20.3.15

OneDrive, Prognoza, Lumia Camera Classic i VLC imaju nadogradnje

Store logo

Danas imamo nekoliko nadogradnji aplikacija koje donose nove funkcije ili ispravljaju greške. OneDrive je jedna od njih i donosi poboljšani način dijeljenja podataka preko OneDrive aplikacije za poslovne korisnike. Pored toga ova nadogradnja nema nikakvih drugih novosti. OneDrive se pokazala kao dobra aplikacija i sam servis postaje sve bolji vremenom, tako je zadnja nadogradnja OneDrive aplikacije donijela PIN zaštitu na aplikaciju kao i albume fotografija.

 

PIN na žalost ne osigurava da se do podataka može ipak doći kroz galeriju fotografija > OneDrive. To se i ne može ugraditi bez nadogradnje samog sistema jer je foto galerija dio istog. U Windows 10 je foto galerija odvojena aplikacija koju Microsoft može po želji kroji bez nadogradnji samoga sistema.

 

Preuzmite OneDrive aplikaciju ovdje i iskoristite prostoj koji imaju na svom Microsoft računu za vaše fotografije, muziku i dokumente.

 

QR_OneDrive

 

Prognoza

 

Lumia 930 Mockup - Prognoza Sarajevo

 

Prognoza ima danas manju nadogradnju koja donosi samo jedan važan bug fix, a to je da u slučaju izvor nema podataka za naredne dane aplikacija neće više zakočiti nego će prikazati onoliko dana u dnevnoj prognozi koliko i izvor pruži. Pored toga na stranici sa informacijama ima pod „kotankt“ linkovi do mog Twitter računa gdje me možete pratite i link do oficijelne Facebook stranica Prognoze koju možete i ovdje naći.

 

Preuzmite Prognoza aplikaciju/nadogradnju ovdje.

 

QR_Prognoza

 

Lumia Camera Classic

 

Nokia Camera 2

 

Nekoliko korisnika nam je javilo za nadogradnju Lumia Camera aplikacije, a da je npr nije bilo na Lumia 1520 sa Lumia Denim. Stvorila se zbunjenost o kojoj se aplikaciji radi, dok nismo otkrili d aje to zapravo Lumia Camera Classic koja je dostupna za korisnike koji nemaju Lumia Denim nadogradnju i koji imaju Lumia 830, 930 ili 1520 tj novije generacije PureView uređaje. Lumia 830, 930 i 1520 imaju također i varijantu za Lumia Denim koja je verzija 5.* i koju možete pronaći ovdje (ona nema nadogradnju ovaj put). Pored toga postoji i Lumia Camera za sve ostale uređaje koji ne podržavaju nove funkcije Lumia Camera 5.* i nju možete pronaći ovdje.

 

Veoma je konfuzno stanje trenutno jer imamo tri različita naziva aplikacija, a koje se u opisu aplikacija na trgovini ne razlikuju mnogo. Naravno za sve korisnike to nije zbunjenost nikakva jer svako od vas u trgovini vidi samo onu varijantu koju može i preuzeti ali zbunjenost nastaje javljanjem da Lumia Camera ima nadogradnju, a korisnici se pitaju zašto oni nemaju. Ovo je odgovor na vaša pitanja.

 

Preuzmite ovdje nadogradnju Lumia Camera Classic.

 

QR_Lumia_Camera_Classic

 

VLC

 

VLC Setup (2)

 

VLC aplikacija danas također ima nadogradnju koja donosi nekoliko ispravki grešaka i hardversko dekodiranje videozapisa. Ne znamo kako će se odraziti to na samo puštanje videozapisa ali na Lumia 1520 trenutno ni jedan video koji je snimljen kamerom telefona se ne može pustiti da normalno radi. Nadamo se iskreno da će to razvijač ispraviti jer Xbox Video za koju mnogi kažu da je očajna radi za razliku od VLC fantastično!

 

Preuzmite novu nadogradnju VLC aplikacije ovdje.

 

VLC QR setup wpnovosti

5 komentara :

  1. Popravili VLC. 😊

    ReplyDelete
  2. Koliko se oko toga muce i vrijeme je bilo

    ReplyDelete
  3. Samir Omerović20 March, 2015

    http://www.benchmark.rs/vesti/microsoft_novi_windows_10_od_sada_svakog_meseca_spartan_u_sledecoj_verziji-56000

    ReplyDelete
  4. MAESTRO APLIKACIJA ZA E POSTU SAMO DANAS BESPLATNO,trazite u trgovini 😊

    ReplyDelete
  5. Znam da nije mesto ali treba mi pomoc... vrlo rado bih zamenio postojecu MICROSOFT CAMERA aplikaciju sa nekom naprednijom... znaci bitno je da radi stabilno i da moze da se namesti da ona bude default... Pokusavao sam preko store-a ali ono sto nude nema veze sa vezom. Inace koristim SAMSUNG ATIV S... Hvala puno

    ReplyDelete

Ostavite komentar