2.3.15

Windows Phone 8.1 GDR 2 već je na Lumia 640?!

WP8 update manji

Danas su predstavljena dva nova modela Microsoft Lumia serije uređaja koji su veoma pozitivno prihvaćeni od medija, a i korisnika jer poklapaju baš ono što korisnici žele bez većih kompromisa kao što smo to vidjeli u prošlosti. Danas dobijamo nove informacije od Windows Central koji su testirali Lumia 640 uređaj i na kojem se izgleda nalazi novija verzija operativnog sistema WP8.1. Dugo su kružile glasine hoće li biti uopšte WP8.1 GDR2 update jer se smatralo nepotrebnim postojanjem Windows Insider programa koji omogućava korištenje windows 10 u ranoj fazi razvoja na vašem Windows Phone.

 

 

lumia_640_settings_gdr2

 

Pogledajte fotografiju iznad i vidimo novi zaslon postavki telefona koji je grupiran po kategorijama što čini traženje jednostavnijim, i uz to postavke imaju tipku za traženje što je veoma slično pristupu na Windows 10. Da li još promjena ima u WP8.1 GDR 2, sigurno, kada ćemo ih vidjeti, vjerovatno uskoro kako počnu opširnije recenzije o Lumia 640 i Lumia 640XL uređajima. Dostupnost WP8.1 GDR2 još nije poznata ali je poznato da će Windows 10 biti gotov do ljeta ove godine i sa mogućim puštanjem za trenutne WP8.1 uređaje vrlo je moguće da ćemo GDR2 vidjeti u aprilu na BUILD konferenciji koja će se održati 29. aprila ove godine.

 

izvor: Windows Central

14 komentara :

  1. I očekivano je bilo da puste novi model, sa novijim softwerom.Čekali su samo MWC u Barseloni, pa da ga objave...

    ReplyDelete
  2. Kad stiže na naše prostore??

    ReplyDelete
  3. Cim budu pustili ova dva nova modela u prodaju verovatno ce i polako poceti da pustaju nadogradnju, bar ja tako mislim!

    ReplyDelete
  4. I ja tako mislim. Mozda sedmicu dvije poslije ali tu je to :) plus imamo Preview for developers koja ce nam ovo donijeti mozda jos i krajem ovog mjeseca. Sve cemo vidjeti :)

    ReplyDelete
  5. Hoce li biti win10 i za nokiu lumiu 530 dual sim

    ReplyDelete
  6. Svi Windos phone 8.1 uređaji dobijaju Windows 10.Ali zbog limitiranog hardwera kod slabijih modela, neće svi modeli imati kompletno sve Windows 10 funkcije.Bitno je istaći da će svi WP 8.1 telefoni imati one osnovne i najvažnije stvari za rad sa novim Operativnim Sistemom.Što u prevodu znači rad bez zastoja, seckanja, bagovanja i sl.Fluidan i stabilan rad je osnovna razlika između Linuxoidnog androida i Windows ili nekog IOS iPhone smartphone-a.
    To su posebano uređeni ekosistemi sa utvrđenim standardima i strogim pravilima, a koja se ne mogu proizvoljno menjati tj. modovati.

    ReplyDelete
  7. molim vas pomoc ne radi mi trgovina na windows 10 piše da se moram prijaviti na moja obitelj nešto

    ReplyDelete
  8. Sta mislite da li ce prvi mob sa w10 ustvari biti nasljednik L1020

    ReplyDelete
  9. Idi u djeciji cutak i upisi da imas vise od sad zaboravih koliko godina ,u svakom slucaju ostavi da si punoljetan

    ReplyDelete
  10. Vladan Vukajlovic02 March, 2015

    Ja ipak mislim da nece ,predpostavljam da ce L1030 biti jedan od dva high modela koji ce izaci na jesen,a do tada ce vec 10 da se,provuce do nekon midle range telefona.

    ReplyDelete
  11. Dali ce i sta li ce biti od 1330 ipak smo vidjeli sliku i karakteristike

    ReplyDelete
  12. Ja se nadam da ce 1030 biti ako ne prvi onda medju prvim mob koji ce posjedovati w10

    ReplyDelete
  13. Vladan Vukajlovic02 March, 2015

    mislis od 1030 ili od 1330

    ReplyDelete
  14. 1335 / RM-1065 u proslim temama je pisaono o tome

    ReplyDelete

Ostavite komentar