5.5.15

\Vindows Novosti aplikacija ima nadogradnju

Windows Novosti novi setup

Naša aplikacija sa kojom većina vas trenutno čita ovaj članak ima od sada novu nadogradnju. Trenutno plaćena verzija samo, ali uskoro će i besplatna slijediti. U ovoj nadogradnji smo se malo pozabavili sa željama korisnika onoliko koliko smo mislili da će biti ok i da neće pokvariti koncept aplikacije, a to je „doći do informacija veoma brzo i efikasno“.

 

Današnja nadogradnja donosi:

 

  • Prozirnu živu pločicu.
  • Pretraga članaka.
  • Sortiranje komentara.
  • Ispravke grešaka kao pogrešno vrijeme objave komentara i druge ispravke.
  • Nove animacije unutar aplikacije prilikom učitavanja spiska članaka ili komentara.

 

Windows Novosti prozirni live tile

Prozirnu živu pločicu koju možete odabrati u postavkama aplikacije, one je opcionalna a standardna nakon instalacije je ipak ona u boji tak oda to morate aktivirati ako želite. Prozirna živa pločica je zaista živa, kada dobijete obavijest o novom članku pisat će broj novih članaka, kao i na velikoj pločici (naprijed) naslovna fotografija članka, na pozadinama (srednje i široke) pločica će pisati naslov zadnjeg članka.

 

Windows Novosti trazenje članaka

Traženje članaka unutar aplikacije, znamo da je postalo nepregledno, posebno za korisnike koji su novi i nemaju mogućnost iz aplikacije nekako doći do članaka koje smo objavili u protekle tri godine. Od sada postoji tražilo na prvoj stranici aplikacije u aplikacijskoj traci na dnu s kojim možete pretragu vršiti. Ta pretraga vrši traženje ne samo naslova članka nego i sadržaja članka, tako ako unesete npr. „Windows Phone GDR2“ izbacit će vam sve članke koji su povezani sa GDR2 nadogradnjom pa čak i one koji ne nose GDR2 u nazivu članka ali se u samom tekstu članka spominje.

 

Na spisku sa rezultatima traženja možete također držati dužim pritiskom da bi došli do komentara tog članka kao i podijelili taj članak bez da ga otvarate.

 

Windows Novosti sortiranje komentara

Sortiranje komentara, bila je jedna od želja korisnika i od sada je automatski tako da su komentari sortirani od starijeg prema novijem, a imate dugme na dnu u aplikacijskoj traci „...“ za sortiranje komentara koje će zapamtiti vaš odabir i koristiti ga kasnije kada budete otvarali komentare na drugim člancima unutar aplikacije naše.

 

Ispravke grešaka koje su dovodile nekim korisnicima da se ruši aplikacija. Nadamo se samo da je bug ispravljen, ako se ipak nastavlja pojavljivati javite nam se emailom.

 

\Vindows Novosti aplikacija još uvijek košta samo 0.99$ i plaćanjem aplikacije pomažete i razvoju naše stranice jer uz održavanje stranice. Uz to dobijate i pravo na Windows 8.1 aplikacije besplatno (za nju spremamo također novu nadogradnju uskoro).

 

\Vindows Novosti besplatna verzija će uskoro dobiti ovu nadogradnju. Kratka napomena za korisnike na Windows 10 – Windows 10 još nije završen sistem i zbog toga dolazi do nepredviđenih grešaka u korištenju aplikacija pa i do rušenja za koje razvijači tih aplikacija nisu odgovorni.

 

Preuzmite našu aplikaciju za WP ovdje.

 

Windows Novosti placena QR Code

9 komentara :

  1. Branimir05 May, 2015

    Znači, nadogradnju sam preuzeo u roku odmah. :D

    ReplyDelete
  2. Ja sam, kako rekoh, momentalno :)

    ReplyDelete
  3. :) imam jos ideja, nije tu jos kraj :) ovo trazenje se moze jos bolje napraviti, a zelim dodati jos neke funkcije kao "spremanje clanaka" npr. kao spisak za citanje koji moze napraviti korisnik i kasnije citati. Mozda cak i offline.

    ReplyDelete
  4. Mislim da sam tek sad primijetio nove animacije (bar mislim), nego mi se sve otvara tako munjevito brzo da animacije jedva primjetim, i pojave se oni Windows točkasti krugovi, ali doslovno na nanosekundu. Sve leti!

    ReplyDelete
  5. Branimir05 May, 2015

    Da, ovaj spisak sa za čitanje bi bila dobra funkcija.

    ReplyDelete
  6. Branimir05 May, 2015

    Da, to što kažeš, ni ne primjetim te animacije :D

    ReplyDelete
  7. PureView05 May, 2015

    Meni se svidja prozirni tile. :)

    ReplyDelete
  8. Filip M.05 May, 2015

    Offline citanje bi bilo dbr.Pokusaj to da uradis. :D :P :)

    ReplyDelete
  9. Korisnici su zeljeli i dobili, a i zato sto smo imali prozirni prije nije bilo fer da i u ovoj app nema prozirni.

    ReplyDelete

Ostavite komentar