25.3.15

Xbox Music aplikacija ima nadogradnju

Music App Setup 2

Xbox Music svakom nadogradnjom postaje sve bolja aplikacija. Nakon toliko dugo vremena prvi put mogu reći da sam potpuno zadovoljan s njom jer obavlja zadatke onako kako želim, a to je cilj svake aplikacije. Xbox Music je imao težak put do sada što se vidi i po ocjenama u trgovini, aplikacija samo zato što je Microsoftova ima 1-2 ocjene u prosjeku manje, ako bi npr. neko od nas napravio takvu app 100% sam ubijeđen da bi ona imala u prosjeku bolje ocjene iako bi bila potpuno ista.

 

Naravno postoji na trgovini dosta dobrih alternativa kao Zbox koja liči dosta na interfejs Zune (koji poznajemo od Windows Phone 7) ili VLC (za muziku isto dobar) ali nakon mnogo testiranja Xbox Music se pokazuje kao stabilnija i kvalitetnija od konkurencije. Poslije zadnjih nadogradnji i nakon što je Microsoft dopustio striming muzike vlastite direktno sa OneDrive mnogi i ne pomišljaju na druge aplikacije.

 

Xbox Music danas ima novu nadogradnju koja donosi bolji opis kako se koristi striming muzike sa OneDrive koji će te vidjeti nakon što otvorite aplikaciju i donosi mogućnost da određenu plejlistu muzike koja je na OneDrive preuzme offline.

 

Ova aplikacija je još jedan primjer Windows univerzalnih aplikacija jer dijeli kod sa verzijom na Windows 8.1 računarima, to je što ćemo sve češće viđati u trgovini od sada.

 

Preuzmite Xbox Music aplikaciju/nadogradnju ovdje.

 

qr_xbox_music_1

32 komentara :

  1. Eto ti sad,prvih nekoliko redova o ovoj app imao sam ja namjetu napisati skoro isto😃 Stvarno je jedina aplikacija koja se razvila i usavrsila perfekt

    ReplyDelete
  2. :P ipak sam i ja korisnik ;) i slusam pazljivo

    ReplyDelete
  3. Imam u autu Kenwood DNX8220BT, i imam velikih problema sa streamenjem glazbe u autu. Ili se nece spojiti putem BT ili zblokira, ili krene kako treba pa svake tri sek. trokira, blokira ili, ili...
    Ugl. jaki nepouzdana i nestabilna aplikacija za streamanje muzike u automobilu.
    Imam L930 ..i doslovno svaka Nokia prije ili bilo koji Android uredjaj pocevsi od HTC Diamond 2., Nokia Xpressmusic, znaci toliko stari uredjaji i nemaju problema sa streamaanjem putem Bluetootha.
    U kojem grmu lezi zec ili ..jel se itko susrece s ovakvim problemom?

    ReplyDelete
  4. Stefan Ivanović25 March, 2015

    Ja i dalje smatram da je smeće neopevano. Aplikacija ima ravno NULA podešavanja ne računajući streaming opciju koja će verovatno uskoro biti podrazumevana s obzirom da je ugrađena podrška na One Drive za streaming sopstvene muzike. Ja posle skoro dve godine i 3 telefona L520, L920 i L730 nisam uspeo da je nateram da mi pokazuje panorama sliku izvođača već je pozadina uvek crna. Smo jednom se desilo da povuče pozadinsku sliku kad sam pustio Arctic Monkeys album posle hard reseta i to je bilo to, posle više nije radilo (taj isti album trenutno na L730 ne povlači sliku, sad sam probao). Ortak koji ima L920 nije znao ni da ta mogućnost uopšte postoji, ni njemu nikad nije povukao sliku. I ne pričam o domaćim uizvođačima nego o Daft Punk, Pink Floyd, Podrška za plejliste je užas, bez ikakve mogućnosti editovanja lista. Zbox je mnogo bolje koncipirana sa mnogo više opcija, ali je do bola bagovita, često prestane da radi i ne daje zvuke uopšte. FindMyMusic2 je jedina vredna pomena i svakako najlepša.

    ReplyDelete
  5. A novi logo na WN lepo, lepo...samo cepaj nastavi u istom ritmu...

    ReplyDelete
  6. Ja koristim perfect music :D.

    ReplyDelete
  7. zasto bi morala USIM kartica? i da li se naplacuje 4G kao sto Mts radi sa 3G a? ne zivim u BGu ali ne znam zasto bi trebala USIM kartica? ima li neke razlike uopste?

    ReplyDelete
  8. metalpirat25 March, 2015

    Razlika je u tome sto usim kartica podrzava 4G protok. Tako je bilo i pre kada se sa 2G prelazilo na 3G morao si da zamenis karticu koja bi radila na 3G. Koliko znam telenor ne naplacuje zamenu kartice.

    ReplyDelete
  9. U nekim zemljama zapada koliko se ja sjecam nisu se mijenjale kartice

    ReplyDelete
  10. metalpirat25 March, 2015

    to je u nekim zemljama, kod nas je ovako kako je. Koa Japanaca i Amera nemas kartice. Sada tu postoji problem za ljubitelje iphone telefona. Njima 4g nece biti podrzan a kada ce to niko ne bi znao da kaze. Apple trazi da se antene nasteluju za njih ali ovi nasi to ne zele da rade. Ipak zele da se prilagode onim ljudima koji imaju telefone sa istim prijemom signala (njih ipak ima vise nego APPLE korisnika)

    ReplyDelete
  11. pa eto menjao sam karticu za NanoSim pre manje od 3 nedelje otprilike...ne znam dal je to USIM kartica il sta ne znam stvarno kako to da vidim uopste...ovo oko naplacivanja nesto drugo sam te pitao al nema veze raspitacu se sam...

    ReplyDelete
  12. metalpirat25 March, 2015

    pa vidi ja sam u telenoru i meni je isto da li sam na 2G ili 3G. Nigde ne pise koji protok koristim i koji koliko se naplacuje. A imam 1gb neta, ono sto ostane prebace u drugi mesec. Kakva je politika mts-a nemam pojma kod njih sam zadnjiput bio 2000. od tada sam presao kod mobtela i evo sada sam u telenoru. Zadovoljan i uvek sve radi kako treba.

    ReplyDelete
  13. Sim karticu imam od 2002 godine kada 3G nije bio ni u mislima a kamoli da je postojo, pa kad je stigao normalno sam koristio staru karticu i 3G, sto bi menjao karticu.?

    ReplyDelete
  14. Tacno tako...

    ReplyDelete
  15. metalpirat25 March, 2015

    Idi u telenor i pitaj njih! Takva je politika, ako ti se ne dopada sto su to uveli ti nemoj da menjaj karticu i koristi samo 2G - 3G mrezu. Moguce da su od 2002. godine ubacili kartice koje su imale podrsku za 3G pa nije bilo potrebno da se menja. Starije kartice izgleda da nisu to imale i morali su da se menjaju.

    Sada zasto su nekada bile sim kartice, pa mikro i sada nano kartice. Cemu sve to da li sve to pomaze, ubrzava ili sta naravno da ne samo prostor u telefonu. Klasicnu sim karticu mozes i sam da pretrvoris u micro karticu. Iseces onaj visak deo i eto radi.

    ReplyDelete
  16. metalpirat25 March, 2015

    Da dodam nesto i za ovu temu. Xbox music je nekako osakacen i na kompu, a i ovde na telefonu. Nikakva podesavanja, neradi najbolje tako da mi nije ni jasno cemu sluzi ova aplikacija. Zasto je microsoft izradjuje kada niti vrsi funkciju. Nema podrsku zda napravis play listu kako ti zelis. Ja ipak za muziku koristim sony mp3, mp4 player koji radi fenomenalno. Zvuk je ostar i jako sam zadovoljan ima i optiku za slusalice. Ovo preko telefona nikada nisam bio zadovoljan kako radi.

    ReplyDelete
  17. metalpirat25 March, 2015

    win 10 za komp izbacio update upravo sada.

    ReplyDelete
  18. Kako ne možeš praviti playlistu, koja funkcija fali?

    ReplyDelete
  19. Ne znam u čemu je problem ali znam da sam na jednom party-u streamao glazbu na laptop preko bluetooth-a i odlično je radilo.. nije ni jednom prestalo svirati

    Možda je problem u nekakvoj nekompatibilnosti, imao sam situaciju da nisam mogao povezati L920 sa BTom u golfu 6.

    ReplyDelete
  20. Zanima me da li postoji neka dobra aplikacija namenjena za skidanje muzike sa youtube-a, a da postoji mogucnost da se pesme snime u music library (ne unutar te aplikacije)?

    ReplyDelete
  21. metalpirat25 March, 2015

    mozes da pravis play listu ali sve je to osakaceno. Fali mu dosa toga da bude bas onako ko treba. Na kompu je ogranicen samo tako. Ja na sony player sto imam lepo udejm u foldere i biram sta hocu da slusam. Ovde mi je to nekako ograniceno, udjem u aplikaciju on mi napravi od jedne grupe cetri podgrupe koje izbaci na prednjoj strani. zasto mi on sam napravi u kom je pravcu koja grupa pa mi onda pravi i unknown. Zvuk je previse jak i probao sam sa svim mogucim slusalicama i nisam zadovoljan ali to je do samog uredjaja. Eq fali da ja lepo podesim kako zelim da cujem ne onako da mi tresti. Seting ima samo me prebaci da idem preko neta ili da trazim neku trecu soluciju.

    ReplyDelete
  22. To što ti od jedne grupe napravi četiri podgrupe, pretpotavljam da ti nisu uredni meta tagovi pjesama. Prema tim meta tagovima se sve određuje, žanr, izvođač, album, godina, čak i slika jer prema meta tagovima traži sliku.. ako se ne poklapaju neće je ni naći

    ReplyDelete
  23. Sta su to meta tagovi, moze li objasnjenje kako se to sredjuje.?

    ReplyDelete
  24. Meta tag, točnije rečeno ID3 tag je kao nekakav alat za dodavanje podataka o nekom sadržaju, najčešće audio datotekama u MP3 formatu.
    Imaš par načina, jedan je da ideš na svaku pjesmu kesni klik, svojstva/properties i onda na detalji/details karticu i taj popis koji ti se otvori, tu možeš unositi informacije o svakoj pjesmi. To je jako dug i naporan proces, pun klikanja.

    Imaš i programčiće, samo potraži na google "Mp3 tag editor" ili "ID3 tag editor" i ponudit će ti par alata za uređjivanje. S njima ide malo brže ali je dug proces ako imaš puno pjesama.

    Možeš i preko Winamp-a automatski, za strane pjesme odlično pogađa. Za domaće pogodi ali isto zna i promašiti, označi je kao neku stranu pjesmu.

    eto ga, nadam se da će ti biti od koristi

    ReplyDelete
  25. I Vip je pustio 4g lte signal i siri pokrivenost. Znam da je Pancevo celo pokriveno,Novi Beograd i uzi centar Beograda a ostali gradovi polako dobijaju.

    ReplyDelete
  26. Hvala drug, winamp ne koristim pa cu probati u aimp playeru.

    ReplyDelete
  27. Sluzi da se pusta muzika i tu funkciju radi bolje nego ostale app. Ne znam kod mene nema problema s tim. Dok druge app prestaju sa sviranjem muzike iz vedra neba. Ili odjednom ne mozes se vratiti u app kod ostalih dok xbox music radi. Ja sam isto od starije generacije koja je navikla na Winamp i Mediaplayer i takve stvari sa milion funkcija ali za sad takve aplikacije se ne prave vise. Ne samo na WP nego ni na iOS ni na Androidu. Ok prave se 3rd party aplikacije ali standardne su ipak najbolje jer je svaka funkcija provjerena do kraja i u svakoj situaciji.

    ReplyDelete
  28. EQ je u postavkama telefona > audio. Sve aplikacine se ravnaju spram njega. Jeste glupo sto svaka app nema svoj EQ ali ko cesto slusa muziku tamo moze namjestiti po zelji.

    ReplyDelete
  29. idem sutra da zamenim svejedno...L735 ima 4G LTE vezu tako da valja se ipak da imam ionako idem do Bga kad mogu pa mogu tamo da koristim :))

    ReplyDelete
  30. metalpirat26 March, 2015

    4G se tek razvija kod nas. Ja sam juce uzeo karticu i mogu da kazem da od novog beograda preko centra pa do mirijeva nigde nisam imao 4G mrezu. Dok mts u centru od vuka do kalemegdana prijavljuje 4G

    ReplyDelete
  31. ma telenor je najbolji po meni iako su im najskuplji uredjaji ubedljivo ali po svemu ostalom po meni su najbolji...sa njima cu ostati jer imaju najbrzi mobilni internet u Srbiji

    ReplyDelete
  32. Vladan Vukajlovic26 March, 2015

    Music Download Unlimited

    ReplyDelete

Ostavite komentar