14.5.15

Microsoft pustio Hyperlapse aplikacije za Windows Phone i Windows

hyperlapse mobile setup

Hyperlapse aplikacija je proizvod Microsoft research (istraživačke) ekipe koja se bavi dobrim idejama i koje nekada dođu kao Hyperlapse aplikacije do krajnjih korisnika Windows Phone i Windows korisnika. Microsoft reasearch je radio do sada na mnogo projekata, dva od njih su 3D gestike na Windows operativnom sistemu koje „još“ nisu došle na Windows, a druga stvar su interaktivne žive pločice, o ovome ćemo čuti uskoro više.

 

MSHyperlapse_Mobile_WP81_02_Capture

 

Nova aplikacija ili aplikacije Hyperlapse mobile i Hyperlaps Pro za Windows Phone i Windows omogućavaju korisnicima da snimaju videozapis, a aplikacija zatim napravi od tog videozapisa hyperlapse, znaći da neće koristiti 30fps nego će brisati sekvence tih 30fps u primjera radi 1-2fps, kasnije spajanjem tih sekvenci u 30fps dobijamo efekat hyperlapse-a. Uz to aplikacija će stabilizirati prebrzo okretanje i to će sve veoma glatko i tečno.

 

Pogledajte video zapise ispod rezultat snimanja sa ovom aplikacijom pa nam u komentarima napišite šta mislite o ovome.

 

 

 

Videoazpise je lagano dijeliti iz aplikacije ili naknadno. Nalazit će se nakon spremanja u posebnoj mapi „hyperlapse“ do koje možete doći iz galerije fotografija na Windows Phone i podijeliti svoj hyperlapse sa prijateljima. Dodatno je moguće koristiti prednju kameru za hyperlapse i možemo vam reži veoma zanimljivi rezultati ispadaju snimajući samog sebe u hyperlapse selfie. Isprobajte i vi!

 

Kratka napomena da je hyperlapse mobile aplikacija dostupna samo za slijedeće uređaje - Lumia 435, 530, 532, 535, 630, 635, 636, 640, 640XL, 730, 735, 830, 930, 1520 i HTC one M8. Dodatna napomena je da uređaji sa 512MB RAM ne mogu snimati hyperlapse u HD rezoluciji. Više informacija o cijelom projektu te linkove za Android verziju možete pogledati ovdje.

 

Windows Phone 8.1 korisnici mogu preuzeti aplikaciju ovdje.

 

hyperlapse qr kod setup

 

Posebna verzija za Windows računare je također dostupna ali još se nalazi u „Preview“ verziji te ne znamo hoće li ista biti kasnije plaćena aplikacija za računare. Windows 8.1/10 verziju možete preuzeti ovdje.

11 komentara :

  1. 84nbgd8414 May, 2015

    moracu da menjam lumiu 920, malo malo pa nesto za nju nema...lumia camera nema sve opcije...ovo ne moze ni da se instalira...star mi je mob i zreo za staracki dom :)

    ReplyDelete
  2. kako ljudi preskočiše lumiu 1020 ko da telefon ne postoji

    ReplyDelete
  3. danas to bas Zeljko i ja pricamo. Forsiraju prodaju novih uredaja. Samo je pitanje kada ce prestati podrska za Lumia 1520 jer i on spada u *20 kategoriju a danas imamo vec *40 seriju.

    ReplyDelete
  4. Mnogi se pitaju ali vjerujem da je razlog da bi prodavali novije telefone.

    ReplyDelete
  5. Hm mozda radi prodaje novi uredjaja ali opet i razumno je kada je Lumia 920 primer izasla davne 2012,znaci sad ce biti 3 godine,logicno da ne moze imati sve nove opcije.Drugo mozda i hardverski nesto koci ko zna,ali logicno da ogranicavaju samo na nove telefone :)Dobra app nije losa,samo Dino app je dostupna za Windows deskopt 7-8 i 10,ali samo u 64 bitnoj verziji sistema.

    ReplyDelete
  6. Druz i vreme je logicno dobices sistem novi i sve ali uz novo ogranicenje,telefon je star gotov 3 godine.Tako da je to logican potez,nije to samo kod Microsofta vec svih telefona i sistema.A na androidu vecinu novijih app traze android 4.4 da bi radile, ili na iOS7-8.

    ReplyDelete
  7. 84nbgd8414 May, 2015

    nista...cekam(O) onda onu cuvenu lumiu 940 ako izadje pa da je kupim(O) i da sve opet mozemo da imamo naredne 2-3 godine :)

    ReplyDelete
  8. Hahah odlicna je mada je moglo kad gledas snimak da bude u HD ili tako nesto.

    ReplyDelete
  9. Sve je OK!Ali primjera radi Sony Xperia Z,Z1 i Z2 su ili ce u toku mjeseca dobiti Lolipop azuriranje sa svim funkcijama a kada je Z izasao.Ili LG G2,ili Samsung S3,S4,S5......Mislim da nema veze to sa hardverom L930 ili L1020,to je Mikrosoftov potez da sada najnovije softverske stvari stavlja na svoju seriju Lumija.I L920 i L1020 imaju sigurno bolju tehnologiju camera od 90% nabrojanih mobilnih aparata.

    ReplyDelete
  10. Ima istine i u jednom i u drugom, Microsoft jeste da gura sada noviji hardver to se vidi, ali i ako uporedimo npr. 40mpx o lumia 1020 sa onim procesorom koji ima, a procesor radi sve tokom obrade fotografija, to je razlog zasto on nema ni Lumia camera 5, a ni sada hyperlapse aplikaciju. Procesor radi ovdje sav posao. Ne kazem da je bolji procesor kod 430 ali noviji je i tu Microsoft gura novije uredaje koji su jos u prodaji jer lumia 1020 nije vise.

    ReplyDelete
  11. Branimir15 May, 2015

    Ne shvaćam čemu ovo točno služi?

    ReplyDelete

Ostavite komentar