2.5.15

Crossy Road - nova zarazna igra na Windows i WP

Crossy Road setup

Crossy Road jeste nova igra na Windows i WP ali postoji već neko vrijeme na ostalim platformama. Od danas je dostupna kao univerzalna aplikacija/igra i za Windows platformu. Cilj u igri jeste da tipkanjem na zaslon karaktera, a za početak kokoš prebacite preko opasnih ulica kojima nema kraja. Sakupljajući poene za svaki korak koji uradite i to kasnije možete dijeliti na socijalnim mrežama.

 

crossy road screenshot windows novosti

Crossy Road ima već preko 50 miliona korisnika, a i sigurno će dobro doći kada želite da vam vrijeme proleti na brzinu. Igra je dostupna samo za WP8.1 i Windows 8.1/10 tako da korisnici WP8.0 trebaju nadograditi svoj sistem na 8.1.

 

U igri se također mogu sakupljati drugi karakteri kao drvena patka, krava i druge životinjske figure koje će skakati kroz igru preko opasnih ulica. Igra je besplatna i ovdje možete preuzeti WP verziju, a ovdje za Windows računare.

 

U zadnjih par godina prati se trend da igre postaju prostije, jedan fenomen je već bila Flappy Bird koja je na kraju uklonjena od razvijača iako je uspješno unosila novac kroz reklame. Ni Flappy Bird, a ni Crossy Road ne mogu poene skupljati na osnovu grafike ili kompleksnosti igre ali sigurno mogu doprinijeti dobrom provodu i bržem prolasku vremena.

3 komentara :

  1. ZX Spectrum rules :)

    ReplyDelete
  2. Vedran Fedran03 May, 2015

    Lumia 930 sa 2 gige rama ddr5 okta kor procesor nemoze podrzat tu igricu jebem ti sve kako sam ljut, jer je windows fon 8.1 sranje /me u sebi bi mislio btw ljudi kad je boks doso iz rijeke zapljenio mi je lumiu a ja sam cse crvenio ko paprika

    ReplyDelete

Ostavite komentar