27.3.15

Telescope zamjenska aplikacija za Twitterovu app Periscope

Telescope setup

Twitter je prije par dana objavio novu app za iOS koja se zove Periscope, ta app još nije dostupna za Android, a za Windows Phone ne znamo ni da li je u izradi. Međutim skupina razvijača je odlučila da naprave zamjensku app za servis koji je tek nastao, i uspjeli su u rekordnom vremenu. Periscope servis je u sušitini „veliki brat“ na dobrovoljnoj bazi, korisnici Periscope servia rade live broadcast (prijenos uživo) sa kamere telefona u cijeli svijet tj. na sve ostale korisnike koji žele da prate taj događaj koji on prijenosi. Ideja iza servisa je u trenutnom vremenu u kakvom živimo izgleda dobro prihvaćena jer postoje već sada mnogi prijenosi uživo iz cijelog svijeta. Neki korisnici možda isprobavaju servis trenutno dok neki već stvaraju „kult“ oko vlastite osobe s istim.

 

periscope-for-telescope-screens

 

Telescope je tu da zamjeni Periscope jer na WP ne postoji još plan za izradu aplikacije, ili mi ne znamo za taj plan. Telescope ima dobre funkcije međutim nedostaje i osnovna funkcija, a to je da vi uradite uživo prijenos. Pored toga nedostaje da se komentira na prijenos, nedostaje i traženje korisnika, gledanje profila korisnika i srca koja se šalju od korisnika koji vole taj prijenos korisniku koji radi prijenos.

 

Postoji naravno i pitanje legaliteta ovdje, da li je legalno snimati kroz vlastiti život, samim tim i na javnim mjestima, tako i druge osobe, ljude koje ne poznajemo i da radimo uživo prijenos u svijet?! Sigurno da će biti protivnika ovog pokreta, ali vjerujemo da što više protivnika bude to više se sam servis postajati popularniji.

 

Razvijači kažu da će i ostale funkcije ugraditi vremenom ali da je bilo bitno da se izda app što prije i da WP ne kasni za ostalim sistemima, pa makar to bila zamjenska aplikacija. Dali vas zanima prijenos uživo, bilo da vi radite taj prijenos ili da gledate?!

 

Preuzmite Telescope aplikaciju ovdje.

 

qr-telescope-for-periscope

4 komentara :

  1. Ne. i, ne. :)

    ReplyDelete
  2. Ako se poveže sa Facebook-om već vidim kako će naše domaće "zvijezde" i zvjezdice streamat svoju svakodnevnicu za fanove..

    Iako nisam baš veliki fan ovakvih stvari (sramim se objektiva), sigurno ima i neku korisnu primjenu :)

    ReplyDelete
  3. Meni je koncept iza ovoga veoma zanimljiv, korisnici dobrovoljno dopustaju pogled u svakodnevni zivot, i mislim da ce dopustati sve vise i vise vremenom.

    ReplyDelete
  4. Pa sigurno da hoće, tako tehnologija "zapovijeda".. Još bi to brže išlo, ali kako je povezano sa twitterom mislim da to koči razvoj situacije..

    Ali i na twitteru je uzelo dosta maha, Merkaat je u samo mjesec dana skupio 100 000 aktivnih korisnika koji su streamali svaki dan. Zatim je twitter objavio Periscope koji je Merkaat stavio u sjenu iako rade istu stvar.

    ReplyDelete

Ostavite komentar