28.5.15

Windows Hello u buildu 10125


Prije nekoliko dana na internetu se pojavio build 10125 u kojem je pronađena Windows Hello funkcija koju je Microsoft ranije predstavio ali do sada nije bila vidljiva korisnicima. Za one koji ne znaju, Windows Hello je funkcija koja će korisnicima omogućiti da računalo zaštite biometrijskom zaštitom poput skeniranjem rožnice oka, otisak prsta ili prepoznavanje lica (više o Windows Hello).

Na videu koji je snimio jedan korisnik Windowsa 10 vidimo u stvarnosti izgleda korištenje biometrijske zaštite. Nakon podešavanja snimanja otiska u postavkama, otključavanje otiskom ide jako brzo i jednostavno, potrebno je samo prilikom prijave odabrati skeniranje otiska i prisloniti prst. Također, korisnik može snimiti više prstiju što isto nekada može biti korisno. 

Uz čitač otiska Microsoft je najavio da će biti i prepoznavanje lica te skeniranje rožnice ali za to će vjerojatno biti potreban dodatni hardver. Build 10125 će vjerojatno uskoro biti dostupan svim korisnicima pa ako imate potreban hardver možete i sami isprobati Windows Hello funkciju.

Izvor: WMPU

8 komentara :

  1. Edi Kovačić28 May, 2015

    Očajnićki pokušaj Microsofta da sprijeći piratizaciju windowsa 10. Već su i prije bile najavljivane takve stvari ali službeno nisu nikada zaživjele. Jasno je i zašto. Netko hackira vaš windows i stavi da se može sami on ulogirati nekom metodom.

    ReplyDelete
  2. What? :D ovaj Windiws Hello je samo da zastiti da vam neko ne otkljuca Windows, a ako imate hakiran Windows onda vam nije ni vazno ovo jer ko ima pristup vasem racunaru njemu nije bitno Windows Hello nego vasi podaci.

    Sto se tice sigurnosti racunara tu sh korisnici dosta sami krivi. Microsoft nudi BitLocker Windows Defender i druge funkcije besplatno a manjina ih koristi. Tako da ne znam kako je vas komentar povezan sa ovim clankom?!

    Radi se samo o sigurnost prve linije sa Windows Hello. U kuci vasoj npr. Ko skedne ispred PC da ga PC prepozna i otvori njegov korisnicki Windows. Nije namjenjeno samo za sigurnost nego i za raznovrsnost pri otkljicavanju Windowsa

    ReplyDelete
  3. Branimir28 May, 2015

    plačem :D

    ReplyDelete
  4. dino,jedno pitanje nevezano za temu,imam lumia 1520,problem je sledeci;kada hocu da pojacam ili smanjim zvono ono stoji kao da je telefon zakacen na slusalice i samim tim ne mogu da pricam sa sagovornikom,jedino preko interfona...sta da radim,kako da ga resetujem,a da ne radim veliki hard reset?hvala unapred!!!pozz...

    ReplyDelete
  5. Izgleda kao da ja utor za slusalice ili pokvaren ili ima nesto u njemu sto pravi kontakt. Tu pomaze ugasiti telefon i puhati u otvor ili necim probati lagano i pazljivo ocistiti kontakte. Staviti mozda slusalice 10tak puta pa izvaditi.

    ReplyDelete
  6. ok je sve to,ali nisam bas odavno koristio slusalice da bi se to desilo...ali probacu...kako da uradim reset a da mi se ne izbrisu podatci?

    ReplyDelete
  7. Jbt... :S Morao sam.

    ReplyDelete
  8. Ja, umro... :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar