13.5.15

Današnje nadogradnje aplikacija

Store novi Setup

Danas imamo nekoliko aplikacija koje mi lično koristimo i pratimo nadogradnje. Pošto neke od njih nemaju ni izvještaj o promjenama članak nećemo dužiti mnogo. Whatsapp ima danas novu nadogradnju koja nosi verziju 2.11.690.0 i uz nadogradnju nije bio izvještaj o promjenama tako da ne možemo ništa detaljno ni reći, ako otkrijete nešto novo javite slobodno u komentarima.

 

Preuzmite Whatsapp aplikaciju za Windows Phone ovdje.

 

QR_WhatsApp

 

Lumia Camera screenshot

Lumia Camera je naredna aplikacija koja ima nadogradnju i koja također nema izvještaja o promjenama. Izvještaj se inače nalazi u trgovini uvijek uz aplikaciju pod „detaljno“ pivotom, međutim razvijači često ne napišu šta je novo u toj nadogradnji pa moramo nagađati ili tražiti, a traženje zna biti često uzaludno ako su promjene nevidljive za korisnike nego su u kodu.

 

Ova verzija Lumia Camera je dostupna za Lumia 640, 640XL, 830, 930 i 1520 uz pretpostavku da imaju Lumia Denim nadogradnju instaliranu.

 

Preuzmite aplikaciju/nadogradnju ovdje.

 

qr-lumia-camera5-new

 

Windows Novosti novi setup

\Vindows Novosti besplatna verzija danas također ima novu nadogradnju koja donosi ispravke grešaka te novi zaslon za traženje članaka unutar aplikacije. Umjesto otvaranje stranice gdje se nalazi traženje zatim pritisak na polje za traženje i unos šta želite pronaći, od sada nakon otvaranja stranice za traženje se otvori automatski tastatura i polje iznad je odabrano. Pored toga tastatura ima umjesto „enter“ tipke strelicu koja će pokrenuti upit.

 

Uskoro slijedi još jedna nadogradnju za obje naše aplikacije sa još više ispravki i dodataka.

 

Preuzmite besplatnu verziju naše aplikacije ovdje.

 

Windows Novosti besplatna QR Code

10 komentara :

  1. Dino, znam da nije tema, ali pomozi mi. Kakp da instaliram outlook app na svoju lumiu630, na njoj mi je wp10, ali sam greskom deinstalirao outlook app i sad ne mogu da ga vratim:(

    ReplyDelete
  2. Outlook aplikacija je na trgovini ali nemamo jos link za nju, sakrivena je. Naredni build za telefone ce donijeti mogucnost instaliranja ponovno, za sada ne moze jer nije bila namijenjena da se brise. Moze pomoci hard reset ali onda se gube svi podaci tako da ne znam je li se to isplati.

    ReplyDelete
  3. Semir 83014 May, 2015

    Dino opet ja imam probleme :D. Naime,kada udjem u \Vindows novosti da procitam clanak,sve,procitam,vratim se,zatvorim app,desava se da mi broj novih clanaka ostane na zivoj plocici... Ne znam jel to samo meni slucaj...

    ReplyDelete
  4. moras se vratiti na prvi zaslon aplikacije i onda nazad (napolje) iz aplikacije. Napravit cu kasnije da se izbrise odmah prilikom ucitavanja clanka.

    ReplyDelete
  5. Semir 83014 May, 2015

    Aha. Onda i nemam problem :). Cini mi se da Lumia Camera brze cuva slike,ono,slikas i odmah da pregledas,cini mi se da se manje ceka.

    ReplyDelete
  6. Ne vezano za temu. Pokusavam da instaliram w10 na lumia 925 skinulo se sve instaliralo i kad je stiglo do we are getting there... and it will be worth the wait ucitava se do 60 i nesto % i ugasi se tel. Sta da radim ?

    ReplyDelete
  7. To tako mora bit nemožeš tu ništa napravit,zato što to nije finalna verzija...

    ReplyDelete
  8. Kompanija Microsoft i zvanično je najavila koje sve verzije Windowsa 10 možemo da očekujemo, pa tako sada znamo da će operativni sistem doći u nekoliko različitih verzija: Home, Mobile, Pro, Enterprise, Education, Mobile Enterprise i IoT Core.

    Windows 10 Home je osnovna verzija namenjena potrošačima i imaće u sebi funkcije kao što su Cortana, Edge pregledač, Continuum, Windows Hello kao i sve ugrađene aplikacije.

    Windows 10 Pro je namenjen nižem poslovnom segmentu i uključivaće još i funkcije koje bi trebalo da pomognu kompanijama da upravljaju svojim uređajima, aplikacijama kao i da zaštite osetljive podatke. U ovoj verziji će biti uključen i "Windows Update for Business" koji će omogućiti IT adminima detaljnu kontrolu nad ažuriranjima koja se isporučuju.

    Windows 10 Enterprise je namenjen srednjim i velikim kompanijama kojima je potrebna snažnija bezbednost i kontrola funkcionalnosti.

    Windows 10 Education je kao što mu samo ime kaže, namenjen školama i fakultetima.

    Otkriveno je i zvanično ime mobilne verzije a to je Windows 10 Mobile, i ona je namenjena malim mobilnim uređajima kao što su tableti i telefoni. Ova verzija će uključivati podršku za Universal aplikacije a biće isporučivana i sa verzijom Office softvera na dodir, dok Microsoft poručuje da će ovaj SKU sadržavati i Continuum.

    Windows 10 Mobile Enterprise je namenjen kompanijama u kojima treba da se upravlja nizom tableta i telefona.

    I na kraju tu je Windows 10 IoT Core dizajniran za male, jeftine uređaje i fokusiran primarno na Internet of Things

    http://www.neowin.net/news/windows-10-microsoft-announces-its-sku-strategy

    ReplyDelete
  9. I PicsArt ima update 😏

    ReplyDelete
  10. Josip ispod je vec rekao to je znak da korisnici imaju Beta verziju koja jos nije dostupna prozvodacima, a kamo li obicnim korisnicima osim kroz Windows Insider program.

    ReplyDelete

Ostavite komentar