5.3.15

Današnje nadogradnje aplikacija

Store picture manji

Jučer i danas su mnoge aplikacije dobile nadogradnju pa ih želimo sve objediniti u ovom članku jer neke od njih ne donose ništa novo što bi korisnici primjetili. Nadogradnje aplikacija na Windows Phone kao i na drugim operativnim sistemima služe da bi se ispravile greške ili dodale nove funkcije. Nekada za korisnike nije jasno zašto aplikacija ima nadogradnju, a na izgled je ostala ista, kod tavkih nadogradnji se radi o ispravljanju grešaka koje su razvijači uvidjeli ili o dodavanju novih funkcija u pozadini koje trebaju tek da dođu u narednim nadogradnjama.

 

Tako u WP Novosti aplikaciji vi imate već dijelove za komentare ugrađene ali tek sa slijedećim nadogradnjama ćemo ih potpuno aktivirati. Da se vratimo na članak...

 

Candy Crush Saga

 

candy crush

 

Candy Crush Saga je veoma popularna igra koja je tek nedavno došla na Windows Phone, razvijači su uvidjeli da postoji mnogo korisnika Windows Phone uređaja koji bi i igrali ovu igru. Današnja nadogradnja donosi ovoj igri 15 novih stepena i ukupno sada posjeduje 845 stepena u igri.

 

Preuzmite Candy Crush Saga ovdje.

 

Candy Crush Saga QR kod

 

Lumia Creative Studio

 

Nokia-Creative-Studio_Nokia-Lumia-930_featured

 

Lumia Creative Studio je aplikacija koju su Nokia i Microsoft radnici napravili u kooperaciji zajedno i sada je Microsoft razvija dalje. Aplikacija je veoma moćna i može se porediti u nekim zadacima i sa računarskim programima za obradu fotografija, naravno ne i sa Photoshop i sl. ali za svakodnevne potrebe uljepšavanja fotografija može itekako poslužiti. Ova nadogradnja donosi:

  • Ispravljanje crvenih očiju
  • Vračanje nazad filtera „Opal“ i „Seashell“ koji su bili dostupni u Lumia Creative studio 5.5
  • Tap na obrađenu fotografiju da vidite orginal uporedo
  • Ispravke grešaka za „Color Pop“ funkciju

 

Preuzmite Lumia Creative Studio ovdje.

 

qr_nokia_creative_studio

 

MSN aplikacije

 

Bing set aplikacija

 

Niz MSN aplikacija danas ima nadogradnje ali ne i nove funkcije. Ove nadogradnje „ispravljaju“ poznate greške. Preuzmite nadogradnje ispod klikom na ime aplikacije.

 

MSN Sport

 

MSN Vrijeme

 

MSN Putovanje

 

Ostale MSN aplikacije nisu imale nadogradnje.

 

Xbox Music

 

Music App Setup

 

Xbox Music kako svi znamo služi za reprodukciju muzike na vašem Windows Phone. Xbox razvijači su radili u zadnje vrijeme malo više na Windows 8.1 verziji iste aplikacija te stoga nema mnogo u ovoj nadogradnji i više je karaktera ispravljanja grešaka. Novosti u ovoj nadogradnji su:

  • Ispravljena greška na „trenutno reproducira“ zaslonu gdje se pojavljivao crni zaslon.
  • Druge ispravke grešaka sinkronizacija sa oblakom.

 

Preuzmite Xbox Music aplikaciju/nadogradnju ovdje

 

qr_xbox_music_1

 

Lumia Camera

 

camera5

 

Lumia Camera verzija 5.0 tj. ona za Lumia Denim uređaje koji mogu koristiti prednosti ove aplikacije (Lumia 830, Lumia 930, Icon i Lumia 1520) ima nadogradnju. Današnja nadogradnja dovodi aplikaciju na verziju 5.0.2.48 ali uz nadogradnju nije bilo izvještaja o promjenama pa samo možemo nagađati o čemu se radi. Kao što i Windows Central navodi i ja sam lično primjetio mali bug da fotografije snimljene horizontalno u drugim aplikacijama se prikazuju uspravno, i isto važi i za uspravni (portret) format. Nadajmo se da ova nadogradnja ispravlja tu grešku. Greška ne okretanja fotografije u tačnom formatu ako je podijelite kroz drugu aplikaciju je ispravljena ovom nadogradnjom, potvrđeno. Ko još ima taj bug nakon nadogradnje on mora ugasiti/upaliti telefon da bi ispravilo grešku.

 

Preuzmite Lumia Camera nadogradnju ovdje ako posjedujete jedan od podržanih uređaja i ako imate Lumia Denim nadogradnju instaliranu.

 

qr-lumia-camera5-new

32 komentara :

  1. Znaci da mi koji imamo druge Lumie i Denim ne mozemo da koristimao Lumia Camera 5?

    ReplyDelete
  2. Ja imam 830 ali neodgovarajuci Denim,pa ne mogu koristiti Camera 5... Glupi Hong Kong.... :@

    ReplyDelete
  3. Nije problem :) mi pisem oredovno o takvim temama, pa nas pratite i bit ce te sa informacijama na dobrom nivou :)

    ReplyDelete
  4. Molim vas koja je nokija na prvoj slici?

    ReplyDelete
  5. Sve mi nesto kruzi,bila nadogradnja za Indiju, i jos neke zemlje Azije al HK nikako da potrefi :D. Ja ionako ne dobijam sve sto dobijaju korisnici recimo 930,ali dobijam dovoljno :). Ali otom potom :).

    ReplyDelete
  6. Vladan Gojgic05 March, 2015

    Upravo ide update na lumia 535.

    ReplyDelete
  7. Ja sam dobio 4k videooooo :D

    ReplyDelete
  8. Bas si nasmijan;)

    ReplyDelete
  9. Lumia 925 koju sam imao prosle godine prije 1520.

    ReplyDelete
  10. Oprost sad sam malo dosadan,druga i treca slika,takav telefon jos nisam vidio,nesto novo.

    ReplyDelete
  11. Ja nemogu nijednz aplikaciju preuzeti sto su sravili na ovu stranicu.zna li ko zbog cega je to.

    ReplyDelete
  12. Lumia 930 ili Icon. Samo na slikama ovako izgleda jer su ovo kao press render, a ne prave fotografije uredaja. Sjena ova i svijetlost ih cini drugacijim

    ReplyDelete
  13. Na kojem telefonu? Ne mora znaciti da ce biti i 4k nakon nadogradnje jer to sto pise tu vazi za sve uredaje koji mogu preuzeti Lumia Camera 5, a na description stranici aplikacije pise detaljno koji modeli imaju... Zapravo 4k video snimanje imaju samo 930/icon i 1520.

    ReplyDelete
  14. Nesto razmisljam kakva ce to da bude uzbuna i grmljavina kad se najavi naslijednik 1520,,,sve su Lumije dobre ali ja vidim samo dvije

    ReplyDelete
  15. Slazen se :) mada ako ne bide ogromna razlika od 1520 ja ostajem jos da vidim greske tog novog. Maliprije sam negdje citao neko je slucajno spomenuo 1540... Tako da mozda ce i postojati ili kako mnogi nagadu da ce to biti 940XL i uz to novu 940. Sve cemo vidjeti do kraja godine.

    ReplyDelete
  16. Ako se bude pratila tradicija onda taj novi treba da bude telefon za naredne tri godine,tako sam radosznao sto ce u njega ugraditi,nedavno je pisano o novom procesoru vjerovatno je predvidjen za takav telefon.

    ReplyDelete
  17. Isti problem imao i i davio @wudya sto nece itd. Neki dan mi se tel sam azurirao napravio 2 restarta i sad sve piči l830
    Mtel poz

    ReplyDelete
  18. Janković Aleksandar05 March, 2015

    Da li neko zna kako resiti problem sa slusalicama na Lumia 1520? Konkretan je problem sto
    mi muzika (da li pustena sa youtube-a, xbox music ili bilo koje druge aplikacije) prekida na svake 2,3 sekunde. Ali samo kad koristim slusalice koje sam dobio uz telefon. To mi se nije desavalo do pre 3, 4 dana. A telefon imam vec nekih 6 meseci. Ne kupuju mi se zaista nove
    slusalice, ove mi savrseno odgovaraju pa ako neko ima resenje P.S. Da li neko zna kako je najbolje ukloniti otiske maske koji su ostali na telefonu (konkretno na zadnjem delu telefona)? Prljavo mi je malo, a nece da se ocisti samo obicnim brisanjem.

    Hvala vam unapred!

    ReplyDelete
  19. Na 830. Cak i kad udjem u app, pise mi long press for high q video

    ReplyDelete
  20. Tek sad vidoh sve. Bzvz. Nadam se da ce biti 4k i za 830... :|

    ReplyDelete
  21. Da, pise High Quality ali je rezolucija nesot manja. Ipak je veca rezolucija nego kod ostalih sa obicnom app Lumia Camera. Tako da bolje je i to nego nista :) a iskren da budem ja se ne bi nadao 4K na Lumia 830, ako nije moglo se sada ugraditi, nece moci ni kasnije.

    ReplyDelete
  22. Kritike urodile plodom :D. Evo je nadogradnja :). 830 HK.

    ReplyDelete
  23. Vladan Gojgic06 March, 2015

    Eh da mogu biti, meni je sad dodir jos gori nego sto je bio, nista nisu popravili :(

    ReplyDelete
  24. Vladan Gojgic06 March, 2015

    Verovatno je trebao biti fix za problem sa dodirom, ali nije pomoglo :)

    ReplyDelete
  25. franemiljak08 March, 2015

    Zna neko u cemu je problem za nokia lumia 520? ...dosla je obavijest za ''kriticno'' azuriranje stisnija sam instaliraj i evo vec 3 dana nema nikakvog pomaka vrte se ona dva kolutica,a ne puni se crta ispod toga....hvala :)

    ReplyDelete
  26. To kriticno nema veze stvar je loseg prevoda,izvadi memorijsku karticu pa pokusaj

    ReplyDelete
  27. franemiljak08 March, 2015

    izvadija san i evo napunilo se malo...hvala jos jednom :)

    ReplyDelete
  28. Imam problem s Microsoft Lumia 535, naime danas sam punila telefon i displej više ne radi, naime radi ali ne svetli. Telofon imam desetak dana i ne ne znam šta da radim. Da li neko ima iskustva s ovim. Hvala

    ReplyDelete
  29. Nekoliko puta vec imao takav slucaj,pritisni dugme za smanjivanje tona i dugme gdje ukljucujes telefon obadva drzi pritisnuta sve dok ne zavibrira tad pusti,ako je isti slucaj onda je to dovoljno

    ReplyDelete
  30. Uradila sam to ali se ništa novo nije desilo. upalio se naravno opet bez svetla, jedva nazirem displej na svetlosti pod određenim uglom.

    ReplyDelete
  31. A znaci da se ipak malo vidi u tom slucaju bas nije dobar znak,mada u nekim slucajevim skidana je zastitna folija ili uradjen har reset da bi proradio ali uvijek je pitanje dali je isti slucaj,ako telefon ima garanciju najbolje je na servis

    ReplyDelete

Ostavite komentar