.

    ReplyDelete
  11. Ja sam ovu nadogradnju dobila jos prije 10 dana, i bas me zanimalo o cemu je rijec, jer niko nije pisao o tome. Za kameru ne znam, jer mi je jezik engleski od prelaska na wp 8.1, moracu isprobati kasnije :)

    ReplyDelete
  12. ako hoces nov za 150€ Win telefon ne znam sta da ti kazem jer je izbor suzen bas...ali zato polovan star 2 meseca ili 3 do 150€ imas svakakav...

    ReplyDelete
  13. Kalibar .30005 April, 2015

    U trgovini nema ali ima na netu i piše mi da nemam sustav koji trebam. Telefon mi je na postavkama za Cortanu

    ReplyDelete
  14. Moram se malo nadovezat: kad sam rekao 'najbolje se držat ekosustava u cijelosti', najviše sam pri tome mislio na brzinu dobivanja nadogradnji. Primjer: u smislu dobivanja nadogradnji, nije isto imate li, ne znam....Prestigio Android smartfon, ili imate Android na nekom novom Nexusu. Vjerojatno je isto tako i sa WP u slučaju Ativ ili neki drugi Vs. Lumia, sada kad su kod Lumije i hardver i softver pod istim krovom. To sam htio reć, hvala :)

    ReplyDelete
  15. Treba biti jos azuriranja telefona da bi radila ta kamera.

    ReplyDelete
  16. Kalibar .30006 April, 2015

    Prije će doći WPX nego ta ažuriranja

    ReplyDelete
  17. Ja kako znam Samsung je izdao taj update vec. Zasto ga nema svakome to ne znam. WP8.1 uodate 1 je pusten i za Ativ S tako da me cudi sto ga nemaju svi.

    ReplyDelete
  18. Ok, sve je uredu, imate i za to pravo. Pozdrav

    ReplyDelete
  19. Nenad Čupković25 April, 2015

    SAMO DA POTVRDIM DA ATIV S SA NOVOM NADOGRADNJOM NA DALJE NE PODRŽAVA POKRETANJE KAMERE SA SRPSKIM JEZIKOM. VOLEO BI KAD BI NEKO IZ HR ILI BIH POTVRDIO ISTU. PIŠM VELIKIM SLOVIMA, JER SAM ZABORAVIO CVKERE... ;)

    ReplyDelete
  20. Kako se vratiti sa WP8.1 preview for developers na oficijelnu verziju kod Samsung ativ s?

    ReplyDelete
  21. To je malo teze, najbolje da se prijavite u forum i postavite to pitanje. forum.wpnovosti.com

    ReplyDelete

Ostavite komentar