20.5.15

Novi build za Windows 10 (PC) izlazi danas

Windows 10 setup novi

Naredni build za Windows 10 Insider Preview (za računare) izlazi večeras. Gabriel Aul se oglasio povodom puštanja novog builda na Twitteru gdje je pitao korisnike šta oni misle, da li pustiti novi build ili ne. To pitanje je postavio radi male greške koju ima ovaj build za AMD grafičkim karticama i gdje se Edge (bivši Project Spartan) ruši. Naravno i Windows 10 kao i Edge su još u ranoj fazi i radi se na njima ali korisnici koji imaju AMD grafičke kartice i ne žele da im se ruši Edge oni bi možda trebali razmisliti da se prebace na Slow (sporiji način primanja nadogradnji).

 







 

Ako to želite u postavkama pod „Update & security“ > Windows Update > zadnji link na toj stranici gdje piše nešto kao „više opcija“ samo na jezik na kojem je vaš Windows > i na tom zaslonu na kraju piše „Fast“ ili „Slow“, vi se odlučite za koji želite.

 

Kada bude novi build dostupan mi ćemo objaviti članak šta sve novo donosi, i kakve greške posjeduje da se korisnici mogu odlučiti da li da nadograde ili ne. Ekipa koja radi na Windows Insider Preview i njihov šef Gabriel Aul imaju veliko crveno dugme koje inače aktiviraju prilikom puštanja novog builda za telefone i računare, sada ostaje samo da sačekamo koji sat da aktiviraju to dugme.

 

Big_Red_Button

 

Windows 10 Insider Preview je program u kojem je Microsoft odobrio javno korisnicima pogled u pravljenje samog operativnog sistema. Windows 10 se trenutno razvija i mi možemo biti svjedoci i čak aktivno učestvovati u razvoju sa našim inputom kojeg dajemo preko „feedback“ aplikacije koja se nalazi nakon instalacije Windows 10 na vašem računaru/telefonu.

 

Novi build za telefone još se ne zna kada će biti pušten ali vjerujemo da je Microsoft odabrao ovakav tajming da bi korisnici uvijek imali nešto novo, naizmjenično na računaru pa onda na telefonima. Da li vi koristite Windows 10 (build 10074) na računaru i koliko ste zadovoljni?!

5 komentara :

  1. Evo kaže Windows Central da MS pušta novi build... mijenjam OS i instaliram... jupiii...

    ReplyDelete
  2. Evo objavio sam clanak, i to izgleda veoma stabilan i dobar build.

    ReplyDelete
  3. pozdrav....ja sam instaliro sa ISO datoteke builid 9926 i jos uvijek mi je taj,nedobivam update..sad sam gledo bilo je na slow sad sam prebacio na fast...ali mi samo prikazuje gresku na update

    ReplyDelete
  4. Taj build ste trebali davno nadograditi jer mislim da je sada zatvoreno preko Windows Update i uskoro ce prestati da radi boot na tom buildu. Mozete preuzeti ISO od nekog ranijeg kao 10074 i njega instalirati preko trenutnog i onda uraditi update. Mislim da drugacije ne moze. I prilikom instalacije paziti da ne uradi "fresh install" nego samo upgrade gdje ce vam sacuvati sve podatke.

    ReplyDelete
  5. ja sam mislio da ce se sam nadogradjivati jer je bio na automatski a nisam gledo to slow i fast...hvala na brzom odgovoru skinucu zadnji iso i instalirati...ovaj koristim kao dual boot sa sedmicom ali sam sedmicu gotovo zanemario ,jako mi se dopala desetka...

    ReplyDelete

Ostavite komentar