9.3.15

Kratka usporedba optičke stabilizacije Nokia Lumia 930 protiv Samsung Galaxy S6

Lumia 930 - S6 wpnovosti

Danas vam donosimo jedan kratki videozapis o usporedbi optičke stabilizacije koju je objavio portal phoneArena.com, a koji je sniman na ovogodišnjem MWC sajmu u Barseloni i to na štandu Samsung-a gdje oni reklamiraju svoj novi flagship Samsung Galaxy S6. SAmsung Galaxy S6 jeste dobar telefon, nema govora niti ovaj članak služi da se blati taj uređaj, niti on niti S6 Edge koji su predstavljeni.

 

U videozapisu vidimo nešto „stariju“ Nokia Lumia 930 u usporedbi, stariju spominjemo jer se u svijetu pametnih telefona na žalost telefon kao Lumia 1520 ili 930 nakon nekoliko mjeseci ili godinu dana smatra zastarjelim, kao što vidimo sa Galaxy S6 da je S5 za kompaniju Samsung već „stari“ model.

 

Pogledajmo videozapis ispod prije nego išta napišemo dalje o njemu.

 

 

Kako vidimo na videozapisu stabilizacija koja je ugrađena u Nokia Lumia 930 stabilizira bolje nego najnoviji telefon Samsung Galaxy S6, usprkos tome što se Samsung na svom štandu reklamira baš optičku stabilizaciju i što su postavili testni uređaj protiv kojeg su vjerovatno stariji modeli kao S5 ili neki bez optičke stabilizacije lošiji ali kada dođe na scenu Nokia Lumia 930 sa Zeiss optikom i optičkom stabilizacijom tu još uvijek nema novosti, ta optika i stabilizacija je trenutno najbolje što ima industrija pametnih telefona i softverski se ne može ispraviti mnogo ako je hardver za stabilizaciju lošiji.

 

Kada smo već kod softvera, na kraju videozapisa vidimo nešto što je neobično za vidjeti Windows Phone korisnicima, a to je da se kamera sruši bez da korisnik išta radi. Ili je to „kontrolirano zatvaranje“ prouzrokovano nekom gestikom na 1 metar daljinu ili je softver na Samsung Galaxy S6 takav da se kamera jednostavno sruši. Ovo nije prvi put da se korisnici Android-a žale na rušenje kamere, Sony Xperia Z2 i Z3 često imaju sličan simptom.

 

Šta vi mislite da li je Nokia Lumia 930 ili 1520 odličan telefon ili ipak mislite da je vrijeme za novi flagship na Windows Phone-u nakon što vidite ovakvu uporedu?!

16 komentara :

  1. Antonio Klapčić09 March, 2015

    Kao ponosan korisnik L1520 i svježe obavljenim Denim updateom i potpuno funkcionalnom Lumia Camera aplikacijom slike ispadaju božanstveno!

    (apac 222 HK,RM-937 ;) )

    ReplyDelete
  2. L930 i L1520 su perfektni,koristio sam oba, ali je sada već vreme da se pojavi još neki nov flagship jer konkurencija napreduje.

    ReplyDelete
  3. I te kako, plus 4K video zapis kao da je profesionalni snimak u pitanju. I ako ukljucis jos surround sound, odlican uredaj i za 2015. godinu.

    ReplyDelete
  4. Antonio Klapčić09 March, 2015

    Naravno,stvarno odusevljavajuce :) Sretan! :D

    ReplyDelete
  5. Iskreno kada sam mjenjao Samsung Galaxy S3 za Nokiu Lumiu 920.Kada sam video da su app lose,ostao sam radi kamere,dizajna i naravno WP jer nije stekao.I sve kasnije app od Nokia Camera i td sam se odusevljavao opcijama i mogucnostima,posebno kakve su te slike ispadale.I posle toga Lumia 1020 i sada 1520 mogu samo reci nisam pogresio ni malo.Nakon svega dobijemo update za kameru na 4K rezoluciju, sto nijedan do sada proizvodjac nije ponudio osim LG za model Flex.I kamera je bolja nego ikada, brzo se pokrece, najsmesnije u ovom klipu sto su oni napravili da bi pobedili iPhone,a pritom su izgubili od telefona starog godinu dana.Lumie imaju sada najbolju kameru i to je sigurno,a od android sveta ima Sony,ali opet to nije savrsenstvo kao u Nokie.Fakticki izgubili su u svojoj igri,a Samsung ima najbolje ekran i drag ni je u neku ruku,ali Samsung ima veliki problem to je hoce da sve prave sami mjesto da priznaju da nesto ne mogu.Mislim smesno sto su mislili da oni mogu napraviti boju stabilizaciju slike nego Carl Zeiss koju su najbolji na svetu,mnogi dvogledi,microskopi,i druge slicne naprave koriste njihovu optiku i tu su najbolji na svetu i mora im se priznati.

    ReplyDelete
  6. Nokia 3310 je bolja od bilo kojeg samsunga, a gdje nece lumia 920 ili 1520 :D

    ReplyDelete
  7. velika je stvar što Carl Zeiss intenzivno surađuje s MS/Nokia.. znači ne daju samo optiku/hardver već su uključeni i u onaj softverski dio koji je jednako potreban za odlične fotografije

    ReplyDelete
  8. 925 meni je vrh i sluzi me extra

    ReplyDelete
  9. Stefan Ivanović09 March, 2015

    Kamera na Galaxy telefonima se posle nekog vremena ugasi ako se ne napravi slika ili video, nije crash nego čuva bateriju pod pretpostavkom da je nehotice upaljena. Ali svejedno, mnogo je bolja kamera na L930.

    ReplyDelete
  10. To nisam znao i opravdava situaciju, a je li na videozapisu kamera na S6 snimala ili je samo preview bila kao upaljena ali ne u modusu snimanja?!

    ReplyDelete
  11. Nebi ja to rekao 😄 Inace se desava i kad slikas i snimas jednostavno se ugasi,ili dok si u podesavanjima cackas.I to ne samo na s6 vec pretezno na svim androidima.

    ReplyDelete
  12. Ja mislim da je tako koliko se sjecam,nedavno sam se igrao sa jednim galaxy ,eno ga ispod stepenica

    ReplyDelete
  13. Jel ima kakvih novosti vezano za w10?

    ReplyDelete
  14. Dorian Četa10 March, 2015

    Ne znam kako,mozda sam nesto propustio,ali nakon denim updejta na lumia cameri videozapis mi je maks 2k/30fps.iam 930lumiju,neki savjet kako da dovedem do 4k?

    ReplyDelete
  15. 2K ti je 1440p, a 4K ti je 2160p.Odes u Lumia cameru pa podesavanja pa onda u video i tu podesi na 2160p.I stavi da ti snima Dolby audio kvalitet.

    ReplyDelete
  16. Dorian Četa10 March, 2015

    A jebemu miša,ja sam mislio da je 2160p 2k.sve 5,iam 4k:)

    ReplyDelete

Ostavite komentar