20.3.15

OneDrive može držati vaše MP3 fajlove koje možete puštati na bilo kojem Windows uređaju

Xbox Music - OneDrive

Microsoft je neko vrijeme već pripremao mogućnost da OneDrive drži vaše mp3 fajlove koje možete puštati da vašeg Windows 8 računara, WP8.1 telefona, Windows tableta ili preko web stranice. Da bi omogućili ovu funkciju morate otvoriti ovu stranicu Xbox.com/onedrive tu imate upute kako nastaviti. U suštini će vas odvesti do vašeg OneDrive računa gdje od sada ima nova mapa zvana „Music“ (na jeziku koji je i vaš Email nalog). U tu mapu možete sada staviti MP3, M4A (AAC) i WMA fajlove koje će nakon postavljanja Xbox Music aplikacije širom Windows sustava prepoznati.

 

Servis je dostupan tek u ovim državama – US, Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Irska, Italija, Meksiko, Nizozemska, Novi Zeland, Norveška, Portugal, Španija, Švedska, Švicarska i V.Britanija. ako imate Microsoft nalog na vašem Windows Phone ili Windows računaru namješten na bilo koju od ovih država vi će te biti u stanju da koristite ovu novu funkciju.

 

Live striming ide veoma dobro i čak se mogu pojedinačno pjesme ili albumi preuzimati za offline slušanje na telefonu. Sve u svemu Microsoft je napravio dobru stvar. Važno za napomenuti jeste da Xbox Music na Androidu i iOS ovu funkciju još nema.

 

Veoma dobra stvar ako nas pitate jer ovako uradite jednom upload i imate svu vašu muziku bilo gdje da ste. Postoji ograničenje jedno, a to je da možete imati samo 50.000, što mislimo i da nije neko ograničenje jer rijetko ko ima toliko muzike.

 

OneDrive - Xbox Music streaming wp novosti

 

Iznad na fotografijama vidite kako doći do pjesama koji su na vašem OneDrive, jednostavno u bilo kojoj kategoriji, da li albumi, izvođači, pjesme ili žanr pritisnete na vrhu onaj link koji će vam otvoriti izbornik za svu muziku na telefonu, samo online muziku ili svu muziku online + na telefonu (ili drugom uređaju koju trenutno koristite). Također je važno napomenuti da u Xbox Music aplikaciji u postavkama morate ukljuciti opciju za “striming”.

 

Savjet: preuzmite OneDrive Desktop aplikaciju za lakšu sinkronizaciju između vašeg računara i OneDrive računa. Jedino OneDrive desktop aplikacija podržava i šrebacivanje cijelokupnih mapa sa muzikom dok to u web pregledniku nije moguće.

5 komentara :

  1. Je l se dobija neki gigabajt prostora za ovu svrhu?

    ReplyDelete
  2. ne jer se uz kupovinu ili registraciju na WP dobije oko 25-30GB plus ako se podijele fotografije s telefona jos nekih 7GB i nedavno su bile one akcije dijeljenja pa sada nema nista. Ali uz nove telefone daju 30GB OneDrive memorije sto je dosta za muziku

    ReplyDelete
  3. Imam 40gb. Slobodno oko 25gb.

    ReplyDelete
  4. Ja imam 230gb a slobodno oko 225 😄 Dobra stvar je ovo, samo dali je potreban internet da bi se slusala muzika ili kako?

    ReplyDelete
  5. Moze sa i bez neta. Stavis muziku u folder "muzika" na OneDrive i ta muzika se pojavi na telefonu u Xbox muzika. Tu mozes da slusas koristeci net ili da skines pesmu za offline.

    ReplyDelete

Ostavite komentar