6.3.15

Microsoft Lumia 535 dobila nadogradnju koja bi trebala riješiti probleme sa zaslonom

Lumia_535_Press_thumbVjerojatno već znate za problem s preciznosti zaslona koji je prisutan na Lumia 535 uređajima s 3.0.0.0 oznakom hardverske verzije, ako još niste upoznati u ovom članku možete pročitati više o tom problemu.

 

Nadogradnja za Lumia 535 uređaj je već ranije bila dostupna preko Lumia Software Recovery Tool programa ali problem je i dalje ostao prisutan. Kako javljaju mnogi korisnici, Microsoft je ponovo pustio nadogradnju koja bi trebala dodatno poboljšati preciznost zaslona i tako otkloniti poteškoće prilikom korištenja uređaja. Nova nadogradnja sustava nosi oznaku 14234 (8.10.14234.375), a oznaka firmvera je 15053 (02060.00000.15053.2400x). Potrebno je napomenuti da se nadogradnja odnosi samo na Lumia 535 uređaje i donosi poboljšani firmver, tako da korisnici drugih uređaja ne trebaju brinuti za nadogradnju.

 

Dostupnost nadogradnje za svoj uređaj provjerite prateći ove korake: Postavke (Settings) > Ažuriranje telefona (Phone Update) > Provjeri ažuriranja (check for updates). Nažalost ne možemo provjeriti uspješnost ove nadogradnje, ako imate Lumia 535 uređaj možete nam u komentarima javiti ima li kakvih poboljšanja.

 

izvor: WindowsCentral

14 komentara :

  1. Imam jedno pitanje za one koji se zaista razumeju...da li ovaj problem može da se reši zamenom tacha u servisu? Dosadilo mi je da stalno jurim ažuriranja koja nisu od neke koristi,ne rešavaju problem,kao ni ovo sad...

    ReplyDelete
  2. Milan Đurić06 March, 2015

    Ja sam kupio mat foliju i sa njom je taj problem rešen zauvek. Platio sam je 179dinara. Tako da ne mogu reći da li je problem rešen updateom ali mi se čini da tastatura lepše i brže radi kad kucam na njoj. Čak i fluidniji rad primećujem. :)

    ReplyDelete
  3. Pokusajte, jer to je po nama kvar i treba se servisirati, ako postoji novija vrsta zaslona u servisu koja nema taj bug oni ce je zamjeniti za nju.

    ReplyDelete
  4. Da, mnogi to kazu. Ali ne znam koliko je to od pomoci jer te folije samo "smanje" osjetljivost na dodir ali ipak zum s dva prsta ne radi kako treba. Mislim radi on ali kako se blize dva prsta jedan drugom zaslon ih prepozna kao samo jedan prst. i zbog toga se i prekine zum. Sto se tice onog ghost dodira i da sam tipka po telefonu isto je razlog preosjetljivost Lumia zaslona. Ja sam to primjetio na Lumia 920, 625 i 1520, svi imaju LCD i svaki od njih mogu "u zraku" da kontroliram bez da spustim prst na zaslon, ali samo ponekad, ne uvijek :) i to nije namjenjeno kao bug nego kao gimik da se moze noktom tipkati i zaslon prepozna dodir, ali tu nastaje greska ako prasina padne na lumia 535 ili vlaga u obliku kapljice vode ili mrlja, on reaguje kao da je dodir u pitanju :D e to je vec bug koji rijesava ovaj update. Ipak ostaju neki korisnici koji kazu da nije ok ni nakon ovoga.

    ReplyDelete
  5. Svakako pokušajte tražiti riješenje problema na servisu jer je riječ o hardverskom problemu samo MS pokušava to riješiti softverom prije nego se odluče na skuplje poteze poput povlačenja uređaja, zamjena touch panela itd..

    ReplyDelete
  6. Milan Đurić06 March, 2015

    Interesantno. Nisam znao da mogu i noktom, nije mi palo na pamet to da probam jer mi je prošli telefon mogao samo jabučicom reagovati. :D taj problem ja viđam samo u onoj aplikaciji za hardware test, dok kad zumiram slike ili na mapama, ne nailazim na taj problem niti me je ikada ranije touch zezao zbog toga. Jedini problem je vlažnost prstiju pa je sam kucao. Doduše i da nije bilo toga, uzeo bih mat foliju. Dodatna zaštita od grebanja za manje od 200 dinara je više nego isplativa. :)

    ReplyDelete
  7. da, to sam i ja primjetio da mi se nekad dogodi na lumiji 520 da mi prst u zraku, a ekran se pomiče, još ja gledam ono wtf? :D

    ReplyDelete
  8. Edi Kovačić06 March, 2015

    Problem nije u ekranu vec u nekom djelu hardvera. Moja cura je poslala na zamjenu ekrana ali problem nije rijesen.

    ReplyDelete
  9. Edi Kovačić06 March, 2015

    Malicice bolji odziv. I vise se ne gubi i lovi prst po ekranu. Ipak, problem je i dalje tu i nije to rijeseno uopce.

    ReplyDelete
  10. Evo i ja upravo zavrsio update.. Bas sam mislio snimit before i after, al posto je after isti kao i before, onda nisam :)
    Mislim da se uopce stvar nije popravila, ni malo.

    ReplyDelete
  11. Luka Kopričanec07 March, 2015

    Zna li netkk zasto ja nisam dobio update? Inace sam iz hr i na tmobile mrezi. Hardware je naravno 3.0.0.0

    ReplyDelete
  12. Edi Kovačić07 March, 2015

    Probaj sa ukljucenim wi-fijem. Ja sam nadogradnju dobio iako sam na vip mrezi. I single sim je.

    ReplyDelete
  13. Luka Kopričanec07 March, 2015

    Sa wifi-em i gledam. Na microsoftovoj stranici gdje pise support za taj update, pise da je vip u hr dobio, a tmobile nista

    ReplyDelete
  14. Problem rijesen u servisu Mobis u Zagrebu, zamjenjen displej.

    ReplyDelete

Ostavite komentar