27.3.15

Dokaz za eksplodirajuće pločice na Windows platformi

WP Novosti Lumia 1520

Dugo su glasine kružile o eksplodirajućim pločicama na Windows Phone i Windows platformi, a danas imamo prve dokaze koji su 100% autentični. WindowsBlogItalia urednici su nekako došli do informacija za nove „izglede“ i „kalupe“ za žive pločice na Windows univerzalnim aplikacijama. O ovim univerzalnim aplikacijama smo pisali članak nedavno i koliko su one važne danas vidimo.

 

MixView

 

Nakon što sam vidio fotografiju na tom blogu prvo što sam uradio jeste da provjerim autentičnost, nisam našao referencu na stranicama Microsoft dokumenata o razvijanju aplikacija ali zato u novom Windows 10 Preview SDK se nalaze reference do tih kalupa za pločice koje sam našao i koje vidite ispod na fotografiji.

 

Mix view dokaz

 

Za obične korisnike ta referenca ne znaži mnogo ali ona će razvijačima omogućiti „eksplodirajuće“ pločice za aplikacije i samim tim mogu korisnicima omogućiti funkcije kao “odogvori na poruku”, “izbriši”, “dodaj” i bezbroj drugih primjera šta se dešava inaču u aplikaciji sada možemo i sa Start zaslona tj. pločice apliakcije. U referencama “kalupa” pločica radi se o 8 „sub pločica“ koje će se pojaviti oko aplikacije koja podržava ovaj kalup, ne znamo hoće li razvijači imati mogućnost odabira koliko će se sub pločica pojaviti ili ne.

 

Na fotografiji od WindowsBlogItalia također vidimo informacije o pločicama samim, sub pločice 1 do 4 će podržavati tekst i fotografije na njima, uz to piše „lebdenjem“ prstom preko pločica će se tekst pomijerati. Sub pločice 5-8 podržavaju fotografije sa jednim ili više tekstova (sve do 11 različitih tekstova), svaki od njih ima svoju veličinu i veličinu fonta na pločici.

 

Ostaje samo da vidimo kada će Microsoft prezentirati ovu novu fantastičnu funkciju. Mi vjerujemo da će to biti krajem aprila na BUILD (razvijačkoj) konferenciji na kojoj predstavljaju uvijek novitete za razvijače, a u zadnje vrijeme sve više i za korisnike.

 

Izvor: WindowsBlogItalia

36 komentara :

  1. Ovo bi moglo bit super, jedva čekam! Baš pravi članak za moj prvi komentar ovdje... nadam se da me primate kod sebe :)

    ReplyDelete
  2. Svako dobronamjeran je dobrodosao :)

    ReplyDelete
  3. Ma naravno da ce te primit, ekipa ti je sjajna tu, humora ima napretek. Evo i ja citam iz kafu prije posla.....to bi trebalo bit to, nesto krucijalno za diferenciranje od ostalih.....ovo sam cekao :-)

    ReplyDelete
  4. Antonio Klapčić27 March, 2015

    Dobrodošao u familiju Wp 😄

    ReplyDelete
  5. Hvala :) Mislio sam već brisat Disqus app, ali eto, neću...

    ReplyDelete
  6. To to to treba! Jer sada sam isključio komentare u aplikaciji. Neka ta integracija komentiranja bude što je više moguće Data-friendly, molim te.

    ReplyDelete
  7. Dobrodosao, nadam se da ti se svidja kako je sredjeno ovde :)

    ReplyDelete
  8. Oooo, koga ja to vidim 😉

    ReplyDelete
  9. :) A šta ćeš... nema druge :(... No, idemo dalje, nekako...

    ReplyDelete
  10. Ovo je pravo mjesto za svakog WP fana, vidjet ces. Ja sam pratio bivsi nam blog, ali u zadnje vrijeme iskreno poceli su mi ici malo na zivce. Sama patetika, kritike...Moras priznati da je bilo tako. Uglavnom, ja sam spas pronasao ovdje. Odlicna zajednica, komentari, ekipa...

    ReplyDelete
  11. Kako god bilo, meni je tamo bilo lijepo i budu li se opet vratili, te pisali i o WP+Lumijama vraćam se i ja (i) tamo. Po ne znam koji put: Nisam nikad ranije imao Nokia mob i mene je WP i pločice itd. privukao k Nokiji, a ne obrnuto. Uzeo sam Nokiju zbog Lumia (WP) serije (i dijelom zbog nekadašnjeg ugleda proizvođača hardvera). Da se nije pojavila L920 bio bi to vrlo vjerojatno Galaxy S3, srećom, pojavila se, na vrijeme da me odvrati od Androida.

    ReplyDelete
  12. Prvo moraš proći test:
    1. koji je najbolji mobilni sistem
    a) windows
    b) android
    c) ios

    2. koji su najbolji mobiteli
    a) samsung
    b) phone
    c) lumie

    3. koja je najbolja aplikacija
    a) facebook
    b) wp novosti
    c) angry birds

    :D

    ReplyDelete
  13. Pogledaj mi avatar (= profilnu sliku) i komentar niže, pa si sam zaokruži :P

    ReplyDelete
  14. Ja sam na WP dosao igrom slucaja. Naime, osvojio sam na nagradnoj igri Nokiu Lumiu 610 😉. Volim Nokiu, ali definitivno mi WP znaci vise. Jednostavno sam se vezao za platformu i to je to. Trenutno se ne mogu zamisliti da sam bez Lumie.

    ReplyDelete
  15. pa dobro nam došao onda :D

    ReplyDelete
  16. Dobrodosao druže 😊

    ReplyDelete
  17. Slazem se!

    ReplyDelete
  18. Pozdrav ekipi, ja evo imam jedno pitanje ne vezano za temu, pa ako netko zna...., dakle ovako: Kad odem pod ažuriranje telefona nakon instalacije denima tamo mi se pojavi ponekad ovaj tekst: Tijekom aažuriranja naišli smo na privremeni problem s poslužiteljem ili internetskom vezom. (80027ee7).
    Pa sad je pitanje pojavljuje li se to još nekome i hoće li radi toga biti problema kod buducih nadogradnji softwera??

    ReplyDelete
  19. jesi li siguran da je točna šifra greške pošto ne mogu naći ništa vezano za tu šifru.
    Ako je šifra 80072ee7 probaj ovo:
    settings> email+accounts, otvori MS account i skrolaj do stavke "Server" i unesi bay407-m.hotmail.com

    ReplyDelete
  20. Da prikazuje mi se tocno kako sam prepisao sa mobitela, to mi se pojavljuje nakon istalacije denim-a, a ukljucio sam kao automatsku provjeru dostupnosti azuriranja, prije sam imao ručnu provjeru pa se nije pokazivalo..., sad neznam

    ReplyDelete
  21. Pa kako sto si sam i napisao ,,Tijekom ažuriranja naišli smo na privremeni problem s poslužiteljem ili internetskom vezom. (80027ee7)." pa mozda moze bit da je problem sa internet vezom.Mozda je to,nisam siguran. :)

    ReplyDelete
  22. Probaj bay406 ,umene spreha 😊

    ReplyDelete
  23. a sta ako tera Samsung Ativ S/E ?

    ReplyDelete
  24. al eto...mislim da bi bila fora da imas Ativ SE s obzirom da je jedan od najjacih WP telefona :) nisam primetio Lumia na avataru iz prve :P

    ReplyDelete
  25. Ne želim ga! Lumia je uvijek Lumia. Još sad je isti vlasnik hardvera i softvera. :)

    ReplyDelete
  26. Ma ja onako kazem...mada bi vrlo rado zamenio moj L735 za njega :)

    ReplyDelete
  27. naravno, u svim testovima do sada leti. ostaje da vidimo samo kad cemo objaviti i da sredim jos neke postavke i ostalo sve. jer u izradi su i WP i Windows verzija.

    ReplyDelete
  28. Evo moj prvi komentar ovdje; wp novosti su mi odlicne i svaka cast urednicima i administratorima stranice i svima koji sudjeluju. Ja sam za ovu stranicu saznao jucer i bas mi zao sto nisam prije. E sada sto se tice clanka ako ovo bude biti ce fantasticno i nadam se da ce biti odmah podrzano kada bude prvi update na wp10 a ne nekom kasnijom nadogradnjom. Lijep pozdrav!

    ReplyDelete
  29. Tek sam sad skužio da na naslovnoj slici na Lumiji (1520?) stoji zelena WINDOWS Novosti pločica! Znači ti ju već koristiš privatno... (nije više WPN)

    ReplyDelete
  30. Da, na njoj radim veoma dugo, sada vec ima drugaciju ikonu nego na ovoj fotografiji :) Windiws nismo smjeli koristiti kao prvo ime u nazivu pa smo morali nesto izmisliti, a na zadnje objavljenim clanku na naslovnoj fotografiji novi izgled koji cemo predstaviti uskoro. :) blizi se kraju rad na njoj.

    ReplyDelete
  31. Dobrodosao ti nama i svakom novom korisniku sa dobrim namerama. Ja ne znam bolju stranicu od ove (a pratio sam i nokia.mob izmedju ostalih) koja redovno izbacuje clanke o novostima o windowsu i lumiji i nadogradnji app. Administrator je uvek predusetljiv da pomogne sta moze i koliko je u njegovoj moci, a tako i ostali clanovi tj. ucesnici na WP novosti. Da ne preteram ali mi koji stalno visimo ovde kao da smo drugari od detinjstva i znamo dosta jedni o drugima. Da ne predje u patetiku, pozz tebi i svim novim i starim clanovima...

    ReplyDelete
  32. Kad već spominješ novi izgled... ljepši mi je novi, budući logo nego ovaj sadašnji, ako smijem reć... (i ne, ne ulizujem se, haha) :D

    ReplyDelete
  33. Culi smo to vise puta da lici na taj simbol, nije bila namjera nikad iza toga, vise je bila namjera kao "sloga" oko jedne jezgre. Ali novi logo je ispao kroz pricu sa kolegama Zeljkom i Nihadom. I nekako jos nismo sigurni. testiramo ga kako izgleda :)

    ReplyDelete
  34. ahahahahaha28 March, 2015

    c); a); c) ahahahahahhaahahahaha

    ReplyDelete
  35. Meni je super.

    ReplyDelete
  36. Upvote... :D

    ReplyDelete

Ostavite komentar