12.3.15

Aplikacija Mreža+ ima nadogradnju

netz  manja

Sistemska aplikacija koja je dostupna samo za Nokia/Microsoft Lumia uređaje danas ima nadogradnju koja donos uređivanje postavki za razgovore na 4G mreži. Osim toga u ovoj aplikaciji koja će se nalaziti u postavkama telefona kao i ostale sistemske aplikacije imate mogućnost preusmjeravanja poziva i tzv „kucanje“ tokom poziva. U samoj aplikaciji (u zavisnosti od vašeg mrežnog operatera i da li je on dozvolio te funkcije) imat će te ove funkcije ili ne.

 

Network-Windows-Phone-app-620x517

 

Za preusmjeravanje poziva veoma interesantno je kako su riješili, za svaki scenariji pojedinačno se može odabrati preusmjeravanje kao npr „sve pozive“ i onda birate kontakt ili unesete broj koji želite, zatim preusmjeravanje kada se podignete slušalicu i isto tako odabir za kojeg kontakta ili koji broj. Pored toga ima i preusmjeravanje kada telefonirate i kada niste dostupni.

 

Opet ponavljamo da ove ili druge funkcije možda nisu dostupne na svakom uređaju jer mrežni operateri imaju pravo da uklone određene funkcije.

 

U aplikaciji Mreža+ također se nalazi brojčanik poziva koji se ne može izbrisati sa telefona, čak ni fleširanjem samog uređaja. Novost u ovoj nadogradnji je također da se može aplikacija zalijepiti na Start zaslon ako vam često treba pristup njenim funkcijama to je dobar dodatak.

 

Preuzmite ovu aplikaciju ili nadogradnju ovdje.

 

mreza  qr kod setup

9 komentara :

  1. Milan Đurić12 March, 2015

    Čovek bi pomislio da je ovo tek tako neki bedni deo u podešavanjima ali je ovo zapravo vrhunska stvar i ni jedan drugi operativni sistem za mobilne telefone ovo ne podržava, odnosno, kod njih ne postoji. :)
    Dino, ja sam juče imao neki update na L535 neka 21 stavka i sve ali ne znam šta je novo niti uspevam naći, znaš li možda ti? :)

    ReplyDelete
  2. Zijad djulovic12 March, 2015

    I moze se zakaciti za pocetni zaslon ,tako da je uvijek pri ruci....

    ReplyDelete
  3. Kod mene na lumia 1520 nema brojčanika poziva? Zna li neko zašto?Aplikacija je automatski ažurirana.

    ReplyDelete
  4. Mozda je blokira operater? Oni imaju isto pravo u ovim funkcijama aplikacije. svaki ROM se drugacije ponasa prema ovoj aplikaciji. moj ROM je npr Vodafone i na njemu ima, dok drugi znam da nemaju. Tako pise i u opisu aplikacije da zavisi od vise faktora.

    ReplyDelete
  5. Mozda su to sve nadogradnje koje nisu obavljene u zadnje vrijeme...

    ReplyDelete
  6. Nije do operatera, na lumia 630 dual sim ima, na lumia 920 ima, BH telekom i halo su ta dva telefona, moj je rom finland, moguće je da je do toga, zaista mi je zao, ovo je dobra funkcija...

    ReplyDelete
  7. Milan Đurić12 March, 2015

    Moguće. Jer je prosla nadogradnja za touch imala isto toliko "koraka". :) A sada kad sam proverio, ja nisam dobio za mreža+ update jos uvek, nema ni u istoriju preuzimanja. Gde bih to mogao proveriti? :)

    ReplyDelete
  8. sistemske aplikacije se ne vide nakon azuriranja na spisku aplikacija. mozete jedino otvoriti aplikaciju s linka iz clanka i vidjeti datum kada je azurirana zadnji put.

    ReplyDelete
  9. Moja HK-000 nema ukupno trajanje poziva... Imala je na wp8...

    ReplyDelete

Ostavite komentar