11.5.15

Novi detalji Windows 10 builda 10114 koji još nije izašao

Windows 10 setup novi

Windows 10 je najnoviji sistem iz Microsofta kojeg windows Insider korisnici mogu testirati već nekoliko mjeseci. Pored toga Windows Insideri mogu dati svoje mišljenje direktno Microsoftu preko Windows Feedback aplikacije koja se nalazi na Windows 10 . Microsoft je dosta toga promijenio po željama korisnika, funkcije i dizajn od prve Insider verzije do danas su se drastično promijenili.

 

RTM verzija Windows 10 se očekuje ovog ljeta. Nakon RTM i puštanje Windows 10 dosadašnjim Windows 7, 8 i 8.1 korisnicima Windows Insideri i dalje će dobijati nove buildove jer Microsoft ne planira gasiti Windows Insider sistem. Dodatno smo dobili potvrdu da će Windows Insideri imati mogućnost direktnog (besplatnog) upgrade na RTM verziju Windowsa 10.

 

WinBeta nam donosi danas novi videozapis još neoficijelnog builda 10114 Windowsa 10 sa novim funkcijama i promjenama u dizajnu. Pogledajte videozapis ispod i recite nam šta mislite?!

 

 

Windows-10-Build-10114-1-1024x639

 

Neowin autor Brad Sams također ima novi build koji nije pušten i oni nam donose dodatno fotografije sistema gdje vidimo da se na Start zaslonu promijenio dizajn gdje se nalaze „File Explorer“, „Settings“, „Power“ i „All apps“ kao i druge izmjene.

 

Windows-10-Build-10114-4-1024x640

 

Windows-10-Build-10114-5-1024x639

 

Windows-10-Build-10114-21-1024x641

 

Pored toga vidimo nove dugmadi koje je Microsoft malo izmijenio i koji sada izgledaju već kao završni dizajn. Ostalo je naravno još dijelova sistema gdje treba raditi još na dizajnu ali što se tiče funkcija Windows 10 na računarima je skoro pa spreman, ne vjerujemo da će se funkcije drastično promijeniti u smislu dodavanja novih ili oduzimanja trenutnih. Za dizajn vjerujemo da će se neke stvari još promijeniti jer je ostalo ipak još vremena i osjeti se da nije sve dovršeno.

 

Naredni build za računare i telefone se očekuje uskoro, a prema nekim glasinama trebali su biti već online prošle sedmice. Mi ćemo objaviti novi članak kada budu dostupne nove nadogradnje.

7 komentara :

  1. Samo ste zaboravili da kazete i ovo s obzirom na to da je reč o poslednjoj verziji Windowsa, još uvek
    radimo na njoj", izjavio je jedan od direktora Microsofta Džeri Nikson.
    U suštini, to znači da će Windows 10 dobijati redovne nadogradnje, ali da nakon nekoliko godina neće biti nove verzije.
    Windows 10 će od ovog leta biti dostupan za tablete, "pametne" telefone i kompjutere.
    Ono sto mene interesuje da li iko zna da li ce Samsung izbaciti na Evropsko trziste Samsung Ativ SE ili neki drugi premium model , mozda bi se moglo ocekivati nakon izbacivanje oficijelne verzije windowsa 10 za telefone , ali sama kupovina Ativ SE modela s obzirom da se u SAD-u krece oko 210 dolara je veoma primamljiva , pogotovo sto je rec o jednom izuzetnom modelu koji moze da se poredi sa Lumiom 930 koja ima odredjene prednosti po pitanji optike , ali isto tako i mane neukloniva zadnja maska i nedostatak memorijskog slota , znam da ce neko komentarisati imas 32 gb.memorije na raspolaganju da to je tacno ,ali ako uzmemo u obzir da samo jedan minut video zapisa zaumima oko 200-250 mb u full hd-u , nepostojanje memorijskog slota je ogroman nedostatak .

    ReplyDelete
  2. s_vrabac11 May, 2015

    Izasao je update za VIBER, METROTUBE, SOFASCORE I CANDY CRUSH SAGA

    ReplyDelete
  3. Iako sam već dugo Insider, službeno sam instalirao tek danas Windows 10 na svoj PC. Jako lijepo, a još nije ni finalna verzija. Evo dok ovo pišem, primjećujem spellchecker funkciju koja mi podcrtava engleske riječi..., znači spellchecker za hrvatski je tu. Sviđa mi se i ta "sitnica" :)

    ReplyDelete
  4. To da je zadnja verzina Windowsa smo pisali vec ranije, prije mjesec otprilike kada je Microsoft prvi put to izjavio. A za Ativ SE, ja ne bi savjetovao jer je on US only, este da ce raditici kod nas ali ipak ne savjetujem. Uz kupovinu mogu vam jos naplatiti i carinu i porez kod nas tako da od te pocetne cijene lagano moze biti duplo vise.

    ReplyDelete
  5. Filip M.11 May, 2015

    Viber ima updejt.

    ReplyDelete
  6. Bokifireman11 May, 2015

    I kod mene je isti slucaj kako kod tebe sa Cortanom

    ReplyDelete
  7. Bokifireman11 May, 2015

    Nije vezano za temu ali bi molio ako je neko imao slicnu situaciju da odgovori.Imam 2gb ddr2 i kupio sam jos jedan ram od 1gb i kad su obe prikopcane pc radi pola sata i ugasi se a na obe pojedinacno radi normalno.

    ReplyDelete

Ostavite komentar