8.4.15

Naredni Windows 10 bild za telefone dolazi u petak

Windows 10 setup novi 2

Konačno je oficijelno stigla vijest kada Windows Insider za telefone dobija novi bild. Gabriel Aul se oglasio danas na Windows Weekly i precizirao datum na petak 10.04.2015 10 ujutru PT (Pacific Time). Toliko o dobrim vijestima, sada ide loša strana a to je da Lumia 930 i Icon neće biti uključeni jer nisu ispravili postojeću grešku sa zaslonom koju vidite ispod.

 

CBcqwlyUMAALnbH

 

Kao što vidite elementi na zaslonu nisu srazmjerni i Microsoft nije želio da izdaje bild za te uređaje baš radi te greške. Sada mogu korisnici reći koji su već imali „zaobilaznim“ putem Windows 10 na Lumia 930 da to nije istina, ali jeste. Na prvom bildu nije bilo te greške, ali u ovom ima i zbog toga moraju još raditi na tome.

 

Microsoft je u zadnje vrijeme izjavio kako rade i na dovođenju windows 10 Technical Preview i ostalim OEM (proizvođačima) ali kada tačno nisu objavili. Isto tako važi i za Lumia 930 i Icon korisnike da će morati sačekati naredni bild. Spisak sa uređajima koji će dobiti vjerovatno naredni bild možete pronaći u našem članku koji smo pisali o tome.

 

Napominjemo da se Lumia Icon nalazila na spisku međutim Microsoft je sklonio Lumia Icon sa istog. Isto tako napominjemo da Windows Insider nije za svakodnevnu upotrebu i samo je za korisnike koji žele riskirati mnogo da bi dobili beta verziju Windows 10 na svojim telefonima.

 

Izvor: Windows Central

47 komentara :

  1. Ajde neka da i to testiramo

    ReplyDelete
  2. Jedva cekam 😃

    ReplyDelete
  3. Supet sto ce biti podrzano troduplo telefona od proslog puta,al jos ne planiram da ga instaliram.
    Mesenger odsad dostupan i na kompjuter.
    Mesenger.com

    ReplyDelete
  4. McMatkovic08 April, 2015

    Moze pitanje,da li je pametno da sad preuzmem w10,je l sad stabilan ili da cekam jos?

    ReplyDelete
  5. Vladan Djordjevic08 April, 2015

    Koliko sam ja razumeo win 10 ce biti isti i za telefone i za racunare,da li cemo i na telefonu moci da minimiziramo prozore,odnosno aplikacije,jer secam se da su to pominjali i za win 8.1.Pa "trt"nista.

    ReplyDelete
  6. Pa ima dosta bagova,ako hoces da riskiras instaliraj.Ali ovaj novi bild ce ispraviti dosta bagova,ali nece bit savrsen.Ovaj Windows insider ti je vise za one koji hoce da vide neke bagove i jave da se ispravi,da kazu sta bi jos zeljeli da imaju na WP i slicno,nije za svakodnevnu upotrebu. 😊

    ReplyDelete
  7. Ne, pisali smo i o tome nekad ranije. Uredaji ispod 8" ce imati Windows 10 bez desktopa. Tako da nema ni minimiziranja. Tu spadaju i tableti ispod 8". Osim par njih koji imaju sa manje od 8" Windows 8.1 Pro oni ce imati i dalje Desktop.

    ReplyDelete
  8. Došla je u Hrvatsku, ustvari tačnije 10.4.2015.

    http://www.edigital.hr/?dosearch=1&cat=0&scf=0&search%5Bname%5D=1&search%5Btxt%5D=lumia+640

    ReplyDelete
  9. McMatkovic08 April, 2015

    Hvala. :)

    ReplyDelete
  10. Vladan Djordjevic08 April, 2015

    Izvini nisam te najbolje razumeo,ja koji imam 8.1 cu imati opciju minimiziranja sa 10tkom?

    ReplyDelete
  11. Postoji li ikakav nacin da instaliram klasican windows na telefon. Nema veze ako ce o, tada postati samo tablet, tj ako necu moci da ga koristim za telefoniranje i slanje poruka. Dakle bilo kakav hak?

    ReplyDelete
  12. Bice manje vise slican kao win 8.1 tj i sada imas mogucnost minimiziranja ali onako kao na komp, to nece biti.

    ReplyDelete
  13. Ama vala i vrijeme je ,orobio sam apoteku apaurina cekajuci 😂

    ReplyDelete
  14. Vladan Djordjevic08 April, 2015

    Tako sam i mislio 😒.

    ReplyDelete
  15. Boris Ladišić08 April, 2015

    Znači stiže u petak 8.4. u 19,00 po našem vremenu. Stara L620 je spremna za W10. Jedva čekam

    ReplyDelete
  16. 512MBja Htc08 April, 2015

    Oce li htc 8s dobiti sada windows 10,i oce li je uopce dobit

    ReplyDelete
  17. Dino,kad ce update na WP Novosti(Windows novosti)? 😃

    ReplyDelete
  18. Windows novosti azurirano ptije 2 sata 😉

    ReplyDelete
  19. Spisak sa uređajima koji će dobiti vjerovatno naredni bild možete pronaći u našem članku koji smo pisali o tome.

    ReplyDelete
  20. Ako nema Desktopa ispod 8" tj ako je telefon ispod 8" diagonale, a nema ni jedan vec Iod 6" na WP trenutno znaci ni jedan nece ni dobiti Desktop, tako ni minimiziranje prozora gdje bi ih mogli minimizirati...

    ReplyDelete
  21. super vesti, meni je najvažniji momenat ovde to što 10-ka ima podršku za naše jezike za swipe i predikciju, pomoć za tastaturu koju moramo koristiti dok ne zažive tehnike glasovne kontrole uređaja, kuckanje slovo po slovo je baš frustrirajuće, naročito ako ste navikli na swipe i predikciju, to je korak nazad i moja najveća zamerka Lumiji i 8.1 OS-u, ali ako ste korisnik MS servisa i usluga, kojih ima free pregršt, onda je Lumia najbolji telefon

    ReplyDelete
  22. HTC je potvrdio za One M8 dolaze nadogradnje kao i Windows 10. ALi za ostale nisu nista potvrdili.

    ReplyDelete
  23. Jel se zna kad bu 640xl lte

    ReplyDelete
  24. Hoce li lumia 535 dobit...? Vidio sam da dual sim hoce

    ReplyDelete
  25. Sad bi najradije svoju L930 razbio i vratio na 3310 koju još uvijek imam.

    ReplyDelete
  26. Pitanje jedno, zasto ne mogu uci na win insider znaci krene ulazit dodje ona slika mobitela i kljuca i tu zastopa

    ReplyDelete
  27. Nema potrebe za tako drastične mjere.... :) W10TP je TESTNA verzija, ne znam koji dio te riječi nije jasan ljudima... Dobit će vjerojatno na ljeto-jesen L930 finalni bild i prije moje :) Strpljenja...

    ReplyDelete
  28. Bas tako. Ipak svak itelefon ispunjava ono za sto je i napravljen. svi nasi teleofni su napravljeni za WP8.0 samo par njih za 8.1 tako da je Windows 10 kao sto kazes Technical Preview i pogled sta inace Microsoft radi dok ne izbaci gotov proizvod. Ne shvatam kako to korisnicima ide na zivce :D Dobit ce oficijelnu verziju bez problema i bagova.

    ReplyDelete
  29. Bit je što bi stvari trebale imati svoj nekakav redoslijed,u ovom slučaju nove nadogradnje bi trebale prvo ići na high end pa onda na mid i low bile one testne ili završne.Kada platiš uređaj preko 4000kn onda očekuješ nešto više od uređaja koji košta 1000kn,a da to nije samo procesor i kamera

    ReplyDelete
  30. Niste opet shvatili. Vi ste platili toliko i onda cekajte oficijelnu nadogradnju, nju vam niko ne osporava. Niti je ikad osporavao. Windows Insider je prije beta verzije, nije uopste trebala biti dostupna korisnicima bas iz ovog razloga sto se zale sto ne mogu prije nego drugi da isprobaju nesto sto nije ni u beta fazi. Sa Windows Insider stupate u stanje gdje ne vazi garancija tako isto ne vazi ni cijena koliko god da ste platili ovo nije oficijelna nadogradnja i ne shvatam cemu ljutnja kada ce svi dobiti Windows 10 oficijelnim putem kasnije. I vidjeli ste na fotografijama kakav je bug u pitanju, ja da sam Microsoft ja bih pustio tu nadogradnju i Lumia 930 korisnicima ali uz poruku "evo vam trazili ste" i sutra bi bilo plakanja svugdje kako ne valja Windiws 10 jer ima taj bug s kojim uopste ne mozes koristiti telefon...

    Ponavljam Windows Insider je ra razvijace da prilagode aplikacije plus za entuzijaste a ne za korisnike koji ne shvataju zasto njihov uredaj nije jos (znaci samo u ovom trenutnku, ne znaci "nikad") na spisku.

    ReplyDelete
  31. Iskreno se nadam da neće biti ista stvar s oficijelnom nadogradnjom i bilo bi ljepo kad bi došla u paketu s directx 12 kao što najavljuju

    ReplyDelete
  32. da, shvatamo ja i kolege, to nije ni problem nego dosta ljudi cita i ne znaju mnogo o tome i shvate sve pogresno i tako se prenosi vijest koja nije ni vijest kao losa vijest. :)

    ReplyDelete
  33. Evo 10 sati je ujutro ja i dalje nisam dobio build :(

    ReplyDelete
  34. Mislim da su rekli u 17 po europskom vremenu :)

    ReplyDelete
  35. da. 10 ujutru po Pacific Time, tamo jos nije 10.

    ReplyDelete
  36. Da da shvatio sam xD ne razumem se u vremenske zone :D inace svaka cast ova aplikacija je zakon :) da nije ove aplikacije ja sad ne bih znao da dolazi drugi build :)

    ReplyDelete
  37. Sada sam usao na internet i video sam da ce kod nas da bude 4 sata kad kod njih bude 10 da li je to tacno ?

    ReplyDelete
  38. Evo , pola 6 , jos nema builda :(

    ReplyDelete
  39. Da :( a mozda ce i u 7 :/

    ReplyDelete
  40. A koju lumiu imas ?

    ReplyDelete
  41. Imam lumiu 1020 jos uvijek nista 😃

    ReplyDelete
  42. Po nasem vremenu10 April, 2015

    U 7 stize bild

    ReplyDelete
  43. Kako ? Ja sam gledao i pisalo je da ce u 4 jer po pacifik time je kada se od naseg vremena oduzme 6 h

    ReplyDelete
  44. 7 i 10 i dalje nema bilda :'(

    ReplyDelete

Ostavite komentar