25.3.15

Opera Mini Beta ima novu nadogradnju

Opera Mini Beta Setup

Opera Mini Beta danas ima nadogradnju koja je dovodi na verziju 8.0.0.6730. Mi smo već ranije pisali o ovoj novoj verziji jer je uposlenik Opera kompanije prezentirao na MWC sajmu ove godine. U toj prezentaciji su se dotakli novih funkcija koje pruža Opera Mini Beta, a jedna od njih ušteda internet protoka slično kao što IE na WP8 ima.

 

Opera Mini screenshots 25022015 wpnovosti

 

Nakon nekog isprobanja ipak mislim da Opera treba još dorade jer render dosta stranica ne funkcionira onako kako su one napravljene, čak izostavlja nekada CSS (znajući da je ta stranica optimizirana i za Operu) što se web pregledniku ne smiju dogoditi. Nova verzija donosi i nove tabove. Brzo biranje stranica je također pristupačnije ali vrijeme će pokazati koliko je dobar web preglednik na Windows Phone.

 

Preuzmite Operu Mini Beta ovdje.

 

qr_opera_mini

49 komentara :

  1. teško da će ove alternative zasad upotpunosti zamjeniti IE, dobro su privremeno riješenje, međutim, uvjek se vratim na IE

    ReplyDelete
  2. Коста25 March, 2015

    Što se tiče dizajna, svaka im čast. Ipak loše mi učitava CSS sa sajta (za razliku od IE). Svakako ovo je korak naprijed.

    ReplyDelete
  3. Gubljenje vremena i živaca.Stara beta je dosta bolje radila.Iscrtava mi neku uštedu Net data, a rendering stranice užas.U podešavanjima čitanje u "single columne view" je potpuno neupotrebljivo, etc...

    ReplyDelete
  4. Boban Jolić25 March, 2015

    Opera kaska za IE ili UC kao wp za iosom i androidom;)
    Ne znam zasto ljudi iz Microsofta jednostavno ne prekopiraju sve opcije i funkcionalnost koje imaju ios i android i dodaju nesto svoje novo-originalno, tako bi desetka bila vrh

    ReplyDelete
  5. A čemu onda imati sustav koji je "iOS" ili "android"? Tim se gubi svaki smisao.
    Vjerojatno i ne smiju, pretpostavljam da bi jako brzo završili na sudu..

    ReplyDelete
  6. Boban Jolić25 March, 2015

    MS to vec radi, samo sa zakasnjenjem. Npr action centar su ubacili tek u 8.1.

    ReplyDelete
  7. Dino,sta bi moglo da bude sa Translatorom pa nece da mi se updejtuje?

    ReplyDelete
  8. WP je vec profitirao i na vrhu ako ga ti nemas u svom vlasnistvu!

    ReplyDelete
  9. Top medju glupim komentarima

    ReplyDelete
  10. Nevezano za temu ,svaki x kada se trebam ulogovati na komp nece da prihvati sifru ili pin ,moram restart i onda radi normalno .Da li jos neko ima sl problema i o cemu se radi ,naravno instaliran je w10 najnoviji build 10041 ,hvala unaprijed....

    ReplyDelete
  11. Ma sporo je ovo...

    ReplyDelete
  12. Kad je dobar internet i dobar telefon svaki pretrazivac dobro radi

    ReplyDelete
  13. Sad bar radi yt i izgled je mnogo,mnogo bolji. Jos uvrk nije brz ali kroz nekoliko apdejta bice valjda bolje

    ReplyDelete
  14. Jer je sve moguće već patentirano i zaštićeno...

    ReplyDelete
  15. evo odgovorio ti je Darko umesto mene...top medju glupim komentarima...pa da ja neobjasnjavam detaljnije...

    ReplyDelete
  16. Boban Jolić25 March, 2015

    A ja sam mislio da si ti Darko

    ReplyDelete
  17. WP trgovina ima problema u zadnje vrijeme pa se desavaju takve greske

    ReplyDelete
  18. Ima li informacija kad LUMIA 640 stiže na tržište??

    ReplyDelete
  19. IE fali privete mode iliti incognito mode...A UC browser i ako ima lepsi dizajn od IE, slabu konekciju ima npr sa FB jer cesto nece da otvori slike, profile itd...nego samo vrti kao da ucitava i na kraju se nista ne desi...

    ReplyDelete
  20. Ima i IE in private mode. U tabovima kada se otvara novi tap u "..." Meniju ima ta stavka...

    ReplyDelete
  21. Uvijek znas nasmijati ppozitivno covjeka :)

    ReplyDelete
  22. E to je onda ili novina...ili nikad nisam uspeo da vidim ovo :)...Hvala!

    ReplyDelete
  23. Dino Linić25 March, 2015

    Dali netko zna oce li microsoft popraviti audio za L520 za EQ

    ReplyDelete
  24. Trebaju mnogima biti jasne neke stvari, znaci koristim WP otkako je nastao i kupio tad lumiu 800 kao najjaci model od 3 koja su izisla, Vjerovao sam da telefon mora biti dobar je to prvi proizvod i moraju se pokazati. Bio je to WP Mango 7.5 koliko se sjecam, ogricen sam bio kao balkon znaci, tad se nista nije moglo na windowsu gori je bio od Symbiana, za te pare 800KM sam tad mogao da kupim ajmo reci bolji telefon, vremenom sam shvatio da WP ide ka napretku sto se tice sistema i evo danas to vidim koliko su se otvorili sada i to jednostavno postaje plafon ! Ne moze se sistem porediti sa iOS i Androidom ali NE JOS ! A sto se tice hardvera e to stvarno prijatelji nema dalje, znaci telefon se koristi najvise za fotografiju i net ! Ta lumia 800 bolju fotografiju(8MP kamera) ima od iphona 6 definitivno ! Ova moja sad 920 takodjer jako kvalitetna ne moze stati rame uz rame sa nekim galaksijem ! A sta je tek sa lumiom 1020 ? Kad sam imao 800-tku prijatelji su je uzimali i udarali je i bacali kako su stigli, jedan je od prvih ja mislim sa Gorila Glass novije generacije, nikad mu nista nije bilo i koristio sam ga sve dok nisu zaustavili update na 7.8 ! Lumia 920 mi je vise u zraku i po podu nego u dzepu. Takav kvalitet nema niko ! I vrijedi svake marke, a ne kao precjenjeni iphone ili izvikani Samsung ! ...

    ReplyDelete
  25. Nema od equalizera na L520.Potpuno su ga povukli i u opcijama za audio.

    ReplyDelete
  26. Dino jel moze pomoc, imam ativ s i na njemu zvanican 8.1 koji radi odlicno, juce mi se pojqvi neki update, skidao ga je pola sata,ne znam da li da ga instaliram, jer ne znam kako radi.....jel zna neki nesto o tome, nigdje ne izbacuje na netu, da je samsung izbacio update, pa ne znam sta je u pitanju.

    Hvala pozz

    Ivan

    ReplyDelete
  27. Meni je IE najlošiji, non-stop krešuje, svaki drugi put kada vraćam na stranicu unazad, kada se nešto skida ne pokazuje procenat, napadaju ga nekakvi pop-upovi non stop, da hoće pustiti spartan i da omoguće da deinstaliram IE. Skinuo sam juče 'surfy', hvale ga na reviews, vidjećemo kako će se pokazati.

    ReplyDelete
  28. Bas tako. I oni koji zele namjestati Equalizer ili slicno imaju za izbor malo bolje telefone koje imaju to :)

    ReplyDelete
  29. Ako je oficijelni update,a ne preko pfeview for developers onda ga mozete slobodno instalirati bez problema jer Samsung garantuje za ispravnost te nadogradnje. Vjerovatno je WP8.1 update 1 slicno kao lumia Denim na Nokia/Microsoft uredajima + Samsungov firmver ali mozda se i varam.

    ReplyDelete
  30. Molim IT strucnjaka ili nekog drugog za pomoc.Na kompijuteru koristim internet mobilni dijeljen hotspot sa Lumije sve do prije nekoliko dana je bilo uredu sada kada otvaram stranicu potrebno je da kliknem i do desetak puta da bi reagovala mada ni tad ne znaci da ce otvoriti,jedino youtube pokrece odmah,isto sam probao sve postojece pretrazivace svuda je isto.Razna mjerenja pokazuju protok od 1 do 7 mbps,na Lumiji sve stranice otvara bez problema.reinstalirao sam Windows 8.1 opet isto.lap top je 2.8 i 4GB ram disk C slobodnog prostora 150GB,ima neko ideju?

    ReplyDelete
  31. Pokusaj da proveris da li ti je u redu driver za wi fi i da li je sama kartica za wi-fi u kompu ispravna. Da nije nesto poremeceno kod prikljucaka i antene. Proveri i regional settings pa stavi nesto automatsko ili na kojem je radio ranije. Nisam strucna u tome ali mene cesto zeza wi-fi pa sam se susretala sa svim i svacim. Evo ja cu malo da izguglam nesto o tvom problemu uz kaficu pa pisem ili kopiram ako naidjem na nesto.

    ReplyDelete
  32. Isti slucaj je i kod mene ali ja sve mislim da je to zbog 512 mb ram memorije. Sve ostale sam isto probala cak i taj Surfy i sve ima isti problem. Ie jos dodje i najbolji od svih, sa najmanje problema. Ostali nikako nece, stalno me izbacuju.

    ReplyDelete
  33. Hvala,bas si ljubazna,nekako mislim da je u pitanju telefon nazalost koliko vidim ne mogu da mijenjam app hotspot,ovdje nikoga ne poznajem da bih prikljucio drugi comp,sad mogao bih sim karticu ubaciti u Samsung ali koristim roming inostranu mrezu pa nikako da nadjem podesavanja a nebih smjeo da budem bez neta vise od pet minuta

    ReplyDelete
  34. Trazim na nekom forumu ili nekoj stranici da li ima neko taj problem i neko resenje.

    ReplyDelete
  35. Obicno resavam probleme ali ovaj nikako,telefon radi bez problema ali lap top uzasno sporo

    ReplyDelete
  36. Ne samo sto je spor vec mnogo puta ne reaguje stranica a nije blokirano,i da nema neta bilo bi neke reakcije

    ReplyDelete
  37. Evo ti link od zvanicne microsoftove stranice gde je napisano podesavanje pa iscitaj sa telefona i probaj da sve iskljucis pa opet da ukljucis a ja trazim dalje. http://www.windowsphone.com/sr-Latn-CS/how-to/wp8/connectivity/share-my-connection

    ReplyDelete
  38. obvo mi bas nije jasno"Da biste delili mobilnu vezu za prenos podataka, ova funkcija mora biti dostupna kod mobilnog operatera i omogućena u okviru tarifnog plana koji trenutno koristite na telefonu"

    ReplyDelete
  39. Neki provajderi brane takav vid deljenja mreze koliko ja shvatam. Znam sigurno da Vip Sr ne brani jer moja drugarica koristi deljenje na laptopu preko moba.

    ReplyDelete
  40. Vladan Vukajlovic26 March, 2015

    prosto neverovatno kod mene na L1020 najnormalnije radi IE bez i jednog problema,a na kompu isto sa W8.1 nije bas za pohvalu.

    ReplyDelete
  41. Jos nista ne nalazim konkretno ali neko je na nekom forumu napisao da je ugasio windows firewall pa probaj i ti da ugasis firewall od antivirus programa pa idi na net tako da vidis samo da li prihvata pa posle opet ukljuci. Mozda je glupo ali probaj, meni je jednom tako zezalo na kompu za neku aplikaciju pa sam iskljucila i proradilo a posle vratila zastitu i radilo opet bez problema i sa zastitom.

    ReplyDelete
  42. Isti slučaj, na L920 sam zadovoljan sa IE a na Win8.1 nisam baš zadovoljan sa IE.. često se blesira i nikako to ne mogu ignorirat.

    ReplyDelete
  43. Meni je vala IE najnestabilniji od svih ostalih, dobro je, neka ima alternativa, najčudije je što je on integrisan u sistem a najlošiji je, dali vuče 'repove' od prijašnjih verzija ili je do mog telefona, nemam pojma.

    ReplyDelete
  44. Sad sam zauzet ali sam na brzinu iskljucio net windows firewall ucini m se kao da radi ispravno,na W XP uvijek sam drzao iskljuceno,kasnije cu provjeriti dali sam u pravu,u svakom slucaju hvala ti :)

    ReplyDelete
  45. Nema na cemu iako nije neka pomoc za sada jer na netu ima samo za androide a za wp slabo pa cu posle spremanja vecere opet da potrazim sta jos mogu da nadjem a mozda se nadje jos neko ko zna nesto u vezi ovoga.

    ReplyDelete
  46. Na kompu samo Google Chrome, ostali sporo ucitavaju i problemi sa flash playerom. Chrome je meni najbolji na WinXp za koji imam original disk i njega i koristim jos mesec dva pa cu da nadogradim na novije (sta bude moglo) u servisu kad budem laptop nosila na ciscenje. Na telefonu radi bolje od svih ostalih jer uspem da prolistam stranicu ako ne iskacu reklame i ponude da lajkujem stranicu na fb i ostalim drustvenim mrezama. Ako nesto iskoci zacrni se ekran i pise tekst NASTAVLJAM DALJE i izbaci me iz pretrazivaca. Ako ne iskace nista kad otvorim sledeci link izbaci me. Jedan decko iz Vipa mi je pogledao telefon i kaze da nije softver u pitanju. Kaze mozda stigne uskoro neko azuriranje pa se popravi situacija. Meni je do Denim-a IE radio mnogo bolje, nije me tako cesto izbacivalo iz browsera.

    ReplyDelete
  47. Bokifireman26 March, 2015

    Evo i ja imam problem nemogu nikako da podesim audio na 10041,na 9926 rjesio sa realtekom ali ovde ne mogu,kako da vratim na 9926

    ReplyDelete
  48. Šta je sa sajtom wpnovosti, nema pristupa danas....any info....

    ReplyDelete

Ostavite komentar