22.4.15

Nova nadogradnja za Windows 10 (telefone)

windows 10 naslovna za telefone

Microsoft je izjavio sada kako postoji nova nadogradnja za sve korisnike koji su na Windows 10 Insider verziji (telefonima) koja donosi dobrodošla ispravljanja koja će korisnici sigurno dobro prihvatiti. Ne znamo koliko tačno je bolja ova nadogradnja i da li vrijedi instaliranje ponovno Windows 10 na telefon samo radi nje ali evo šta ispravlja:

  • Zrakoplovni način telefona se može opet uključiti
  • Mobilni podaci se mogu također od sada isključiti
  • Ispravljena greška gdje su postavke MMS-a nestale i nisu bile dostupne nakon bilda 9941.
  • Ispravljena greška gdje korisnici nisu mogli preuzeti jezik (riječnik) za tastature kao npr. hrvatski ili srpski
  • Ispravljena greška sa kamerom gdje prikaz slike nije bio tačno prikazan na uređajima kao Lumia 1020.

 

Nova verzija nosi broj 10052 i dolazi za sve korisnike koji su na „brzom“ ciklusu dobijanja nadogradnji. Vrijedno je napomenuti da Microsoft sam piše da je nadogradnja manjeg karaktera i vjerovatno će se brzo instalirati. Dodatno napominju kako je ispravljena greška za uređaje kao Lumia 520 i da su počeli distribucijom Windows 10 Technical Preview i za te uređaje.

 

Ipak mi ne savjetujemo nikome da instalira još Windows 10 na telefon koji koristi svakodnevno, veliki je rizik da nešto krene po zlu. Imamo zadnjih dana dojave kako aplikacije ne mogu da se ažuriraju u trgovini, nama se to također desilo, ali Microsoft kako znamo radi na trgovini aktivno i to vjerovatno prouzrokuje greške.

 

Izvor: Windows blog

20 komentara :

  1. Mene zanima sta se desava sa "Insider slow" dobija li neko nesto i da li je uopste nesto dobio, tj. W10.?

    ReplyDelete
  2. Dino, razlika u vremenu izmedju realnog, i vremena na komentarima na \V novosti je 4 sata, znaci vreme na \V novosti kasni 4 sata, moze li se to podesiti.?

    ReplyDelete
  3. Moze, uskoro ide bug fix za to. :)

    ReplyDelete
  4. Dobit ce, vjerovatno oko 29.04. ovaj build sa jos mozda ispravljenih gresaka.

    ReplyDelete
  5. Sto znaci da jos nisu dobili nista, a 29.04. se ocekuje da kad dobiju to ipak bude stabilna verzija.?

    ReplyDelete
  6. bice stabilnija ili bolja nego 9941 build. danas ovaj je 10052 vjerovatno ce dobiti koliko toliko stabilan. Ali ipak na brzom ciklusu ce korisnici prije dobiti taj stabilniji. ovi na slow ce samo kasnije sve dobiti.

    ReplyDelete
  7. Dali je neko instalirao ovaj 10052...
    ja sam sad na onoj verziji prije ove i koristim mob svaki dan (L920)
    i za sad nemam baš puno problema radi solidno osim onih navedenih grršaka,pa zato pitam...neznam dal da probam i ovaj ili ne...

    ReplyDelete
  8. ja sam instalirao na lumii 925 i nemam prodavnicu uopste, da li moze da se skine negde ?

    ReplyDelete
  9. ja sam instalirao na lumii 925 i ne mogu da verujem da nemam prodavnicu, jel zna neko da li moze da se skine ?

    ReplyDelete
  10. ja sam instalirao na lumii 925 i ne mogu da verujem da nemam prodavnicu, jel zna neko da li moze da se skine ... ?

    ReplyDelete
  11. instaliran i radi i kao sto pise ti bugovi su ispravljeni,imao sam gresku sa kamerom L1020 vise ne
    .... moze da se koristi

    ReplyDelete
  12. Ja mislim da je ovaj od sinoc bolji nego onaj prvi, ali samo za nijansu jer rijesava one bagove oko mobilnog interneta i preuzimanje domacih jezika na tastaturu (rijecnik) ostalo je sve kao prije. Tako da kako sam ja cuo nema novih gresaka nego ispravlja dosadasnje.

    ReplyDelete
  13. Mile Raspudic22 April, 2015

    Pozdrav imam jedan problem ,

    Danas mi je dosla obavijest na mobitel da je doslao update za mobitel Windows Phone 10 TP i ja sam prihvatio i mob se restartitao i sad samo ona 2 kruga se neka vrte a onaj progress bar je dosao na mozda 1-2% i ne mice nista vise od 10 minuta probao sam vadit bateriju ali kad je vratim upali se mob i opet isto

    Mobitel je - Lumia 520

    ReplyDelete
  14. noćas instalirao ovaj novi Build, pre toga mi Gabe Aul odgovorio na Twitteru da je nova verzija sređena međutim, potpuno ista stvar kao i sa prethodnim Update-om, tastatura ne radi, t.j. nema je uopšte, Settings ne može da se otvori, praktično ništa ne radi (Lumia 525) možda bi i bilo nešto da mogu da se povežem na WiFi ali nema šanse jer nema tastature... ne može se uneti šifra......tako da je odmah NSRT radio i za divno čudo vraćanje 8.1 je bilo extra brzo, znači ne WRT nego NSRT....dok se ne pojavi neka verzija u kojoj provereno rade bar osnovne funkcije, ne probam više ništa.....0

    ReplyDelete
  15. ali vidim dosta ljudi na raznim uređajima su dobro prošli, ne znam zašto nema keyboard-a na L525 da li je neko imao sličan problem sa tastaturom na bilo kom modelu....e sad, možda bi to sve i radilo kada bi prethodno resetovao mobilni i podesio sve na US, lokaciju, jezik i podešavanja, ovako moguće da je problem u postavkama, lokalizaciji, jer mi je sve setovano na #Srbija (crkla vala) ....šta mislite o toj kombinaciji...??

    ReplyDelete
  16. evo šta Gabe kaže, ali nikakve vajde od toga

    ReplyDelete
  17. moraš ga pustiti da radi beskonačno, jer tako to ide, probao dva puta i oba bila ista, čekanje do besvesti ali na kraju nema tastature i Start Screen je isti, Settings ne radi, ništa ne radi L525...1 GB Rama

    ReplyDelete
  18. Hard reset navodno pomaže oko takvog problema..

    ReplyDelete
  19. tačno, navodno...."pomaže"

    ReplyDelete
  20. sinoc sam dobio poruku za instalaciju windows 10 phone na mobu nokia 925,prihvatio instalaciju.dugo odradjivao.onda se ugasio,itako stoji par sati.nemoze se paliti.sta dalje.pomagajte.

    ReplyDelete

Ostavite komentar