29.5.15

Pojavile se nove informacije o Lumia 940 uređaju


Na GFXBench stranici su se pojavile nove informacije o Lumia 940 uređaju o kojem se već dosta vremena šuška po internetu. Lumia 940 je nasljednik Lumie 930 i po ovim informacijama koje su zabilježene riječ je o jako moćnom uređaju.
 
Lumia 940 se pojavljuje pod oznakom RM-1106 i imat će zaslon dijagonale 5,2" rezolucije najmanje 1080p. Pretpotsavlja se da je rezolucija umanjena zbog testiranja, 2k rezolucija je vjerojatno ona prava. Uređaj će biti pogonjen Qualcomm hexa-core procesorom, a za grafiku će biti zadužen Adreno 430 grafički procesor. U testovima je zabilježeno 1.5GB slobodne RAM memorije na osnovu čega se pretpostavlja da će uređaj imati 3GB radne memorije te 32GB interne memorije. Na stražnjoj strani se nalazi kamera rezolucije 20MP koja može snimati u 4k rezoluciji dok se na prednjoj strani nalazi 5MP kamera koja snima u 1080p rezoluciji.
 
O većem i jačem Lumia 940 uređaju koji bi trebao nositi "XL" oznaku nažalost još nema informacija, a za sada jedino što sigurno znamo je da će Lumia 940 biti dostupna nakon predstavljanja Windowsa 10 za mobilne uređaje, dakle ne trebamo ga očekivati prije jeseni.   
 
Izvor: WMPU

14 komentara :

  1. A nema nikakvih informacija o nasljedniku Lumia 1020 😞. Sto se tice 940 moze se reci da ce biti zvijer 😊.

    ReplyDelete
  2. Mirza Zircanin30 May, 2015

    Definitivno razocaran u lumiju. Imam 1320,radi kao svajcarac,ne koci,nista zivo,ali me je bolje sluzio ericsson T20. Nije imao problema sa sim karticom,kao sto imam sa lumijom. Bruka,i mislim na los nacin. Radi tel pola godine ko navijen i odjednom greska sa sim karticom,kartica je nevazeca ili je uklonjena iz telefona,a svo vreme u telefonu. Probao sve,ali nista ne pomaze. Definitivno problem u hardveru,ko bi rekao,a cuvao sam tel,nije ispadao,nista. Imao sam 520,nisam imao taj problem,nisam znao za to,zato sam i uzeo 1320,i suknu mi ga nokia i lumia i mikrosoft. Prodacu ga nekom za delove,ccc,steta

    ReplyDelete
  3. Vjerujem da ste razocarani ali ako se pojavila ta greska u garantnom roku nema problema, servis ce to zamijeniti bez prigovora. Hardver mozda jeste kriv ali ne znaci to sada da je Lumia 1320 losa, ili bilo koja Lumia jer Mercedes nov pa iz fabrike izade sa greskom koja se vidi u voznji tek nakon 2-3 mjeseca. I to ne znaci da je serija sva pokvarena nego jedan model od 100.000 ili milion. vi ste dobili izgleda taj model

    ReplyDelete
  4. eldintabak30 May, 2015

    Tako i kod mene l920. Al je prvo dobro plivala...

    ReplyDelete
  5. Mirza Zircanin30 May, 2015

    Najgore je sto u mom gradu nema ovlascenih servisa za lumije. Izbegavaju ih u sirokom luku,navikli ljudi na android. Nadam se da je kvar u slotu za sim karticu,ako bude to,onda nije veliki problem,ne bih voleo da je problem do cele ploce. Dino,mozda znas,a znas sigurno,ima li u Sarajevu ovlasceni ms servis za lumije? Makar da odem do tamo da provere sta je u pitanju.

    ReplyDelete
  6. ima u sarajevu MESC oni su ovlasteni serviseri.

    http://www.mesc.ba/

    Ja sam kod njih popravio zaslon na Lumiji 920

    ReplyDelete
  7. Mirza Zircanin30 May, 2015

    Hvala Dino,akobogda sto pre budem mogao idem za Sarajevo,malo da odmorim i da ih posetim. Do tad cu tel koristiti kao tablet,sve osim poziva i poruka:-D. Jbg,krivo mi,al sta da se radi,c'est la vie:-)

    ReplyDelete
  8. LateNite Works30 May, 2015

    E ljudi, valjda necu vas smarati sa sledecem.
    Tek prosle godine sam prvi put u zivotu uzeo smart phone, androida, ali ne sebi, nego zeni. Malo kasnije sam dobio za poklon lumiu 925. Pre toga nisam ni cuo za ovu seriju, ni za windows phone. Nema sta, dan za dan mi se sve vise i vise dopadala.
    Pre dva meseca sam usao u telenoru, pogledao 930, i odmah uzeo. Zeni sam dao 925icu, i nedavno mi je rekla, da je puno bolji od androida.
    Ja sam se "zaljubio" u svoju, a ona u njenoj.
    Jednostavno je odlicna OS!
    A sad jedva cekam naslednika, 940! Jesen je jos daleko...

    ReplyDelete
  9. Na L800 sam imao takav problem, a uzrokovala ga je SIM kartica koja nije bila dobro odrezana iako je rezana alatom za tu namjenu. Tako da ako ste rezali SIM karticu pokušajte s nekom, bilo kojom, ali da je napravljena kao micro SIM.

    ReplyDelete
  10. Mirza Zircanin30 May, 2015

    Jesam probao sa drugim karticama,isto je sve,ali nisam probao sa,da kazem fabricki rezanom karticom,posto vidjam da se takve sad prodaju. Probacu,kupicu jednu nisu skupe,daj boze da bude zbog toga. Al mi nije jasno sto je tek sad poceo da se javlja problem,sto nije od pocetka:-)

    ReplyDelete
  11. Meni je na L800 radilo 2-3 mjeseca i onda počelo zezat iz čista mira, ni meni nije bilo jasno zašto. Otišao do operatera i tražio da mi daju original micro SIM i nakon toga je sve radilo kako treba. Probaj, nemaš šta izgubit :)

    ReplyDelete
  12. I ja imam 1320 lumiu, vec godinu dana....kartica je isto rezana, a nema nikakvih problema s njom, mobitel bomboncic. Samo njegovog nasljednika cekam...

    ReplyDelete
  13. Zar nije 640 xl naslednik od 1320?Ili bi to trebao da bude 840 xl?

    ReplyDelete
  14. Pa nije, ne moze biti nasljednik kad jedino ima bolju kameru...druge stvari su cak i slabije od 1320, usporedi specifikacije pa ćes vidjeti

    ReplyDelete

Ostavite komentar