23.3.15

Windows 10 za telefone će imati mogućnost NFC plaćanja slično kao Apple Pay

windows 10 naslovna za telefone

Windows Phone 8.1 ima za sada dobar integrirani novčanik gdje možete držati vaše kreditne/debitne kartice kao u vaučere drugih aplikacija i ponuda. Plačanje „novčanikom“ u WP8.1 nije bilo teško do sada i čak su neke kase primale plaćanje aplikacijama (koje su povezane za „novčanikom“ u WP8.1) međutim Microsoft želi integrirano riješenje preko NFC koje ne zahtjeva zasebnu aplikaciju od vašeg ponuđača kartice ili ponude.

 

win-10-NFC

Apple i Google imaju slično riješenje i nakon što je Google kupio servis „Softcard“ Microsoft je reagovao i želi u Windows 10 ugraditi NFC plaćanje u sistem. Plaćanje će biti podržano ako imate Visa, MasterCard ili AMEX prijavljen u vaš novčanik na WP8 tj. Windows 10. pogledajte videozapis ispod kako bi to moglo izgledati na kraju.

 

 

Na videozapisu vidimo plaćanje direktno telefonom, a sigurnost ostaje na nivou jer vašu karticu niko ne uzima u ruke niti je koristi prilikom plaćanja. Vjerovatno ima i PIN koji se unese prilikom plaćanja slično kao sa „novčanikom“ u WP8.1 kada želite platiti app u trgovini traži od vas PIN kao provjeru da ne bi slučajno neko drugi platio nešto što vi ne želite.

 

Da li bi vi koristili ovakve tehnologije da su podržane u našim državama, npr u supermarketima i drugim prodavnicama?!

 

izvor: WC, wmpoweruser

18 komentara :

  1. Vrlo zanimljivo i korisno , napokon se Microsoft probudio ;) uskoro ce sustici sve i postat jos bolji !!

    ReplyDelete
  2. Kako ja znam pa i sada WP ima NFC nacin placanja ili gresim Dino? 😄

    ReplyDelete
  3. Da ali sa aplikacijama, a ovo ce biti integrirano u novcanik direktno.

    ReplyDelete
  4. Ja bih radije da se koristi bitcoini

    ReplyDelete
  5. Moze li meni neko deteljnije objasniti kako se placa NFC-om sta treba da uradim da bih placao imam Ativ S model , posto bih koristio tu uslugu kad bi znao kako se koristiti.

    ReplyDelete
  6. Naravno, posto za sve koristim/o karticu kao nacin placanja, ovo ce ubrzati proces bez trazenja istih po novcaniku, samo telefon prinesem i ća :)

    ReplyDelete
  7. Još kad bi kurve prihvatile ovakav način plaćanja :P 😃

    ReplyDelete
  8. Ako tako platis tako ces i dobiti

    ReplyDelete
  9. Stefan Ivanović23 March, 2015

    Onda bi i PDV morao da platiš! A i dobio bi sex preko NFC, nova iskustva, novi vidici hahahhaa

    ReplyDelete
  10. Stid me tuđeg neprimjerenog komentara .Pojedinci bi trebali pripaziti na svoje coment ,posto ovdje svracaju i dame ,a ako je isti dosao do toga da placa sto je naveo ,hmmm pa neznam ,nocoment 😈

    ReplyDelete
  11. Nikoga ne treba da bude sramota osim onoga koji mora tako pa se jos i hvali time. On je samo hteo da bude duhovit ali ispao je gori od Woody-jeve konobarice. A i Woody izabrao ime da se lepo uklapa u nasu gramatiku 😃

    ReplyDelete
  12. Woody je ime mog omiljenog....

    ReplyDelete
  13. metalpirat24 March, 2015

    Brojim dane,sate,minute i stotinke. Proveravam svaki update i nista. Jaoooo Bili do ludila ima da me oteras. Jao sta sam docekao, nocu me hvata groznuca drhtim pijem lekove za smirenje. Kako ja sada dedi da objasnim, stavis telefon ovde i placeno? Pita deda kako da ubaci pare u telefon? Jel to kasica prasica i nosis sa sobom.

    ReplyDelete
  14. Vec prosao takav stanje

    ReplyDelete
  15. Dobar :D radi se o novcaniku u WP8.1 koji ce biti i u Windows 10 prisutan koji prima Visa, MasterCard i druge kartice i nacine umrezavanja. to je trenutno npr potrebno da bi se placale aplikacije na trgovini, i kada se dode do kase koja ovo podrzava moze se otvoriti samo novcanik na telefonu i odaberes karticu koju zelis i platis NFCom - dodirom.

    ReplyDelete
  16. E bravo... :D

    ReplyDelete
  17. Drvenko... :D

    ReplyDelete
  18. metalpirat24 March, 2015

    Kada ce taj update!

    ReplyDelete

Ostavite komentar